DROPS / 152 / 23

Down By The Sea by DROPS Design

Virkad DROPS sjal i ”Lace”.

DROPS Design: Modell nr la-019
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått efter formning:
Bredd: ca 38 cm
Längd: ca 148 cm
Garnåtgång:
DROPS LACE från Garnstudio
100 g nr 7120, ljus grågrön

DROPS VIRKNÅL NR 4 – eller den nål du måste använda för att få ca 6 dst-grupper på 10 cm på bredden.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
DROPS LACE UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
62.00 SEK
43.00 SEK
n/a
DROPS LACE MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
62.00 SEK
43.00 SEK
n/a

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3 och A.4 till A.6. Diagrammen är delade i 3 delar. A.1 och A.4 virkas i höger sida, A.2 och A.5 upprepas och A.3 och A.6 virkas i vänster sida.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb virkas fram och tillbaka i två delar. Börja med att virka den ena halvan av sjalen färdig, virka sedan från uppläggningen till denna halva för att göra den andra halvan.

FÖRSTA HALVAN:
Virka 151 lm med virknål 4 och Lace. Vänd arb och virka tillbaka i lm så här: Börja med att virka 1 sm i den 15:e lm från nålen. Sedan virkas det så här bort över lm-varvet: * 7 lm, hoppa över 7 lm och virka 1 sm i nästa lm *. Upprepa *-* v ut och avsluta med 1 sm i den sista lm på v = 18 bågar i rad.
Vänd arb och virka sedan efter diagram A.1 till A.3 – LÄS MÖNSTER OVAN. Det vill säga det virkas så här:
VARV 1: Virka 4 lm, virka 2 dst om första lm-bågen, 1 lm och 2 dst till om samma lm-båge, * 2 lm och hoppa till nästa lm-båge, virka 2 dst, 1 lm, 2 dst om samma båge *, upprepa *-* v ut. Vänd arb.
VARV 2: Virka 4 lm, 2 dst om första lm-båge, 1 lm och 2 dst om samma lm-båge,* 2 lm och hoppa till nästa lm-båge, 2 dst, 1 lm, 2 dst i samma lm-båge*. Upprepa *-* v ut. Vänd arbetet.
Fortsätt att virka som v 2 tills arb mäter 66 cm.

Sedan virkas diagram A.4 till A.6. Det vill säga det virkas så här:
VARV 1: Virka 4 lm, * 4 dst i nästa lm-båge, 1 lm och 4 dst till i samma lm-båge (= 1 stor dst-grupp), hoppa fram till nästa lm-båge *, upprepa *-* v ut. Vänd arb.
VARV 2: Virka * 5 lm, 1 fm om lm från föregående v, 5 lm, 1 fm mellan dst-grupperna från föregående v *, upprepa *-* v ut och avsluta med 1 fm i första 4 lm i början av föregående v. Klipp av tråden och dra den genom sista m.

ANDRA HALVAN:
Vänd arb och virka i undersidan av de 18 bågarna från början av första halvan. Virka på samma sätt som på första halvan, men börja på v 1.

FORMNING:
Lägg arb i ljummet vatten tills det är genomvått. Pressa försiktigt ut vattnet – det får inte vridas. Sedan rullas arb in i en handduk och kläms för att få bort ännu mer vatten - arb kommer nu bara att vara lite fuktigt. Lägg arb på en matta eller madrass – drag försiktigt ut det i måttet som står överst i beskrivningen. Låt det torka. Upprepa processen varje gång plagget har tvättats.

Diagram

= lm
= dst-grupp (2 dst, 2 lm, 2 dst i/om samma m)
= stor dst-grupp (4 dst, 1 lm, 4 dst i/om samma m)
= virkriktning
= fm
= sm

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 152-23.