DROPS / 181 / 4

Wings of Love by DROPS Design

Strikket sjal med hulmønster i glatstrik og retstrik. Arbejdet er strikket i DROPS Lace

DROPS Design: Model la-035
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 52 cm midt bagpå og ca 207 cm langs kanten øverst efter formning.
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farve 0501, lys grå

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS RUNDPINDE (80 cm) nr 3 – eller de pinde du skal bruge for at få 24 masker og 32 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

STRIKKEFASTHED:
Sjalet skal fugtes og strækkes i rigtige mål til sidst, så strikkefastheden er ikke så vigtig, men for at få en fornemmelse af om der strikkes for løst eller for fast strikkes en prøvelap i glatstrik på pinde 3. Tjek at der bliver ca 24 masker og 32 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

70% Alpaca, 30% Silk
fra 31.90 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 31.90 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 31.90 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 63.8kr. Læs mere.

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.12. Diagrammet viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden. 1. pind = retsiden.

FORMING:
Ved brug af et andet garn fra garngruppe A behøver man ikke strække sjalet ud i mål, men fugt det og læg det forsigtig ud i rigtig facon. Lad det tørre. Gentag processen hver gang sjalet vaskes.

AFLUKNINGSTIPS:
For at undgå at aflukningskanten strammer kan der lukkes af med ½ pindenummer større.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind ovenfra og ned. Der strikkes fra midten af kanten øverst på sjalet i glatstrik og hulrækker, og der afsluttes nederst med en bort af hulmønster i retstrik.

Slå 3 masker op på rundpind 3 med Lace - læs STRIKKEFASTHED over. Strik mønster efter diagram A.1 (= 3 masker) - læs MØNSTER over. På sidste pind sættes der 3 mærker som vist i diagrammet. Når hele diagram A.1 er strikket færdig i højden er der 27 masker på pinden.

STRIK EFTER DIAGRAM A.2 TIL A.6 SÅLEDES FRA RETSIDEN:
Strik A.2 (= 4 masker), A.3 (= 5 masker - første mærke sidder i midten af A.3), A.4 (= 5 masker - andet mærke sidder i sidste maske i A.4), A.5 (= 4 masker), A.3 (= 5 masker - tredje mærke sidder i midten af A.3) og A.6 (= 4 masker). Når hele diagram A.2 til A.6 er strikket færdig i højden er der 51 masker på pinden.
Gentag udtagningerne som vist i A.x - der tages skiftevis 4 og 8 masker ud på hver pind fra retsiden (dvs 12 nye masker for hver gentagelse af A.x i højden), de nye masker strikkes i glatstrik på hver side af A.3. Gentag som vist i A.x totalt 24 gange i højden = 339 masker på pinden. Arbejdet måler ca 36 cm.
På næste pind fra retsiden strikkes der og tages 4 masker ud som vist på første pind af A.x = 343 masker. Strik 1 pind vrang fra vrangen (kantmasken i hver side strikkes i RETSTRIK - se forklaring over, gennem hele arbejdet). Strik 1 pind ret fra retsiden og tag 1 maske ud indenfor 1 kantmaske retstrik i hver side og tag kun 1 maske ud ved midterste maske (= 3 masker taget ud) = 346 masker på pinden og strik 1 pind vrang fra vrangen. Herfra bruges de 3 mærker ikke mere.

STRIK EFTER DIAGRAM A.7 TIL A.9 SÅLEDES FRA RETSIDEN:
Strik 1 kantmaske retstrik, A.7 over 4 masker, gentag A.8 til der er 5 masker tilbage på pinden (= 21 rapporter à 16 masker), A.9 over 4 masker og 1 kantmaske retstrik. OBS! På den 11.pind i diagrammet tages der 2 masker ud i hver rapport af A.7, A.8 og A.9. På den 17.pind tages der 2 masker ud i hver A.7 og A.9. Når hele diagram A.7 til A.9 er strikket færdig i højden er der 430 masker på pinden.

STRIK EFTER DIAGRAM A.10 TIL A.12 SÅLEDES FRA RETSIDEN:
Strik 1 kantmaske retstrik, A.10 over 7 masker, gentag A.11 til der er 8 masker tilbage på pinden (= 23 rapporter à 18 masker), A.12 over 7 masker og 1 kantmaske retstrik. OBS! På den 17.pind i diagrammet tages der 3 masker ud i A.10, 1 maske i A.11 og 2 masker i A.12. På den 21.pind tages der 2 masker ud i A.10 og i A.12. Når hele diagram A.10 til A.12 er strikket færdig i højden er der 496 masker på pinden - luk løst af på sidste pind fra vrangen - læs AFLUKNINGSTIPS over.

