DROPS Extra / 0-1413

Icy Paws by DROPS Design

Tovede votter med stjerne til jul. Arbeidet er strikket i DROPS Lima

  • Icy Paws / DROPS Extra 0-1413 - Tovede votter med stjerne til jul. Arbeidet er strikket i DROPS Lima
DROPS Design: Modell li-095
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: S - M - L
Hel lengde før toving: ca 34 - 36 - 37 cm
Hel lengde etter toving: 28 - 29 - 30 cm
Lengde tommel før toving: ca 15 cm
Lengde tommel etter toving: 12 cm
Materialer:
DROPS LIMA fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100-100-150 g farge 9020, perlegrå
50 g i alle størrelser i farge 4305, mørk blå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe B)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER og RUNDPINNE (60 eller 80 cm) NR 4,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 20 masker og 26 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
Etter toving: 10 x 10 cm = 22 masker og 34 pinner.

TILBEHØR: 2 stk sikkerhetsnåler og 2 små plastposer til toving.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpakka
fra 19.00 kr /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 19.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 19.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 57kr. Les mer.

Instruksjoner

----------------------------------------------------------

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

FELLETIPS-1:
For å beregne hvordan det felles jevnt regner man det totale maskeantallet på pinnen (f.eks 56 masker) og deler med antall fellinger som skal gjøres (f.eks 4) = 14.
I dette eksempelet felles det ved å strikke hver 13. og 14.maske rett sammen.

MØNSTER:
Se diagram A.1. Hele mønsteret strikkes i glattstrikk.

ØKETIPS:
Øk 1 maske ved å strikke 2 masker i samme maske.

FELLETIPS-2:
Start 2 masker før masken med merke i, strikk 2 rett sammen, strikk masken med merke i rett, ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over (= 2 masker felt).
----------------------------------------------------------

HØYRE VOTT:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne til A.1 er strikket ferdig, deretter strikkes resten av votten rundt i glattstrikk på settpinner.

Legg opp 56-56-62 masker på rundpinne 4,5 med mørk blå. Strikk 4 pinner glattstrikk frem og tilbake. Bytt til perlegrå og strikk 2 pinner glattstrikk der det felles 4 masker jevnt fordelt på første pinne – les FELLETIPS-1 = 52-52-58 masker. Bytt tilbake til mørk blå og strikk 2 pinner glattstrikk. Deretter strikkes det videre med glattstrikk og perlegrå - på første pinne felles det 4 masker jevnt fordelt = 48-48-54 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arbeidet måler 10-11-12 cm i alle størrelser felles det 4-0-2 masker jevnt fordelt = 44-48-52 masker.
LES HELE NESTE AVSNITT FØR DET STRIKKES VIDERE!
Sett 1 merke i den 25.-27.-29.masken på pinnen (= markering til tommeløkning).
Videre strikkes det en stjerne midt oppå hånden slik: Strikk 0-1-2 masker med perlegrå, strikk A.1 (= 21 masker), og strikk perlegrå ut pinnen. Fortsett A.1 slik.
SAMTIDIG økes det 1 maske på hver side av masken med merke i – les ØKETIPS (= 2 masker økt). Øk slik på utsiden av de økte maskene på hver 4.pinne (dvs på annenhver pinne fra retten) totalt 6-7-8 ganger = 56-62-68 masker.
Etter siste økning settes de økte maskene + masken med merke + 1 maske på hver side av disse maskene på en tråd til tommel (A.1 skal nå være ferdig) = 15-17-19 tommel-masker på tråd. Arbeidet måler ca 20-22-23 cm.
Bytt til settpinner 4,5. Videre strikkes votten rundt på settpinner med glattstrikk og perlegrå til ferdig mål.
SAMTIDIG på første omgang når det strikkes rundt legges det opp 3 nye masker på pinnen over maskene på tråden (= bak tommelen) = 44-48-52 masker.
Når arbeidet måler 13-13-12 cm fra maskene som ble lagt opp bak tommelen settes det 2 merker i arbeidet slik: Sett 1 merke i første maske på omgangen og 1 merke i 23.-25.-27.maske på omgangen. På neste omgang felles det 1 maske på hver side av begge merkene - les FELLETIPS-2 (= 4 masker felt). Fell slik på hver 2.omgang totalt 4-5-6 ganger og deretter på hver omgang totalt 4 ganger i alle størrelser = 12 masker tilbake i alle størrelser. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, stram tråden og fest godt.

