Tweedle Dee by DROPS Design

Stickad hundtröja / tröja till hund i DROPS Fabel och DROPS Alpaca med kanter i DROPS Puddel eller DROPS Melody. Arbetet stickas från halsen till svansen i resår med luva och virkkanter. Storlek XS - M. Tema: Jul

Keywords: hundtröja, husdjur, huva, resår
DROPS 102-41
DROPS Design: Modell z-003-h
Garngrupp A + A eller C
-------------------------------------------------------

STORLEK:
XS - S – M
Hela tröjan stickas i resår - den ser därför smal ut, men den blir mycket töjbar.
HUNDENS MÅTT:
Bröstvidd: ca 28/32 – 40/44 – 48/52 cm
Rygglängd: ca 24 – 32 - 40 cm
Exempel på hundraser: XS = Chihuahua,
S = Bichon Frisé, M = Cocker Spaniel

GARN:
DROPS Fabel från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
100-150-200 g färg 521, blå/brun
Och använd:
DROPS Alpaca från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50-50-100 g färg 6309, jeansblå
Och använd:
DROPS Puddel från Garnstudio (tillhör garngrupp E)
50-50-50 g färg 08, koks
Eller använd:
DROPS Melody från Garnstudio (tillhör garngrupp D)
50-50-50 g färg 04, grå

STICKOR till STORLEK XS:
DROPS RUNDSTICKA NR 3: Längd 40 cm.
DROPS STRUMPSTICKOR NR 4.
DROPS STRUMPSTICKOR NR 3.
DROPS VIRKNÅL NR 6.
Tekniken MAGIC LOOP kan användas – då behövs endast rundsticka 80 cm i varje sticknummer.

STICKOR till STORLEK S-M:
DROPS RUNDSTICKA NR 4: Längd 40 cm.
DROPS RUNDSTICKA NR 3: Längd 40 cm.
DROPS STRUMPSTICKOR NR 4.
DROPS STRUMPSTICKOR NR 3.
DROPS VIRKNÅL NR 6.
Tekniken MAGIC LOOP kan användas – då behövs endast rundsticka 80 cm i varje sticknummer

STICKFASTHET:
19 maskor på bredden och 25 varv på höjden med slätstickning och 1 tråd DROPS Alpaca och 1 tråd DROPS Fabel (2 trådar) = 10 x 10 cm.
OBS: Kom ihåg att sticknumren endast är rekommenderade. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


100% Alpacka
från 34.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 34.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 35.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 

75% Ull, 25% Polyamid
från 28.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 28.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 34.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 152kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

HUNDTRÖJA - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet stickas från halsen mot svansen. Hals och ok stickas runt. Oket delas till framben, och ryggen och magen stickas fram och tillbaka. Sedan sätts arbetet ihop och fram-och bakstycket stickas runt fram tills det minskas av under magen, resten av fram-och bakstycket stickas fram och tillbaka. Framben stickas runt och luvan stickas fram och tillbaka.
Till sist virkas det en kant runt framben, fram-och bakstycket och luvan.

HALS:
Lägg upp 48-64-80 maskor på strumpstickor/rundsticka 4 med 1 tråd DROPS Fabel och 1 tråd DROPS Alpaca.
Sticka runt i resår (2 rätmaskor / 2 avigmaskor) i 4-6-8 cm. Sticka 1 varv avigt (i detta varvet ska det sedan plockas upp maskor till luvan). Sticka 1 varv resår som innan, på nästa varv ökas vartannat avigt-parti från 2 avigmaskor till 3 avigmaskor = 54-72-90 maskor.

OK:
Sticka resår tills arbetet mäter 6-10-14 cm, nu ökas de återstående avig-partierna från 2 avigmaskor till 3 avigmaskor = 60-80-100 maskor.
Fortsätt med resår (2 rätmaskor / 3 avigmaskor).
När arbetet mäter 8-12-16 cm delas det till framben så här: Maska av 2 rätmaskor, sticka de nästa 13-18-23 maskorna och sätt de sedan på 1 tråd (= mitt under magen), maska av 2 rätmaskor, sticka de återstående 43-58-73 maskorna som innan.

RYGGEN:
= 43-58-73 maskor. Fortsätt resåren fram och tillbaka tills arbetet mäter 5-8-10 cm från delningen, sätt sedan maskorna på 1 tråd.