FORMING:
Læg sjalet i lunkent vand til det er gennemvådt. Pres forsigtig vandet ud fra sjalet – det må ikke vrides, derefter rulles sjalet i et håndklæde og klemmes for at fjerne mere vand - sjalet vil nu bare være lidt fugtig. Bruges et andet garn fra garngruppe A - læs FORMING over. Læg sjalet ud på et gulvtæppe eller madras – træk det forsigtig ud i mål og brug knappenåle til at hæfte med. Lad sjalet tørre. Gentag processen hver gang sjalet vaskes.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 28.06.2019
Nye diagrammer: A.3, A.4 og A.5

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= ret fra vrangen
= sæt 1 mærke i denne maske, og lad mærket følge med videre i arbejdet for at markere midten af A.3, masken strikkes ret fra retsiden, vrang fra vrangen.
= sæt 1 mærke i denne maske og lad mærket følge med videre i arbejdet (= midtmasken), strikkes ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= kantmaske, strikkes ret fra retsiden, ret fra vrangen
= lav 1 omslag mellem 2 masker, på næste pind strikkes omslaget vrang (=hul)
= lav 2 omslag mellem 2 masker, på næste pind strikkes det ene omslag og det andet slippes af pinden (= hul)
= lav 1 omslag mellem 2 masker, på næste pind strikkes omslaget drejet (= ikke hul)
= lav 3 omslag mellem 2 masker, på næste pind strikkes det første omslag vrang, det andet strikkes drejet vrang og det tredje omslag slippes af pinden (= hul)
= BOBLE: Strik 1 ret, 1 omslag, 1 ret, 1 omslag, 1 ret i samme maske (= 5 masker), vend arbejdet. Strik 4 pinde glatstrik frem og tilbage over disse 5 masker. Derefter løftes 2.maske på højre pind over 1.masker, løft 3. maske over 1.maske, løft 4.maske over 1.maske og løft til sidst 5.maske over 1.maske (= 1 maske tilbage)
= 2 ret sammen
= tag 1 maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket
= ingen maske

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 181-4) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (60)

Julie 29.01.2020 - 11:41:

Er kommet til A.x , men iflg diagram bliver der taget 18 nye m ud, og ikke 12 m, som i opskriften. Hvis jeg skal gentage A.x 24 gang i højden, får jeg ialt 483 m og ikke 339m, som i opskriften. Hvis jeg skal følge diagram A.x med 18 x 24 m, og resten af opskriften ikke har flere fejl, ender jeg med 640 m, og ikke 496 m, som i opskriften. Det er en voldsom forskel og undre mig over at I ikke har rette dette, selvom en anden har gjort jer opmærksom på dette i januar 2019.

DROPS Design 10.02.2020 kl. 16:37:

Hej Julie, Husker du indtagningerne? Jette som kommenterede det i januar fandt selv ud af det, hun havde glemt indtagningerne.....

Uleo 09.01.2020 - 18:14:

Ich stricke gerade Drops 181-4. Bei dem Raport A 8 und A 11 sind schwarze Felder am Rand, wie muss ich diese Stricken?

DROPS Design 10.01.2020 kl. 08:33:

Liebe Uleo, die schwarze Kästchen in A.8 und A.11 bedeuten keine Maschen = A.8 wird über 16 Maschen und A.11 über 18 Maschen gestrickt. Bei der 11. Reihe werden Sie 2 Maschen in jedem A.8 und 1 Masche in A.11 (8. Symbol) zunehmen = A.8 wird dann über 19 Maschen und A.11 über 19 Maschen gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Eva Szücs 12.10.2019 - 00:49:

Hallo , ich stricke gerade A 11.Habe festgestellt, dass die Noppe nicht mittig sitzt. Ich habe nach der Zeichnung gestrickt aber die Noppe sitzt nicht in die Mitte der “Blume”.\r\nIst das mit Absicht so?Liebe Grüsse und vielen Dank\r\nEva

DROPS Design 14.10.2019 kl. 11:45:

Liebe Frau Zsücs, die Noppe kann nicht genau in der Mitte sein, denn das Diagramm über 18 M gestrickt wird, aber diese 1 Masche-Verschiebung wird nicht sichtbar. Viel Spaß beim stricken!

