DROPS / 181 / 4

Wings of Love by DROPS Design

Strikket sjal med hullmønster i glattstrikk og riller. Arbeidet er strikket i DROPS Lace

Stikkord: hullmønster, sjal,
DROPS Design: Modell la-035
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 52 cm midt bak og ca 207 cm langs kanten øverst etter strekking.
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farge 0501, lys grå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS RUNDPINNE (80 cm) NR 3 – eller de pinnene du må bruke for å få 24 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

STRIKKEFASTHET:
Sjalet skal fuktes og strekkes etter mål til slutt, så strikkefastheten er ikke så viktig, men for å få en fornemmelse om det strikkes for løst eller for fast strikk en glattstrikket prøvelapp på pinne 3 og sjekk at det blir ca 24 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.12. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten. 1. pinne = retten.

FORMING:
Ved bruk av et annet garn fra garngruppe A trenger ikke sjalet å strekkes etter mål, men fukt det og legg det forsiktig ut i rett fasong. La det tørke. Gjenta prosessen hver gang sjalet vaskes.

AVFELLINGSTIPS:
For å unngå at avfellingskanten strammer kan det felles av med ½ pinnenummer større.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne ovenfra og ned. Det strikkes fra midten av kanten oppe på sjalet med glattstrikk og hullrader, og det avsluttes nederst med en bord av hullmønster i riller.

Legg opp 3 masker på rundpinne 3 med Lace - les STRIKKEFASTHET over. Strikk mønster etter diagram A.1 (= 3 masker) - les MØNSTER over. På siste pinne settes det 3 merker som vist i diagrammet. Når hele diagram A.1 er strikket ferdig i høyden er det 27 masker på pinnen.

STRIKK ETTER DIAGRAM A.2 TIL A.6 SLIK FRA RETTEN:
Strikk A.2 (= 4 masker), A.3 (= 5 masker - første merke sitter i midten av A.3), A.4 (= 5 masker - andre merke sitter i siste maske i A.4), A.5 (= 4 masker), A.3 (= 5 masker - tredje merke sitter i midten av A.3) og A.6 (= 4 masker). Når hele diagram A.2 til A.6 er strikket ferdig i høyden er det 51 masker på pinnen.
Gjenta økningene som vist i A.x videre - det økes vekselsvis 4 og 8 masker på hver pinne fra retten (dvs 12 økte masker for hver gjentakelse av A.x i høyden), de økte masker strikkes i glattstrikk på hver side av A.3. Gjenta som vist i A.x totalt 24 ganger i høyden = 339 masker på pinnen. Arbeidet måler ca 36 cm.
På neste pinne fra retten strikk og øk 4 masker som vist på første pinne av A.x = 343 masker. Strikk 1 pinne vrang fra vrangen (kantmasken i hver side strikkes i RILLE - se forklaring over, gjennom hele arbeidet). Strikk 1 pinne rett fra retten og øk 1 maske innenfor 1 kantmaske i rille i hver side og øk kun 1 maske ved midtmasken (= 3 masker økt) = 346 masker på pinnen og strikk 1 pinne vrang fra vrangen. Herfra benyttes ikke de 3 merkene.

STRIKK ETTER DIAGRAM A.7 TIL A.9 SLIK FRA RETTEN:
Strikk 1 kantmaske rille, A.7 over 4 masker, gjenta A.8 til det gjenstår 5 masker på pinnen (= 21 rapporter à 16 masker), A.9 over 4 masker og 1 kantmaske rille. NB! På den 11.pinnen i diagrammet økes det 2 masker i hver rapport av A.7, A.8 og A.9. På den 17.pinnen økes det 2 masker i hver A.7 og A.9. Når hele diagram A.7 til A.9 er strikket ferdig i høyden er det 430 masker på pinnen.

STRIKK ETTER DIAGRAM A.10 TIL A.12 SLIK FRA RETTEN:
Strikk 1 kantmaske rille, A.10 over 7 masker, gjenta A.11 til det gjenstår 8 masker på pinnen (= 23 rapporter à 18 masker), A.12 over 7 masker og 1 kantmaske rille. NB! På den 17.pinnen i diagrammet økes det 3 masker i A.10, 1 maske i A.11 og 2 masker i A.12. På den 21.pinnen økes det 2 masker i A.10 og i A.12. Når hele diagram A.10 til A.12 er strikket ferdig i høyden er det 496 masker på pinnen - fell løst av på siste pinne fra vrangen - les AVFELLINGSTIPS over.

