DROPS / 102 / 43

The Lookout by DROPS Design

Strikket DROPS hundebluse i ”Karisma” med snoningemønster.

Tags: husdyr, snoning,
Størrelse: XS - S - M
Brystvidde: ca 28/32 – 40/44 – 48/52 cm
Ryglængde: ca 24 – 32 - 40 cm
Eks på hunderaser: XS = Chihuahua,
S = Bichon Frisé, M = Cocker Spaniel
Materialer: DROPS Karisma fra Garnstudio
100-150-200 gr f.nr 21, mellemgrå

DROPS rundp 40 cm nr 4 (strømpep i den mindste str) – eller den p du skal bruge for at få 21 m x 28 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS Strømpep og lille rundp nr 3.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Uld
fra 15.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 47.85kr. Læs mere.

Instruktioner

Mønster: Se diag M.1 til M.3 diagrammet viser mønsteret fra retsiden.

Rib: * 2 r, 2 vr * , gentag fra *-*

Bluse: Strikkes rundt fra halsen og ned.
Slå 60-80-100 m op på strømpep 3 med lysegrå. Strik Rib i 8-10-12 cm (= hals som bukkes dobbelt). Skift til lille rundp 4 (strømpep i den mindste str). Strik 1 omg ret samtidig med at der tages 16-32-54 m ud jævnt fordelt = 76-112-154 m.
Fortsæt med mønster således:
Str XS: M.2, 2 vr, M.2, 3 vr, M.3, M.2, M.1 (= midt på ryggen), M.2, M.3 og 3 vr.
Str S: * M.2, 2 vr *, gentag fra *-* 2 gange, M.2, * M.3, M.2 *, gentag fra *-* 2 gange, M.1 (= midt på ryggen), * M.2, M.3 *, gentag fra *-* 2 gange.
Str M: * M.2, 2 vr *, gentag fra *-* 3 gange, M.2, * M.3, M.2 *, gentag fra *-* 3 gange, M.1 (= midt på ryggen), * M.2, M.3 *, gentag fra *-* 3 gange.
Samtidig når arb måler 12-16-20 cm deles det til forben således: Sæt 10-16-22 m på 1 tråd (= under maven), luk 1 vr, strik videre over ryggen og luk sidste m i den anden side = 64-94-130 m (= rygstykket). Strik frem og tilbage over disse m i 6-8-10 cm (arb måler totalt 18-24-30 cm). Sæt m på 1 tråd og sæt m fra tråden under maven tilbage på p. Slå 1 ny m op på hver side af disse = 12-18-24 m. Fortsæt mønst frem og tilbage med 1 vrang i hver side. Når der er strikket 6-8-10 cm sættes alle m ind på samme p igen = 76-112-154 m. Når arb måler totalt 24-31-38 cm lukkes 12-20-28 m af midt under maven. Nu strikkes arb færdig frem og tilbage på p – samtidig lukkes der af i hver side på hver 2.p: 3 m 1 gang, 2 m 2-3-4 gange, 1 m 2-3-4 gange, 2 m 2-3-4 gange og 3 m 1 gang = 32-50-74 m tilbage på p. Arb måler nu ca 30-39-48 cm.

Montering: Sæt de resterende m på en lille rundp 3, strik også m op rundt om afluknings -kanten så der totalt bliver ca 84-108-140 m. Strik Rib i 2-3-4 cm, luk løst af.

Ben: Strik ca 36-44-52 m op på strømpep 3 rundt om den ene åbning. Strik Rib i 2-3-4 cm, luk løst af med r over r og vr over vr. Gentag rundt om den anden åbning.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 04.09.2007
Ny diagramtekst og Diagram M.3 er forandret (der er fjernet 4 p midt i diagrammet).

