DROPS / 197 / 19

Hint of Heather Hat by DROPS Design

Strikket hue i DROPS Nord. Arbejdet er strikket nedenfra og op med retstrik, mosaikmønster og åbning til hestehale.

DROPS Design: Model no-021
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

Størrelse: S/M - M/L - L/XL
Passer hovedmål: ca 54/56 - 56/58 - 58/60 cm
Materialer:
DROPS NORD fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-50 g farve 03, perlegrå
50-50-50 g farve 13, gammelrosa
50-50-50 g farve 01, natur

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

STRIKKEFASTHED:
23 masker i bredden og 45 pinde i højden med retstrik og mosaikmønster = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPINDE NR 3,5: Længde på 60 cm eller 80 cm til selve tøjet i retstrik og mosaikmønster.
DROPS RUNDPINDE NR 3: Længde på 60 cm eller 80 cm til kanter.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

45% Alpaca, 30% Polyamid, 25% Uld
fra 14.25 kr /50g
DROPS Nord uni colour DROPS Nord uni colour 14.25 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Nord mix DROPS Nord mix 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 42.75kr. Læs mere.

Instruktioner

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

INDTAGNINGSTIPS (jævnt fordelt):
Alle indtagninger gøres fra retsiden!
For at beregne hvordan der skal tages ind jævnt fordelt på pinden, regner man det totale maskeantal på pinden (f.eks 110 masker), minus kantmaskerne (f.eks 2 masker) og deler de resterende masker med antal indtagninger som skal gøres (f.eks 12 masker) = 9.
I dette eksempel tages der ind ved at strikke hver 8. og 9.maske ret sammen. Der tages ikke ind over kantmaskerne.

MOSAIKMØNSTER:
Se diagram A.1 og læs forklaringen til teknikken under.
Hver række i diagrammet modsvarer 2 pinde. Dvs fra retsiden strikkes diagrammet fra højre mod venstre og fra vrangen strikkes samme række fra venstre mod højre.

På alle pinde fra retsiden holdes tråden bag arbejdet (dvs på vrangen af arbejdet) når en maske tages løs af pinden.
På alle pinde fra vrangen holdes tråden foran arbejdet (dvs mod dig og fortsat på vrangen af arbejdet) når en maske tages løs af pinden. Sørg for at trådene ikke strammes på bagsiden af arbejdet.

For at have bedre kontrol over mønsteret kan der sættes et mærke mellem hver mønster-rapport med A.1B.

A.1A = startmaske fra retsiden og slutmaske fra vrangen (masken skal strikkes)
A.1B = 1 mønster-rapport
A.1C = slutmaske fra retsiden og startmaske fra vrangen (masken skal strikkes)

På de rækker som er helt ensfarvet i diagrammet strikkes der 2 p retstrik frem og tilbage over alle masker uden at løfte nogle masker af.

På den første mønsterrække i A.1 som har en tom rude i A.1A og A.1C (farve A – rækken er markeret med en stjerne i A.1A), skal alle masker med farve A strikkes ret og alle masker med farve C tages løst af pinden.

På de øvrige mønsterrækker som har en tom rude eller en rude med stjerne i A.1A og A.1C (farve A eller C), skal alle masker med farve A eller C strikkes ret og alle masker med farve B tages løst af pinden.

På hver mønsterrække som har en sort rude i A.1A og A.1C (farve B), skal alle masker med farve B strikkes ret og alle masker med farve A eller C tages løst af pinden.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

HUE – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind, nedenfra og op. Først strikkes der en kant nederst. Derefter strikkes der Mosaikmønster. Det er vigtig at følge diagrammerne nøje. Hele farvemønsteret strikkes i retstrik, men der strikkes ikke mønster i de almindelige retstriksmasker. Farvemønsteret opnås ved at løfte masker løst af pinden som forklaret over. Læs hele forklaringen til Mosaikmønster før det strikkes! Til sidst strikkes der en kant øverst på huen før arbejdet sys sammen midt bagpå. Huen er åben øverst så der bliver plads til en hestehale.

