DROPS / 152 / 4

French Riviera by DROPS Design

DROPS pitsineulehuivi ”Lace”-langasta.

DROPS Design: Malli nro la-018
Lankaryhmä A
-----------------------------------------------------------
Mitat: n. 50 cm keskeltä takaa niskasta alaspäin mitattuna.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS LACE:
100 g nro 6410, turkoosi

DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) NRO 3,5. HUOM! Lue neuletiheydestä alla.

(Siirry ohjeeseen)

Tagit:

kuvio/tekniikka: pitsineule, muoto: ylhäältä alas, ohjetyyppi: huivit,
Lankatyyppi
Deals alkaen
alkaen 1.40 EUR

Vinkkejä & Apua

Kaikkiin ohjeisiimme kuuluu ohjevideoita, jotka auttavat sinua saamaan työsi valmiiksi käden käänteessä!

Katso videot tästä!

Löydät lisäksi opastusta vaihe vaiheelta kaikkein tavallisimpiin neule- ja virkkaustekniikoihin DROPS Oppitunneista!

NEULETIHEYS:
Tämä neule pingotetaan myöhemmin mittoihinsa, joten neuletiheys ei ole niin tärkeä. On kuitenkin hyvä tarkistaa, ettei neulota liian löyhää/kireää. Tee sileäneuleinen mallitilkku puikoilla nro 3,5 ja tarkista, että saat seuraavan neuletiheyden: n. 23 s x 30 krs = 10 x 10 cm.

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1 – A.6. Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna.

LISÄYSVINKKI:
Lisää tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankiertoa ei neulota kiertäen, eli työhön tulee muodostua reikä.
----------------------------------------------------------

HUIVI:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla. Luo 63 s pyöröpuikolle nro 3,5 Lace-langalla. Kiinnitä 1 merkkilanka krs:n keskimmäisten 57 s:n molemmin puolin. Jatka neulomalla sileää neuletta, lukuun ottamatta 1 ainaoikeinneulottua s (KTS. SELITYS YLLÄ) kummassakin reunassa. Tee SAMALLA lisäykset seuraavasti (LUE LISÄYSVINKKI YLLÄ):
Lisää kummankin reunan reunasilmukan sisäpuolelle joka krs 1 s, ja lisää keskimmäisten 57 s:n molemmin puolin joka 2. krs 1 s. TARKISTA NEULETIHEYS! Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes keskimmäisten 57 s:n molemmin puolin on lisätty yht. 46 kertaa ja kummassakin reunassa on lisätty yht. 92 kertaa = 339 s työssä.
HUOM! Tarkista, että seuraava krs neulotaan työn oikealta puolelta. Lisää seuraavalla nurjan puolen krs:lla kummankin reunan reunasilmukan sisäpuolelle 1 s = 341 s.
Työn pituus keskeltä takaa mitattuna on nyt n. 30 cm.
Neulo sitten MALLINEULETTA (KTS. SELITYS YLLÄ) piirrosten A.1-A.3 mukaisesti seuraavasti (1. krs = oikea puoli): Neulo 1 s ainaoikeaa, A.1 (= 6 s), toista piirroksen A.2 mallikertaa kunnes jäljellä on 4 s, neulo sitten piirros A.3 ja neulo lopuksi 1 s ainaoikeaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan, kunnes työssä on yht. 4 piirrosten A.1-A.3 mallikertaa. Neulo sitten mallineuletta piirrosten A.4-A.6 mukaisesti samalla tavalla. Kun olet neulonut piirrosten viimeisen krs:n, neulo 1 krs nurin nurjalta puolelta. Päätä s:t löyhästi oikein silmukoin työn oikealta puolelta. Päätä s:t siten, että teet piirroksen viimeisen krs:n jokaisen langankierron eteen 1 langankierron. Tällä tavoin reunasta tulee joustavampi, mikä helpottaa pingotusta. Työn pituus on n. 50 cm.

PINGOTUS:
Laita huivi haaleaan veteen ja odota, kunnes se on läpimärkä. Purista varovasti vesi pois (älä väännä). Laita sitten huivi pyyheliinan sisään ja rullaa pyyheliinaa. Purista lisää vettä pois, kunnes huivi on vain hieman kostea.
Aseta neule mittoihinsa sopivalle alustalle ja kiinnitä nuppineuloin. Tee halutessasi alareunaan pieniä kärkiä siten, että venytät reunaa hieman enemmän jokaisen 2 vierekkäisen oikean s:n kohdalta (piirros A.5). Venytä myös alareunan kummankin reunan reunimmainen s. Kiinnitä 1 nuppineula huivin jokaiseen kärkeen ja pitkin huivin muita reunoja. Anna kuivua. Toista tämä menettelytapa jokaisen pesun jälkeen.

Piirros

= oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
= 1 langankierto 2 silmukan väliin
= 2 s oikein yhteen
= nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
= nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli, neulo 2 s oikein yhteen
= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 152-4 alkuperäisohjeeseen.