DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpaca
fra 27.95 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 168.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Sandstone Wrap

Strikket sjal i DROPS Alpaca. Arbejdet strikkes oppefra og ned med striber og 2-farvet patent.

DROPS 203-16
DROPS Design: Model z-877
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Højde: Målt langs midten = ca 53 cm
Bredde: Målt langs oversiden fra side til side = ca 192 cm.

MATERIALER:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farve 6309, turkis/grå
100 g farve 7139, grågrøn
50 g farve 2020, lys camel
50 g farve 7120, lys grågrøn

STRIKKEFASTHED:
21 masker i bredden og 40 pinde i højden med retstrik = 10 x 10 cm.
18 masker i bredden og 42 pinde i højden med helpatent = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPINDE NR 4: Længde på 80 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpaca
fra 27.95 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 168.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS Super Sale

SPAR 30% på 6 bomuldsfavoritter!
Gælder til 12.04.2024

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på alle pinde. 2 pinde retstrik = 1 retrille

STRIBE 1:
1.pind = lys grågrøn.
2.pind = turkis/grå.
3.pind = lys grågrøn.
4.pind = turkis grå.
5.pind = lys grågrøn.
Derefter gentages 2.-5.pind.

STRIBE 2:
1.pind = grågrøn.
2.pind = turkis/grå.
3.pind = grågrøn.
4.pind = turkis/grå.
5.pind = grågrøn.
Derefter gentages 2.-5.pind.

STRIBE 3:
1.pinde = lys camel.
2.pinde = grågrøn.
3.pinde = lys camel.
4.pinde = grågrøn.
5.pinde = lys camel.
Derefter gentages 2.-5.pind.

TAG 2 MASKER UD:
Udtagninger sker fra retsiden i en retmaske med omslag således: Strik omslaget og masken ret sammen, men slip ikke omslaget af venstre pind. Slå om, strik omslaget og masken ret sammen igen. Nu slippes masken af venstre pind. På næste pind fra retsiden strikkes disse masker således: Slå om og løft første maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang. Strik omslaget vrang. Slå om og løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikke vrang. Nu er 1 retmaske blevet til 2 retmasker med hvert sit omslag og 1 vrangmaske mellem retmaskerne = 2 masker taget ud.

TAG 4 MASKER UD:
Udtagningen sker fra retsiden i en retmaske med omslag således: Strik omslaget og masken ret sammen, men slip ikke omslaget af venstre pind. * Slå om, strik omslaget og masken ret sammen igen *, strik fra *-* totalt 2 gange, og slip derefter masken og omslaget af venstre pind. På næste pind fra retsiden strikkes disse masker således: Slå om og løft første maske løst af pinden, som om den skulle strikkes vrang.
* Strik omslaget vrang. Slå om og løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikke vrang *, strik fra *-* totalt 2 gange. Nu er 1 maske blevet til 3 retmasker med omslag og 1 vrangmaske mellem hver retmaske = 4 masker taget ud.

STRIKKETIPS-1:
Hvis du kommer i tvivl om hvilken farve næste pinde skal strikkes med, kan du altid se hvilken farve den forrige pind var strikket med, ved at se på kantmasken.

STRIKKETIPS-2:
Alle maskeantal som er opgivet når der strikkes patent, er uden omslag, da omslagene hører til retmasken og tælles som 1 maske (hvis der ikke står andet).

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind for at få plads til alle masker. Arbejdet består af partier med RETSTRIK – læs forklaring over – og striber med 2-farvet patent.

SJAL:
Slå 5 masker op på rundpind 4 med lys grågrøn. Strik 1 pind ret. Næste pind strikkes således fra retsiden: Strik 2 masker ret, slå om, 1 maske ret, slå om, og strik ret pinden ud = 7 masker.
Strik 1 pind ret, omslagene strikkes drejet for at undgå hul.
Strik 1 maske ret, slå om, 2 masker ret, slå om, 1 maske ret, slå om, strik 2 masker ret, slå om og 1 maske ret = 11 masker.
Strik 1 pind ret, omslagene strikkes drejet. Sæt 1 mærke i den midterste maske og lad mærket følge med i arbejdet.
Fortsæt med at tage 4 masker ud på hver 2. pind således (indenfor 1 kantmaske og på hver side af den midterste maske) til der er totalt 35 masker på pinden – omslagene fra sidste udtagning strikkes altid drejet. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

Nu fortsættes der i 2-farvet patent i farverne lys grågrøn og turkis/grå – læs STRIBE 1 i forklaringen over, og strik således:

1.PIND (= retsiden): Strik 1 kantmaske ret, * strik 1 maske ret, slå om, løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, strik 1 maske ret og 1 kantmaske ret.
Vend ikke arbejdet, men skub maskerne på pinden så næste pind kan strikkes fra retsiden igen. Læs STRIKKETIPS 1 og 2 i forklaringen over.