STREKKING:
Legg sjalet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktig ut vannet fra sjalet – det må ikke vris, deretter rulles sjalet i et håndkle og klemmes for å fjerne mere vann - sjalet vil nå bare være litt fuktig. Brukes et annet garn fra garngruppe A - les FORMING over. Legg sjalet på gulvteppe eller madrass – trekk det forsiktig ut i mål og bruk knappenåler til å feste med. La sjalet tørke. Gjenta prosessen hver gang sjalet vaskes.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 01.06.2018
Oppdatert diagram A.7, A.8, A.9, A.10, A.11 og A.12. Feil symbol var brukt på 11. og 17.pinne.
Oppdatert online: 28.06.2019
Nye diagram: A.3, A.4 og A.5.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= rett fra vrangen
= sett 1 merke i denne masken og la merket følge med videre i arbeidet for å markere midten av A.3, masken strikkes rett fra retten, vrang fra vrangen
= sett 1 merke i denne masken og la merket følge med videre i arbeidet (= midtmasken), strikkes rett fra retten, vrang fra vrangen
= kantmaske, strikkes rett fra retten, rett fra vrangen
= mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastet vrang (= hull)
= mellom 2 masker lages det 2 kast om pinnen, på neste pinne strikkes det ene kastet og det andre slippes av pinnen (= hull)
= mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastet vridd (= ikke hull)
= mellom 2 masker lages det 3 kast om pinnen, på neste pinne strikkes det første kastet vrang, det andre kastet strikkes vridd vrang og det tredje kastet slippes av pinnen (= hull)
= BOBLE: Strikk 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett i samme maske (= 5 masker), snu arbeidet. Strikk 4 pinner glattstrikk frem og tilbake over disse 5 maskene. Deretter løftes andre maske på høyre pinne over første maske, løft tredje maske over første maske, løft fjerde maske over første maske og løft tilslutt femte maske over første maske (= 1 maske tilbake)
= 2 rett sammen
= ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket
= ingen maske

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (63)

Pavla Bařinková 04.07.2020 - 14:32:

Dobrý den, pokud bych chtěla model "Wings of Love" větší, jak si propočítat o kolik víc hladké části (vzorA2 - A6) můžu plést? Momentálně se končí tuším u 346 ok, než se přejde k dalšímu vzoru. Pak tam ale ještě navazuje další vzor, tak aby mi vyšly oka. Děkuji

Annelie Gustafsson 08.06.2020 - 13:18:

Hej! Jag har stickat så långt att jag har gjort A1-A6 och har nu 339 maskor. Sen har jag stickat det aviga och det räta varvet där jag ökat 4 maskor = 343 maskor och sen det aviga varvet, inget konstigt. Men sen förstår jag inte... Hur ska jag öka enbart 1 maska vid mittmaskan? Kan ju inte göra ett omslag på bara ena sidan? Ska jag göra en vanlig ökning i mittmaskan utan omslag, alltså sticka två maskor av mittmaskan?

DROPS Design 15.06.2020 kl. 08:32:

Hei Annelie. Jo, du gjør bare 1 kast på den ene siden av midtmasken = 346 masker på pinnen og deretter strikkes 1 pinne vrang fra vrangen. Nå skal du ikke benytte deg av de 3 merkene. Du trenger ikke merket for midtmaske og da gjør det ikke noe at man bare øker på den ene siden av midtmasken. God Fornøyelse!

Regine 18.05.2020 - 15:03:

Ich komme nach A7 bis A9 nicht auf 430 Maschen. Eigentlich nehme ich doch in jeder zweiten Reihe nur 2 Maschen am Rand zu. Dazu kommen die Zunahmen in Reihe 11 und 17. Aber am Ende nehme ich doch in den Raporten sogar wieder ab. Wo ist da mein Denkfehler?

DROPS Design 18.05.2020 kl. 15:46:

Liebe Regine, wenn die Diagramme fertig sind sind es: 25 M in A.7, 18 M in jede von den 21 A.8 und 25 M in A.9 = 1 Randmasche + 25 + 18 M x 21 + 25 + 1 Randmasche = 430 Maschen.Viel Spaß beim stricken!