TOMMEL:
Tommelen strikkes med perlegrå. Sett de 15-17-19 tommel-maskene på settpinner 4,5, strikk i tillegg opp 1 maske i hver av de 3 maskene som ble lagt opp bak tommelen = 18-20-22 masker. Strikk glattstrikk rundt. Når tommelen måler ca 6-6½-7 cm felles det 2 masker jevnt fordelt = 16-18-20 masker. Strikk 3 omganger rett. På neste omgang felles det 6-8-8 masker jevnt fordelt = 10-10-12 masker. Når tommelen måler 7½-8-8½ cm strikkes alle maskene rett sammen to og to = 5-5-6 masker tilbake. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, stram tråden og fest godt.

VENSTRE VOTT:
Legg opp og strikk som høyre vott, men motsatt.
Dvs det økes til tommel på hver side av den 20.-22.-24.masken på omgangen, og når det skal strikkes stjerne midt oppå hånden strikkes det slik: Strikk 22-24-26 masker med perlegrå, strikk A.1 (= 21 masker) og strikk 0-1-2 masker med perlegrå.

TOMMEL:
Strikk tommelen på samme måte som på høyre vott.

MONTERING:
Sy åpningen langs yttersiden på vottene – sy kant i kant i ytterste ledd av ytterste maske slik at sømmen blir flat (sy med perlegrå).

TOVING:
For at tommelen ikke skal tove seg sammen vrenges votten og det legges en liten plastpose langs tommelen (på vrangen). Fest den med en sikkerhetsnål - NB: Fest nålen loddrett ned mot tuppen av tommelen slik at den blir lett å ta ut etter toving. Vreng votten tilbake slik at votten toves med retten ut.
Legg deretter vottene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifugering og uten forvask. Etter vask formes vottene til riktig mål men de enda er våte. Senere vaskes vottene som et vanlig ullplagg.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 01.04.2019
Rettelse: Når arbeidet måler 10-11-12 cm i alle størrelser felles det 4-0-2 masker jevnt fordelt = 44-48-52 masker.

Diagram

symbols = perlegrå
symbols = mørk blå
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (10)

country flag Kita 21.11.2021 - 18:38:

I have made two pairs of these mittens now and they are lovely. I felt they did run a little small, and made large pairs for what are probably medium hands. Now I plan to knit a pair for a guy with XXL hands and there is just no way the large could be blocked to fit (I tried). Would adding the difference between small and large to the large size be a way to get a decent XXL mitten? So, if it says 56 for small and 62 for large, would 68 give XXL (continuing the pattern adjustments in this vain)?

user icon DROPS Design 21.11.2021 kl. 19:43:

Dear Kita, please understand that we cannot modify our patterns to each individual request. Having said that, if I would want to do this in a bigger size, i would probably try to do it with a bigger needle and thicker yarn generally bigger gauge, like Nepal instead of Lima. Happy Stitching!

country flag Bente 27.01.2021 - 15:05:

Hei, Jeg strikker str M. Har satt et merke på maske 27, strikket 1 grå og skal så strikke mønster A1. Mønsteret er 21 masker og totalen blir da 49 masker. Men jeg har bare 48 masker på pinnen...?? I tillegg står det at jeg skal strikke grå - pinnen ut. Hvor mange grå masker skal jeg egentlig strikke etter mønsteret? Skal merket settes på en annen maske enn 27.?

user icon DROPS Design 28.01.2021 kl. 07:40:

Hei Bente, Du har strikket 1 grå maske, skal strikke A.1 (mønster) i 21 masker og da blir det 26 grå masker til enden av pinnen. Merket markerer hvor tommeløkning skal være og er i det grå partiet. God fornøyelse!

country flag Caroline 02.12.2020 - 15:39:

Hi I have never made a felted item. How do you actually felt the mittens please? Thank you.

user icon DROPS Design 02.12.2020 kl. 15:52:

Dear Caroline, you will read more about felting here - and this video shows how to avoid a thumb to felt together on mittens. Happy felting!

country flag Esther Lessard 12.11.2019 - 18:43:

Bonjour, J'aimerais faire les mitaines feutrées à un homme très grands et costaud. Est-ce possible d'avoir un patron plus grand ?

user icon DROPS Design 13.11.2019 kl. 08:43:

Bonjour Mme Lessard, vous trouverez ici tous nos modèles de moufles feutrées, parmi lesquelles vous trouverez peut-être la bonne taille ou dont vous pourrez vous inspirer si besoin. Bon tricot!

country flag Poppy 18.03.2019 - 19:23:

Hi, I love this pattern! I’m a bit confused, though. I’ve done “When piece measures 11 cm in all sizes, decrease 4 stitches evenly = 44 stitches.” But then it says to start the star at 10 cm and increase for the thumb at 11cm. Should I start the star first and then do the decrease and increase on the same line or is there a typo? Thanks, Poppy

user icon DROPS Design 20.03.2019 kl. 11:26:

Dear Poppy, thank you for writing to us. The decrease of 4 stitches is for the overall shaping of the mittens so you do it evenly distributed on the round, while increasing for the thumb happens only at one place. As the patterns says "at the same time", so you are doing the two things at the same time. I hope this helps. Happy Knitting, thi is such a lovely project!

country flag Anneli 29.01.2019 - 13:07:

Underbara vantar, jag älskar dom! Jag har stickat dom och tovat två gånger (först i 40 C och en gång till i 30 C) för att nå rätt storlek och är jättenöjd! Ett stort tack för fint garn och ett bra mönster! ❤️

country flag Rachel Dyas 22.01.2019 - 14:13:

Thank you for your reply regarding the thumb length - I can see what I have done - misread when to start the decreases so the main bit pdf the mitten is too short - have unbound and ripped back to where I made the mistake. Thank you very much for getting back to me and in future I will knit with more haste and less speed :D

country flag Rachel Dyas 22.01.2019 - 12:48:

Hi there I think I have followed the measurements for the largest size, it looks strange though, before felting is the thumb supposed to be longer than the main mitten? have I made a mistake:/

user icon DROPS Design 22.01.2019 kl. 12:57:

Dear Mrs Dyas, the thumb is not supposed to be longer than the mitten, it should measure approx. 9 cm from where you picked up the stitches and 12 cm from beg of gusset. You start to decrease for top of hand on mitten when piece measures 12 cm from the new sts cast on over thumb gusset, make sure you get the correct measurements. Happy knitting!

country flag Ilona 17.01.2019 - 10:03:

För att sticka A1 och mönster undrar jag om jag måste klippa trådarna efter varje varv?

user icon DROPS Design 17.01.2019 kl. 15:04:

Hei Ilona. Denne votten strikker du frem og tilbake til A.1 er strikket ferdig, du trenger derfor ikke klippe tråden mellom hver omgang. Strikk med perlegrå frem til A.1, strikk med 2 farger over disse 21 masker, og fortsett med perlegrå ut omganggen. Snu, strikk med perlegrå til du kommer til A.1, strikk med 2 farger over perlegrå. Den blå tråden vil hele tiden være i den siden av A.1 du strikker fra, så du trenger ikke klippe tråden her. God fornøyelse

country flag Catharina Österberg 27.11.2018 - 08:28:

Hej, varför finns aldrig garnet att köpas i samma färg som mönstret?? Klickar på en bild på ett mönster man vill ha, men sedan finns inte garnet?

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1413

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.