HUE:
Slå 110-116-122 masker op på rundpind 3 med gammelrosa. Strik 2 p retstrik – læs forklaring over. Fortsæt således:
1.PIND (retsiden): Strik ret over alle masker.
2.PIND (vrangen): 1 ret, * 1 vrang, 2 ret *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage på pinden, strik 1 vrang og afslut med 1 ret.
Gentag 1. og 2.pind til arbejdet måler 2-2-3 cm fra opslåningskanten.
Skift til rundpind 3,5 og strik MOSAIKMØNSTER – læs forklaring over. Dvs A.1A strikkes over første maske, A.1B gentages til der er 1 maske tilbage på pinden (= 18-19-20 rapporter à 6 masker), afslut med A.1C over sidste maske. Fortsæt mønsteret således, men husk at 1 række i diagrammet = 2 pinde. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
SAMTIDIG på hver række markeret med pil i A.1B tages der ind jævnt fordelt som forklaret under – læs INDTAGNINGSTIPS.
På rækken markeret med pil-1 tages der 12-10-12 masker ind jævnt fordelt = 98-106-110 masker på pinden (der er nu plads til 24-26-27 rapporter à 4 masker).
På rækken markeret med pil-2 tages der 24-26-24 masker ind jævnt fordelt = 74-80-86 masker på pinden.
A.1 er nu strikket færdig. Fortsæt frem og tilbage over alle masker med perlegrå til arbejdet måler 15-16-17 cm. Skift til rundpind 3 og strik således:
1.PIND (retsiden): Strik ret over alle masker.
2.PIND (vrangen): 1 ret, * 1 vrang, 2 ret *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage på pinden, strik 1 vrang og afslut med 1 ret.
Gentag 1. og 2.pind til der er strikket lige mange pinde som på kanten nederst på huen, dvs ca 2-2-3 cm.
Derefter strikkes der 4 p retstrik frem og tilbage over alle masker Samtidig med at der tages 24-26-28 masker ind jævnt fordelt på første pind = 50-54-58 masker. Luk løst af med ret fra retsiden. Arbejdet måler ca 18-19-21 cm fra toppen og ned.

MONTERING:
Sy huen sammen midt bagpå indenfor 1 kantmaske retstrik i hver side.

Diagram

= Farve A - natur
= Farve B - gammelrosa
= Farve C - perlegrå
= Første gang farve A vises i A.1, skal farve A strikkes ret (i A.1A, A.1B og A.1C) og farve C tages løst af (i A.1B)
= udtagningspind

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 197-19) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (13)

Valéry Therrien 06.01.2020 - 22:26:

Bonjour, Je bloque au rang 2 de la 1e partie (jusqu'à 2-2-3cm) Il me reste 4 mailles. Théoriquement, je devrais refaire une série de 1m env et 2m end. Donc, il me resterait 1m. Ce qui ne fonctionne pas avec le patron où je devrais finir avec 1m env et 1m end. Que fais-je de pas correct?

Marit Fugledal 21.11.2019 - 17:44:

Omgang 13 på luen! Der står at man skal løfte av rosa maske, men der er er ikke to rosa å løfte av!! Dette er spurt om tidligere uten noe utdypende svar!!

DROPS Design 05.12.2019 kl. 13:43:

Hei Marit. 13. rad (25. pinne som strikkes) strikkes fra retten slik: A.1a, A.1b (1 rett natur, løft 1 maske gml rosa og løft 1 maske natur løst av pinnen og hold natur tråden bak, strikk 1 rett natur, løft 1 maske natur og løft 1 maske gml rosa løst av pinnen, hold natur tråden bak) x 18-19-20 rapporter og A.1c. 13. rad (26. pinne som strikkes) strikkes fra vrangen slik: A.1a, A.1b (løft 1 maske gml rosa og løft 1 maske natur løst av pinnen og hold natur tråden foran, strikk 1 rett natur, løft 1 maske natur og løft 1 maske gml rosa løst av pinnen, hold natur tråden bak, 1 rett natur ) x 18-19-20 rapporter og A.1c. God Fornøyelse!

Sigrid 27.08.2019 - 18:39:

Får ikke mønster til å stemme. Der eg skal ta masker løst av i rosa er det kvite masker fra forrige runde. Se mønster lue, rad 13.