Julie 29.01.2020 - 11:41:

Er kommet til A.x , men iflg diagram bliver der taget 18 nye m ud, og ikke 12 m, som i opskriften. Hvis jeg skal gentage A.x 24 gang i højden, får jeg ialt 483 m og ikke 339m, som i opskriften. Hvis jeg skal følge diagram A.x med 18 x 24 m, og resten af opskriften ikke har flere fejl, ender jeg med 640 m, og ikke 496 m, som i opskriften. Det er en voldsom forskel og undre mig over at I ikke har rette dette, selvom en anden har gjort jer opmærksom på dette i januar 2019.

DROPS Design 10.02.2020 kl. 16:37:

Hej Julie, Husker du indtagningerne? Jette som kommenterede det i januar fandt selv ud af det, hun havde glemt indtagningerne.....

Uleo 09.01.2020 - 18:14:

Ich stricke gerade Drops 181-4. Bei dem Raport A 8 und A 11 sind schwarze Felder am Rand, wie muss ich diese Stricken?

DROPS Design 10.01.2020 kl. 08:33:

Liebe Uleo, die schwarze Kästchen in A.8 und A.11 bedeuten keine Maschen = A.8 wird über 16 Maschen und A.11 über 18 Maschen gestrickt. Bei der 11. Reihe werden Sie 2 Maschen in jedem A.8 und 1 Masche in A.11 (8. Symbol) zunehmen = A.8 wird dann über 19 Maschen und A.11 über 19 Maschen gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Eva Szücs 12.10.2019 - 00:49:

Hallo , ich stricke gerade A 11.Habe festgestellt, dass die Noppe nicht mittig sitzt. Ich habe nach der Zeichnung gestrickt aber die Noppe sitzt nicht in die Mitte der “Blume”.\r\nIst das mit Absicht so?Liebe Grüsse und vielen Dank\r\nEva

DROPS Design 14.10.2019 kl. 11:45:

Liebe Frau Zsücs, die Noppe kann nicht genau in der Mitte sein, denn das Diagramm über 18 M gestrickt wird, aber diese 1 Masche-Verschiebung wird nicht sichtbar. Viel Spaß beim stricken!

Eva 25.09.2019 - 05:09:

Hallo, ich habe eine Frage.Ich stricke gerade A7-A9. Die Rückreie wird rechts gestrickt also mit Krause. Auch die Umschläge und die Muster rechts?So erscheinen mir die zusammenstrickte Maschen nicht so schön, ich kann die Muster nicht so gut erkennen. Vielen Dank und liebe Grüsse Eva

DROPS Design 25.09.2019 kl. 08:34:

Liebe Eva, die Umschläge (= 7. Symbol) werden nur als 1 Umschlag bei der Rückreihe rechts gestrickt (= Loch); die Umschläge (= 8. Symbol) werden rechts verschränkt (= kein Loch) - un die Umschläge (= 9. Symbol) werden links/links verschränkt gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Yvonne 29.07.2019 - 13:12:

Sorry en de hele zwarte hokjes in A 10 en 11

DROPS Design 11.08.2019 kl. 16:24:

Dag Yvonne,

De zwarte hokjes zijn geen steek. Je kunt gewoon doorgaan met de volgende steek in het (tel)patroon of in de beschrijving.

Yvonne 28.07.2019 - 14:43:

Hallo , ik heb een vraag over patroon A4, wat is de laatste steek met het schuine driehoekje? Ik kan het niet vinden in de beschrijving van de steken. Dank voor uw antwoord.m

DROPS Design 11.08.2019 kl. 16:22:

Dag Yvonne,

Je bedoelt waarschijnlijk het hartje-symbool die over 2 steken gaat (..?) In de symboolverklaring is dit de zesde van onderen: maak 1 omslag tussen 2 steken, brei op de volgende toer de omslag gedraaid (= geen gaatje)

Sofia 17.06.2019 - 23:37:

Hej Undrar över ökningarna när Ax är färdigstickad, innan man börjar med A7-A9, ska de ökningarna stickas så det blir hål också? Mvh Sofia

DROPS Design 18.06.2019 kl. 11:28:

Hei Sofia. Ja, du kan strikke dem slik at det blir hull. God fornøyelse

Kommentér oppskrift DROPS 181-4

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.