2.PIND (= retsiden): Strik 1 kantmaske ret, * slå om, løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik næste maske og omslag vrang sammen *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage på pinden. Slå om og løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 kantmaske ret. Vend arbejdet så næste pind kan strikkes fra vrangen.

3.PIND (= vrangen): Strik 1 kantmaske ret, * strik næste maske og omslag vrang sammen, slå om, løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage på pinden. Strik næste maske og omslag vrang sammen, og strik 1 kantmaske ret.
Vend ikke arbejdet, men skub maskerne på pinden så næste pind kan strikkes fra vrangen igen.

4.PIND (= vrangen): Strik 1 kantmaske ret, * slå om pinden, løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik næste maske og omslag ret sammen *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage på pinden. Slå om pinden, løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 kantmaske ret. Vend arbejdet så næste pind kan strikkes fra retsiden.

For følgende udtagninger sættes der mærker i følgende 3 retmasker på retsiden af arbejdet således: Sæt 1 mærke i den 2.maske på pinden, sæt 1 mærke i den midterste maske (dette er den samme maske som havde et mærke i starten af arbejdet), og sæt 1 mærke i den næst sidste maske. Videre tages der ud i maskerne med mærker, og der strikkes således fra retsiden:

5.PIND (= retsiden): Strik 1 kantmaske ret, i næste maske tages der 2 MASKER ud– læs forklaring over. * Slå om og løft næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik næste maske og omslag ret sammen *, strik fra *-* frem til midterste maske med mærke i (= retmaske med omslag). I næste maske tages 4 MASKER ud – læs forklaring over, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, i næste maske tages der 2 MASKER ud. Afslut med 1 kantmaske ret. Vend ikke arbejdet, men skub maskerne på pinden så næste pind kan strikkes fra retsiden igen.

Derefter gentages 2.-5.PIND, men sørg for at de 2 MASKER der tages ud, altid gøres i den yderste retmaske i hver side af arbejdet, og de 4 MASKER der tages ud, altid gøres i den midterste maske.
Strik således til partiet med patent måler ca 10 cm, sørg for at sidste pind som strikkes er som 4.PIND og næste pind er fra retsiden. Klip tråden med lys grågrøn – turkis/grå bruges videre. Strik MELLEMPARTI for forklaret under.

MELLEMPARTI:
Strik således fra retsiden:
Strik 1 kantmaske ret, * strik 1 maske ret i omslaget som hører til retmasken, strik 1 maske ret i retmasken, strik 1 maske ret i vrangmasken *, strik fra *-* totalt 10 gange (der er nu taget 10 masker ud over de yderste 21 masker). Strik ret til der er 21 masker tilbage i slutningen af pinden, ** strik 1 maske ret i vrangmasken, strik 1 maske ret i omslaget som tilhører retmasken, og strik 1 maske ret i retmasken **, strik fra **-** totalt 10 gange, og strik 1 kantmaske ret (der er taget 10 masker ud over de yderste 21 masker).
Nu skal der strikkes forkortede pinde. Disse skal regnes ud, i og med at maskeantallet ikke er opgivet. Tæl antal masker frem til midterste maske (tæl ikke midterste maske med). Del derefter dette antal med 9. Tallet du får er ca det antal masker der skal være mellem hver gang man vender i de forkortede pinde. Dette tal er i teksten erstattet med ordet VENDEMASKERNE.
Strik således med start fra vrangen:
1.PIND (= vrangen): Strik ret frem til midterste maske (strik ikke midterste maske), vend arbejdet.
2.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 1 maske tilbage, strik 2 masker i sidste maske (strik i forreste og bagerste maskeled) og vend arbejdet (1.forkortede pind er færdig).
3.PIND (= vrangen): Strik ret til VENDEMASKERNE er tilbage før sidste vending, vend arbejdet.
4.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 1 maske tilbage, strik 2 masker i sidste maske (strik i forreste og bagerste maskeled) og vend arbejdet (2.forkortede pind er færdig).
Fortsæt at strikke som 3.- og 4.pind til der er strikket totalt 10 forkortede pind (= 10 retriller og 10 masker taget ud yderst mod siden af arbejdet).
På næste pind tages der 2 masker ud ved at strikke 2 masker i hver af de yderste 2 masker, strik derefter ret pinden ud fra vrangen.
Strik således med start fra retsiden:
1.PIND (= retsiden): Strik ret frem til midterste maske (strik ikke midterste maske), vend arbejdet.
2.PIND (= vrangen): Strik ret til der er 1 maske tilbage, strik 2 masker i sidste maske (strik i forreste og bagerste maskeled) og vend arbejdet (1.forkortede pind er færdig).
3.PIND (= retsiden): Strik ret til VENDEMASKERNE er tilbage før sidste vending, vend arbejdet.
4.PIND (= vrangen): Strik ret til der er 1 maske tilbage, strik 2 masker i sidste maske (strik i forreste og bagerste maskeled) og vend arbejdet (2.forkortede pind er færdig).
Fortsæt at strikke som 3.- og 4.pind til der er strikket totalt 10 forkortede pinde (=10 retriller og 10 masker taget ud yderst mod siden).
På næste pind fra retsiden tages der 2 masker ud ved at strikke 2 masker i hver af de yderste 2 masker, strik derefter ret pinden ud fra retsiden.
Strik 1 pind ret fra vrangen.

