DROPS / 185 / 34

Narvik Woof by DROPS Design

Strikket bluse med flerfarvet norsk mønster til hund. Størrelse XS - M. Arbejdet er strikket i DROPS Merino Extra Fine

DROPS Design: Model me-122
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: XS - S - M
Hundens mål:
Brystvidde: ca 28/32 – 40/44 – 48/52 cm
Ryglængde: ca 24 – 32 - 40 cm
Eksempel på hunderaser: XS = Chihuahua, S = Bichon Frisé, M = Cocker Spaniel
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100 g i alle størrelser i farve 07, lys brun
50 g i alle størrelser i farve 01, natur
50 g i alle størrelser i farve 11, rød

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE (til størrelse XS og S), RUNDPIND (40 cm til størrelse M) nr 3,5 – eller de pinde du skal bruge for at få 22 masker og 30 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

DROPS STRØMPEPINDE (til alle størrelser) OG RUNDPIND (40 cm til størrelse M) nr 3 til rib - eller de pinde du skal bruge for at få 23 masker og 32 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

DROPS MerinoExtraFine: Farvekort / Alternative garner (Garngruppe B)

Tags: bluser, grafisk, husdyr,

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

UDTAGNINGSTIPS:
For at beregne hvordan der skal tages ud jævnt fordelt, regner man det totale maskeantal på pinden (f.eks 52 masker) og deler med antal udtagninger som skal gøres (f.eks 8) = 6,5. I dette eksempel laves der omslag efter skiftevis hver 6. og 7. maske. På næste omgang strikkes omslaget drejet ret så der ikke bliver hul.

MØNSTER:
Se diagram A.1. Vælg diagram for din størrelse. Hele diagrammet strikkes i glatstrik. Når A.1 er færdig i højden fortsættes der med lys brun og glatstrik til færdig mål.

STRIKKETIPS:
For at undgå at strikkefastheden bliver for stram når der strikkes mønster er det vigtig at trådene ikke strammes på bagsiden af arbejdet. Gå evt et pindenummer op når der strikkes mønster hvis mønsteret strammer lidt.
----------------------------------------------------------

BLUSE:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde/rundpind fra halsen og ned mod forbenene. Derefter deles der til forben, og ryg- og mavestykket strikkes frem og tilbage hver for sig. Derefter strikkes der rundt ned langs kroppen og så strikkes der frem og tilbage ned mod halen. Benene strikkes rundt på strømpepinde.

Slå 52-72-92 masker op på strømpepinde 3 (rundpind i størrelse M) med rød. Strik rib (= 2 ret / 2 vrang) i 6-8-10 cm = halsen. Skift til strømpepinde 3,5 (rundpind i størrelse M) og strik 1 omgang glatstrik hvor der tages 8-12-16 masker ud jævnt fordelt - læs UDTAGNINGSTIPS = 60-84-108 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Nu strikkes der mønster rundt efter diagram A.1 (= 5-7-9 rapporter à 12 masker) - læs MØNSTER og STRIKKETIPS over. Når arbejdet måler 9-13-17 cm lukkes der af til forben således: Strik 2 masker ret sammen, strik 9-9-21 masker ret, strik 2 masker ret sammen, sæt disse 11-11-23 masker på en tråd (= mavestykket) og strik omgangen ud (= rygstykket).

RYGSTYKKE:
= 47-71-83 masker. Fortsæt mønsteret frem og tilbage på strømpepinde/rundpind til arbejdet måler 15-21-27 cm, afslut efter en pind fra vrangen. Åbningen til forben måler nu ca 6-8-10 cm – sæt maskerne på en tråd.

MAVESTYKKE:
Sæt de 11-11-23 masker fra tråden tilbage på pinden og strik mønster frem og tilbage – der strikkes lige så mange pinde som på rygstykket.

BLUSE:
Sæt alle masker ind på samme strømpepinde/rundpind igen og slå i tillæg 1 ny maske op i hver side mellem ryg- og mavestykket = 60-84-108 masker. Fortsæt mønsteret, når diagram A.1 er færdig i højden fortsættes der med lys brun. Når arbejdet måler totalt 19-27-35 cm lukkes de midterste 9-13-17 masker midt under maven af og arbejdet strikkes videre frem og tilbage = 51-71-91 masker. Nu lukkes der af i hver side på hver 2.pind således: Luk 2 masker af 1-2-3 gange, 1 maske 8-9-10 gange, 2 masker 1-2-3 gange og 3 masker 1 gang = 21-31-41 masker tilbage på pinden. Arbejdet måler ca 27-37-47 cm.

MONTERING:
Strik masker op rundt om aflukningskanten med lys brun på strømpepinde/rundpind 3 så der totalt bliver ca 84-108-140 masker rundt om nederste kant på blusen. Strik rib (= 2 ret / 2 vrang) i 2½-3-3 cm, luk af med ret over ret og vrang over vrang.

BEN:
Strik ca 36-44-52 masker op på strømpepinde 3 med lys brun rundt om det ene forben. Strik rib (= 2 ret / 2 vrang) i 3-4-6 cm, luk af med ret over ret og vrang over vrang.
Gentag rundt om den anden åbning.

Diagram

= natur
= lys brun
= rød

Relaterede opskrifter

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 185-34.