DROPS Design 23.09.2019 kl. 10:59:

Hei Sigrid. Litt usikker på hvor det blir feil hos deg, men det er veldig viktig å lese forklaringen til MOSAIKKMØNSTER, og man vet på hvilken pinner man skal holde tråden bak arbeidet og hvilken pinne man skal holde pinnen foran arbeidet. Ta gjene en titt på videoen "Hvordan strikket et mosaikkmønster". God Fornøyelse!

Claire 24.07.2019 - 05:00:

Estoy tejiendo esta prenda y es hermosa, gracias

Carole 16.06.2019 - 18:57:

Bonjour Quand vous écrivez glisser les mailles, voulez vous dire juste les mettre sur l'autre côté sans les tricoter? Merci pour les infos

DROPS Design 17.06.2019 kl. 08:17:

Bonjour Carole, tout à fait, quand on glisse une maille, on la prend avec l'aiguille droite comme pour la tricoter à l'endroit et on la lâche de l'aiguille gauche, sans la tricoter. Veillez à ne pas oublier de bien positionner votre fil de pelote (derrière sur l'endroit et devant sur l'envers) pour qu'il passe bien sur l'envers derrière les mailles glissées. Bon tricot!

Elisabeth Anders 17.12.2018 - 17:44:

Mein Problem ist bei Zeile 13, an der ich verzweifle.Beginn mit 2 natur, dann 2 altrosa, die ja abgehoben werden sollen. Doch wie kann ich eine altrosa Masche abheben, wenn in der darunterliegenden Reihe keine altrosa Masche, sondern eine natur liegt???? Das gleiche Problem sehe ich der 13. Reihe. Oder bin ich einem Denkfehler unterlegen?

DROPS Design 19.12.2018 kl. 09:52:

Liebe Frau Anders, Diagram ist hier korrekt, Sie stricken nur die Maschen mit natur, die anderen werden einfach abgehoben - diese Maschen sind nicht im natur, nur damit Sie sie nicht stricken. 2 Reihe danach machen Sie genauso das gleiche. Viel Spaß beim stricken!

BriKe 15.11.2018 - 12:20:

In Reihe 12 Beginn altrosa und natur wird gehoben. Man kann aber keine 3 Hebemaschen hintereinander stricken!! Da scheint ein Fehler zu sein!! Oder wie soll das gestrickt werden???

DROPS Design 15.11.2018 kl. 14:32:

Liebe Frau Brike, bei der 12. Reihe werden Sie mit altrosa stricken und alle Maschen mit natur abheben - darauf nur achten Sie, dass der Faden auf der Rückseite nicht gespannt wird. Viel Spaß beim stricken!

Eva 14.11.2018 - 12:06:

Hej igen. Jeg kan slet ikke se nogen opskrift på huen under model nr 197-19. Derimod har jeg nu fundet den under model nr 197-18 nedenunder opskriften på jakken. Men opskriften burde vel også ligge på nr 197-19, som kun viser huen?

DROPS Design 14.11.2018 kl. 15:29:

Hej Eva, Så er opskriften lagt ud. God fornøjelse!

Eva 13.11.2018 - 15:54:

Hvor mange masker skal man slå op?

DROPS Design 13.11.2018 kl. 15:57:

Hej Eva, Du går ned i opskriften hvor der står HUE, Slå 110-116-122 masker op. Her vælger du det antal som passer til den størrelse du vil strikke. Hvis du vælger M/L så følger du det midterste tal igennem hele opskriften. God fornøjelse!

Ute Müller 07.11.2018 - 00:23:

Hallo an das tolle Team, kurze Frage, gibt es einen Tip / einfache Übersicht, wie ich dieses schöne Modell EINFARBIG stricken kann? danke und einen freundlichen Gruß aus Hessen, Ute

DROPS Design 07.11.2018 kl. 08:29:

Liebe Frau Müller, Sie können die Anleitung so folgen, aber anstatt Mosaikmuster und stricken Sie einfach krausrechts (dabei folgen Sie die Reihen im Diagram = 1 Reihe im Diagram = 2 gestrickte Reihe) - die Abnahmen wie beschrieben nicht vergessen (= beim Pfeil 1 und 2) - einige Reihe dazu stricken wenn nötig. Viel Spaß beim stricken!

Kommentere opskrift DROPS 197-19

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.