DROPS / 152 / 4

French Riviera by DROPS Design

Stickad DROPS sjal i ”Lace” med hålmönster.

DROPS Design: Modell nr la-018
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått: ca 50 cm mätt från nacken och ned mitt bak.
Garnåtgång:
DROPS LACE från Garnstudio
100 g nr 6410, turkos

DROPS RUNDST (80 cm) NR 3,5 – OBS! läs om stickfastheten nedan.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
62.00 SEK
47.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

STICKFASTHETEN:
Detta plagg ska fuktas och sträckas i rätt mått efteråt så stickfastheten är inte så viktig men för att få en aning om ifall det stickas för löst / fast sticka en slätstickad provlapp på st 3,5 och få ca 23 m x 30 v på 10 x 10 cm.

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diag A.1 – A.6. Diag visar alla v i mönstret sett från rätsidan.

ÖKNINGSTIPS:
Öka med omslag, omslaget ska inte stickas vridet på nästa v, utan det ska bli ett hål i arbetet.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb stickas fram och tillbaka på rundst. Lägg upp 63 m på rundst 3,5 med Lace, sätt 2 markörer i arb på varje sida av de mittersta 57 m. Fortsätt med slätst och 1 RÄTST kantm – LÄS FÖRKL OVAN i varje sida av arb - SAMTIDIGT ökas det så här– LÄS ÖKNINGSTIPS OVAN:
Öka 1 m i varje sida innanför 1 kantm på varje v och öka 1 m på varje sida av de mittersta 57 m på vartannat v. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Fortsätt så tills det har ökats totalt 46 ggr på varje sida av de 57 m och 92 ggr i varje sida = 339 m på st.
OBS. Se till att sista varvet är från rätsidan. På nästa varv, avigsidan ökas det 1 m innanför kantm på varje sida = 341 m.
Arb mäter nu ca 30 cm mitt bak.
Sedan stickas MÖNSTER – LÄS FÖRKL OVAN! efter diagram A.1 till A.3 med början från rätsidan så här: Sticka 1 kantm i rätst, A.1 (=6 m), A.2 tills det återstår 4 m på st, sedan stickas diagram A.3 och avsluta med 1 kantm i rätst. Sticka diagrammet totalt 4 ggr på höjden. Sedan stickas diagram A.4 till A.6 på samma sätt. Efter sista varvet i diagrammet stickas det 1 v avigt från avigsidan innan det maskas av löst med rm från rätsidan. Maska av med ett omslag före varje omslag från sista v i diagrammet, så blir kanten extra elastisk och lätt att sträcka i form. Arb mäter ca 50 cm på höjden.

STRÄCKNING:
Lägg sjalen i ljummet vatten tills den är genomvåt. Pressa försiktigt ut vattnet från sjalen – den får inte vridas. Sedan rullas sjalen in i en handduk och kläms för att få bort ännu mer vatten - sjalen kommer nu bara att vara lite fuktig. Lägg sjalen på en matta eller madrass – drag försiktigt ut den i rätt mått. På denna sjal kan man göra toppar/spetsar i den nedersta kanten genom att sträcka lite extra där det är 2 rm vid sidan av varandra (diagram A.5). Sträck också i den yttersta m i varje sida nederst på kanten, fäst med knappnålar i varje topp/spets och längs de andra kanterna. Låt sjalen torka. Upprepa processen varje gång plagget tvättas.

Diagram

= rät från rätsidan, avig från avigsidan
= 1 omslag mellan 2 m
= 2 m räta tills
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över, 2 m räta tills
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 2 m räta tills, drag den lyfta m över

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 152-4.