Nu fortsættes der i 2-farvet patent i farverne turkis/grå og grågrøn – læs STRIBE 2, og strik 1.-5.PIND som forklaret over.
Derefter gentages 2.-5.PIND, men sørg for at de 2 MASKER der tages ud, altid gøres i den yderste retmaske i hver side af arbejdet, og at de 4 MASKER der tages ud, altid gøres i den midterste maske.
Strik således til partiet med patent måler ca 10 cm, sørg for at sidste pind som strikkes er som 4.PIND og næste pind er fra retsiden. Klip trådene.
Skift til lys grågrøn og strik MELLEMPARTI.

Nu fortsættes der i 2-farvet patent i farverne lys camel og grågrøn – læs STRIBE 3 og strik 1.-5.PIND som forklaret over.
Derefter gentages 2.-5.PIND, men sørg for at de 2 MASKER der tages ud, altid gøres i den yderste retmaske i hver side af arbejdet, og at de 4 MASKER der tages ud, altid gøres i den midterste maske.
Strik således til partiet med patent måler 10 cm, sørg for at sidste pind som strikkes er som 4.PIND og næste pind er fra retsiden. Klip trådene.
Skift til turkis/grå og strik MELLEMPARTI.
Luk løst af fra retsiden.
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Du synes måske også om...

Kommentere opskrift DROPS 203-16

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (15)

country flag Mette Stephens wrote:

Hej Kan man lave sjalet mindre end 192cm bredt? Med venlig hilsen Mette

09.02.2024 - 12:03

country flag Malena Palm wrote:

Hej, Jag vill gärna sticka denna med de färger som är rekommenderade men det verkar som att 7120 ljus grågrön har utgått i Drops alpacka. Då det är svårt att se på små färgkartor på en dator undrar jag vilken färg ni rekommenderar som ersättningsfärg som ligger närmast 7120.

14.03.2023 - 07:26

DROPS Design answered:

Hej Malena, de DROPS Alpaca 7139 og 7120 var næsten ens, så enten bruger du også 7139 i den anden rand eller så kan du bruge 7323 som også passer til de andre farver i sjalet :)

15.03.2023 - 14:33

country flag Kristin wrote:

Tre av disse garnene heter noe annet i fargelisten. Regner med numrene er rett?

29.10.2021 - 12:23

country flag Djuni Hansen wrote:

Mangler opskrift - ønskes sendt via mail På forhånd tak 😄

21.09.2020 - 13:22

country flag Celine wrote:

Bonjour, je rejoins Martine sur la question du rang 2 des cotes anglaises où dans la video on les vois tricoter a l envers et dans les explications c indiqué de le faire a l endroit , je pense qu il y a une erreur sur les explications. Bonne journée

12.12.2019 - 10:58

country flag EB wrote:

Creo que la hilera 2 no está bien explicada, me parece que cuando hay que tejer el punto junto con la lazada es del revés, no del derecho como explica. De hecho, en el vídeo explicativo los teje del revés.

20.11.2019 - 14:00

DROPS Design answered:

Hola EB. Si, es correcto. Tienes que trabajar la lazada y el punto juntos de revés. Ha sido una errata de la traducción. Gracias por el aviso.

24.11.2019 - 23:32

country flag Claire wrote:

Y a-t-il moyen d'avoir le patron de ce châle même s'il n'est pas sélectionné?

02.09.2019 - 07:37

country flag Claire wrote:

J'adore!!!

01.09.2019 - 09:44

country flag Catmat31 wrote:

Un peu de brioche?

26.08.2019 - 15:04