MAGEN:
Sätt tillbaka de 13-18-23 maskorna under magen på stickan och sticka resår fram och tillbaka i 5-8-10 cm.

FRAM-OCH BAKSTYCKET:
Sätt tillbaka alla maskorna på stickan. Fortsätt resåren runt som innan samtidigt som det läggs upp 2 nya rätmaskor i varje sida mellan magen och ryggen = 60-80-100 maskor. Sticka sedan i resår som tidigare. När arbetet mäter 20-28-35 cm maskas det av 9-10-13 maskor mitt under magen. Arbetet stickas färdigt fram och tillbaka – SAMTIDIGT som det maskas av i varje sida på början av varje varv så här: Maska av 2 maskor 2 gånger, 1 maska 2-5-7 gånger, 2 maskor 1 gång och 3 maskor 1 gång. Maska sedan av de återstående 29-42-55 maskorna.
Arbetet mäter ca 25-35-45 cm.

FRAMBEN:
Sticka upp 36-52-64 maskor med 1 tråd DROPS Fabel på strumpstickor 3 runt den ena öppningen till framben. Sticka resår (2 rätmaskor / 2 avigmaskor) i 3-5-7 cm, maska av med rätmaskor över rätmaskor och avigmaskor över avigmaskor.
Upprepa runt den andra öppningen till framben.

LUVA:
Stick in halsen i tröjan vid det avigtstickade varvet. Håll tröjan så att det aviga varvet pekar bort från dig. Sticka sedan upp maskor i detta varvet med 1 tråd DROPS Fabel på rundsticka 3 – det plockas inte upp i de 6-10-14 maskorna mitt under magen, men i de återstående maskorna runt = 42-54-66 maskor. Sticka 1 varv avigt tillbaka - SAMTIDIGT ökas det jämnt fördelat till 70-90-110 maskor så här: * Sticka 1 maska, sticka 2 maskor i var och en av de 2 nästa maskorna *, sticka från *-* varvet ut.
Sticka slätstickning fram och tillbaka med 3 maskor i RÄTSTICKNING – läs förklaring ovan, i varje sida tills luvan mäter 12-16-20 cm. För finast resultat maskas luvan ihop överst utan att maska av innan, annars maskas det av och sys ihop med maskstygn.

VIRKKANT:
Virka med DROPS Puddel eller DROPS Melody på virknål 6 runt luvan, nederst runt benen och runt kanten nederst på fram- och bakstycket – se till att kanten inte blir för stram. Fäst tråden med 1 kedjemaska och virka så här: 1 luftmaska som ersätter första fastmaskan, * 1 luftmaska, hoppa över 1 cm, 1 fastmaska i nästa maska *, virka från *-* och avsluta med 1 luftmaska, hoppa över 1 cm och virka 1 kedjemaska i luftmaskan i starten av varvet.

Detta mönster har uppdaterats.

Uppdaterad online: 07.11.2023
Mönstret har omformulerats.

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 102-41) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (34)

country flag Michella Marie Søndergaard wrote:

Hvordan kan man lave den til en whippet

21.07.2023 - 21:16

DROPS Design answered:

Hei Michella. Da må du ta mål av hunden og så prøve å tilpassen den til den størrelsen du ønsker. Design avd. har ikke mulighet til å legge på / skrive om oppskriften enn det som allerede er. mvh DROPS Design

25.07.2023 - 09:02

country flag Camilla Hedberg wrote:

Frågade tidigare:Jag undrar om man kan sticka det här mönstret med bara ett garn, vill sticka i enbart fabel print. Isf hur räknar jag om mönstret? Fick svaret att jag kan ta fabel!!! Det var INTE frågan! KAN JAG GÖRA MED ETT GARN!!! SKA VARA DUBBELT GARN ENL MÖNSTRET, O ISF HUR RÄKNAR JAG OM DET??DET BORDE BLI MINDRE MASKOR MED ETT GARN ISF TVÅ...