Diagram

= r fra retsiden, vr fra vrangen
= vr fra retsiden, r fra vrangen
= Snoning: Sæt 1 m på hj.p bag arb, 3 r, 1 vr fra hj.p
= Snoning: Sæt 3 m på hj.p foran arb, 1 vr, 3 r fra hj.p
= Snoning: Sæt 2 m på hj.p bag arb, 2 r, 2 r fra hj.p
= Snoning: Sæt 3 m på hj.p bag arb, 3 r, 3 r fra hj.p

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 102-43) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (304)

Anna Marie Sundwall 16.02.2020 - 19:28:

Hvornår bliver de 10 masker sat af til det andet forben. Syntes opskriften er lidt misvisen På forhånd tak mvh Anna Marie

Monica Madrid 09.02.2020 - 03:17:

Why are Drops patterns always written so confusing? Who writes them? I know of several ways to write them in a simple form. I love the designs but the written patterns( as I read the comments, many agree) are very confusing. And your videos dont always help. Theres has to be a better way to write your patterns.

DROPS Design 10.02.2020 kl. 04:13:

Dear Monica, we are sorry, you don't like the way the patterns are written. Probably the reason is that there is a basic difference between the European and the English/ American pattern writing systems. Granted, the first time they might require extra attention, but once you get hang of the way they work, they will make sense, and you will see, that - for example- they would be easier to modify. Also don't forget that if you get stuck, you can always ask for help either here, or in our FB group - DROPS Workshop- or in person, in the store youu bought your DROPS yarn from. Happy knitting!

Vivarat 21.01.2020 - 21:28:

Bonjour, je suis un peu désappointée parce que la taille 3 demande plus de laine que prévu. Il est nécessaire de commander à nouveau une pelote. C'est dommage mais le résultat final approchant semble très sympathique merci malgré mais je pense qu'il faudrait indiquer une pelote en plus. Merci

MALIA CICCONETTI 01.01.2020 - 03:52:

Beth, M1, M2, & M3 are referring to diagrams/charts on the next page If you downloaded the US version as well as they are on the site. If you need help with reading charts FAQ #9 addresses it, just remember you start at the bottom right unless you knit left handed (you move your stitches from the right needle to left needle.) Also note, there repeats are different then any other pattern I've worked. If it says working (* M.2, P2 *, repeat from *-* 3 times) they mean 3 times total.

Beth 30.12.2019 - 04:04:

I am just getting started on this free Drops Lookout pattern. After the collar, what does "M.2, P.2" mean? I am guessing that P.2 means Pearl 2 but what would M.2 mean? There is no key or other information on this pattern. I see a chart titled M.2 but there are 6 rows on the chart -- but no explanation. The pattern notes go on with "M.2, *M3, M.2*. I don't see any videos demonstrating this part of the patterns. Can anyone provide more information? Thank you in advance for any help!

DROPS Design 02.01.2020 kl. 13:27:

Dear Beth, M.2 refers to the diagram (such as M.1 and M.3) - read more about diagrams here. Happy knitting!

TonyaKex 28.12.2019 - 15:12:

софосбувир +и даклатасвир где

MALIA CICCONETTI 26.12.2019 - 04:11:

I see where someone else is confused with how the small is written. If you only wanted 6 stitches for the *m. 2p2* you would write it as a repeat once. As written you have it for 18. You do it once and repeat to more times. That is why it is so confusing.

MALIA CICCONETTI 26.12.2019 - 04:07:

I'm doing the size small and I was having issues until I added up all the stitches. I'm assuming count needs to be 114 not 112 as how it's written.

Romy Hutchinson 20.12.2019 - 06:44:

I’ve just put all 154 stitches back on a needle after creating two gaps for the legs and am about to start knitting until I reach the piece measuring 38 cm. Hoeever, I can’t knit theses stitches in the flat as it stretches the work and is really difficult to work on. Should these stitches be on a circular needle then I work in the round?

DROPS Design 20.12.2019 kl. 09:19:

Dear Mrs Hutschinson, when you have again the 154 stitches on the needle after creating the two openings for leg, continue as before in the round (= circular needle or double pointed needles) until piece measures 38 cm. The video below might help you . Happy knitting!

Brigitte 14.12.2019 - 12:53:

Was bedeuten die * (Sterne) bei der Anleitung?

DROPS Design 16.12.2019 kl. 07:56:

Liebe Brigitte, die * (= Sterne) zeigen die Rapporte, die Sie wiederholen sollen. Viel Spaß beim stricken!

Kommentere opskrift DROPS 102-43

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.