Eva 25.09.2019 - 05:09:

Hallo, ich habe eine Frage.Ich stricke gerade A7-A9. Die Rückreie wird rechts gestrickt also mit Krause. Auch die Umschläge und die Muster rechts?So erscheinen mir die zusammenstrickte Maschen nicht so schön, ich kann die Muster nicht so gut erkennen. Vielen Dank und liebe Grüsse Eva

DROPS Design 25.09.2019 kl. 08:34:

Liebe Eva, die Umschläge (= 7. Symbol) werden nur als 1 Umschlag bei der Rückreihe rechts gestrickt (= Loch); die Umschläge (= 8. Symbol) werden rechts verschränkt (= kein Loch) - un die Umschläge (= 9. Symbol) werden links/links verschränkt gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Yvonne 29.07.2019 - 13:12:

Sorry en de hele zwarte hokjes in A 10 en 11

DROPS Design 11.08.2019 kl. 16:24:

Dag Yvonne,

De zwarte hokjes zijn geen steek. Je kunt gewoon doorgaan met de volgende steek in het (tel)patroon of in de beschrijving.

Yvonne 28.07.2019 - 14:43:

Hallo , ik heb een vraag over patroon A4, wat is de laatste steek met het schuine driehoekje? Ik kan het niet vinden in de beschrijving van de steken. Dank voor uw antwoord.m

DROPS Design 11.08.2019 kl. 16:22:

Dag Yvonne,

Je bedoelt waarschijnlijk het hartje-symbool die over 2 steken gaat (..?) In de symboolverklaring is dit de zesde van onderen: maak 1 omslag tussen 2 steken, brei op de volgende toer de omslag gedraaid (= geen gaatje)

Sofia 17.06.2019 - 23:37:

Hej Undrar över ökningarna när Ax är färdigstickad, innan man börjar med A7-A9, ska de ökningarna stickas så det blir hål också? Mvh Sofia

DROPS Design 18.06.2019 kl. 11:28:

Hei Sofia. Ja, du kan strikke dem slik at det blir hull. God fornøyelse

Blanca 17.06.2019 - 06:36:

Hi there. Thank you very much for the pattern. I just want to point out that I think... there might be a mistake in the diagram explanation. In the explanation it's written a transparent circle is for 2 yarn overs, but watching the video and counting the stitches it seems like it should be for 1 yarn over (no different from the black circle)... I might be wrong though. Thanks again :)

DROPS Design 21.06.2019 kl. 08:42:

Dear Blanca, thanks for your feedback, we'll make a new video. Happy knitting!

Nerriere 30.04.2019 - 17:56:

Je ne comprend pas : Quand les diagrammes A.2 à A.6 ont été tricotés 1 fois en hauteur, on obtient 51 mailles. et on doit continuer avec A.x qui au premier rang compte 39 mailles.Est ce que l'on doit considérer qu'il y a des augmentations de 6 mailles de chaque cote de A3 : 2 x 6 + 39 = 51 augmentations qui n'apparaissent pas dans la grille ni dans l'explications. Merci de votre réponse

DROPS Design 02.05.2019 kl. 08:54:

Bonjour Mme Nerriere, quand A.2-A.6 ont été tricotés 1 fois, on a 51 m (cf diagrammes pour voir les jetés = augmentations), on continue ensuite comme dans A.x = 4 augm au 1er rang et 8 augm au 3ème rang (= 12 augmentations à chaque fois que l'on répète A.x). On répète 24 fois les 4 rangs de A.X = on augmente 24 x 12 m = 288 augmentations + les 51 m = 339 m. Bon tricot!

Gabriella 19.03.2019 - 16:40:

Vorrei la spiegazione di un simbolo. Nella spiegazione del diagramma c'è scritto " fare due gettati tra due maglie, sul ferro successivo lavorare il primo gettato a rovescio, il secondo a rovescio ritorto e far cadere il terzo gettato. Come faccio? Grazie

DROPS Design 19.03.2019 kl. 16:55:

Buongiorno Gabriella. Abbiamo corretto la spiegazione del simbolo. I gettati da fare sono 3 e non 2 come indicato in precedenza. Buon lavoro!

Kommentere opskrift DROPS 181-4

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.