07.07.2023 - 14:35

DROPS Design answered:

Hei Camilla Denne genseren kan strikkes med ett garn, men den kan ikke strikkes med 1 tråd Fabel. Da må du bruke tykkeren garn enn Fabel, se andre kvaliteter i garngruppe C (men husk å få den oppgitte strikkefastheten). Om du ønsker å strikke en hunde genseren med kun 1 tråd Fabel må du velge en annen oppskrift, se f.eks oppskrift DROPS Extra 0-833. Design avd har ikke mulighet til å omregne denne hundegenseren til en tynnere kvalitet enn hva den allerede er strikket og skrevet i. mvh DROPS Design

24.07.2023 - 11:17

country flag Camilla Hedberg wrote:

Jag undrar om man kan sticka det här mönstret med bara ett garn, vill sticka i enbart fabel print. Isf hur räknar jag om mönstret?

07.07.2023 - 09:49

DROPS Design answered:

Hej Camilla, du behöver inte räkna om mönstret om du byter DROPS Alpaca till DROPS Fabel, :)

07.07.2023 - 11:07

country flag Raymonde Durand wrote:

Pour modèle 102-41 je suis à faire capuche et je comprends pas comment le faire. J ai monter 42 mailles et augmenter pour obtenir 70 en laissant devant libre . Mais on dit coudre et c est là que je comprends plus

15.12.2022 - 18:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Durand, sur l'endroit de l'ouvrage, relevez 1 maille dans chacune des 42 mailles envers tricotées à 4 cm du col (sans relever de mailles dans les 6 mailles du milieu sous le cou/la tête), puis tricotez 1 rang envers (sur l'envers) en ajustant le nombre de mailles à 70 (= augmentez 28 mailles à intervalles réguliers - cf cette leçon) et tricotez en jersey avec 3 m point mousse de chaque côté pendant 12 cm et terminez la capuche comme dans cette vidéo. Bon tricot!

16.12.2022 - 08:21

country flag Sandra wrote:

Tere! Märkasin, et eestikeelses juhendis on väike viga: *SAMAL AJAL koo maha mõlemal küljel igal teisel real: 2 s 1 kord* kui peaks olema 2 s 2 korda, nagu inglisekeelses juhendis. Hetkel lõppsilmuste arv selle juhendi järgi ei klapi. :) (jääb hoopis 59 silmust mitte 55 M suuruse puhul)

31.10.2022 - 09:07

country flag Jenny Seaborn wrote:

Hello, Can I use either Karisma, Alaska or Snow with this pattern? I am finding it had to work out because the pattern uses three threads.\r\nThanks,\r\nJenny

20.04.2022 - 11:18

DROPS Design answered:

Dear Jenny, this pattern is worked with 2 strands yarn group A held together (Alpaca + fabel), you can replace them with 1 strand yarn group C like Alaska - DROPS Puddel was used for the edges - see above under lessons 2 alternatives to replace Puddel. Happy knitting!

20.04.2022 - 13:36

country flag Anne-Lise Mørch wrote:

Hei! Har dere en oppskrift å anbefale til en standard dachs ?

13.11.2021 - 12:39

DROPS Design answered:

Hei Anne-Lise. Vi har ingen egen oppskrift til dachs hund. Anbefaler deg å se på de oppskriftene vi har, sjekke målene i oppskriften og på din egen hund og evnt legge til de ekstra cm over ryggen som trengs. mvh DROPS Design

15.11.2021 - 11:13

country flag Magpieknitter wrote:

Will these be available in larger sizes? after all greyhounds are one of the few dogs to need a jumper, due to no undercoat, but not 1 pattern to fit them

05.08.2021 - 19:15

country flag Lisen Hillestad wrote:

Tusen takk for de fine oppskriftene for hundegenser, og ikke minst for fantastisk støtte underveis i strikkingen. Jeg håper VELDIG at dere etter hvert kan tilby en oppskrift til genser for whippet (hva med tre størrelser: italiensk mynde -whippet - greyhound!). Disse hundene har helt spesiell kroppsfasong, og vanlige oppskrifter lar seg ikke lett tilpasse. Jeg håper! ❣️

19.02.2021 - 17:27

country flag Martine De Wilde wrote:

Ik ben inderdaad op zoek naar een hondenjas of trui, maar met ronde capuchon. Op het tweedle dee model is een puntcapuchon voorzien, maar die past niet zo goed.

16.07.2020 - 08:27

Kommentér oppskrift DROPS 102-41

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.