DROPS Fabel uni colour 75% Ull, 25% Polyamid |
24.95 kr /50g |
Bestill | |
DROPS Fabel 75% Ull, 25% Polyamid |
26.95 kr /50g |
Bestill | |
DROPS Fabel long print 75% Ull, 25% Polyamid |
28.95 kr /50g |
Bestill |
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
Tweedle Dee / DROPS 102-41
Endre språk:
Norsk
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
Denne oppskriften har blitt rettet. Klikk her for å se rettelsen(e).
Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp
Disse steg-for-steg leksjonene kan hjelpe deg:
Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?
Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.
Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..
Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?
Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.
Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?
Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.
Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.
Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?
Hva er garngrupper?
Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.
Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?
Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).
Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.
Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?
Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator
Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.
Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.
Hvilken størrelse skal jeg velge?
Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.
Du finner målskissen nederst i oppskriften.
See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse
Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?
Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.
Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?
Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.
Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.
Hvordan strikker man etter diagram?
Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.
Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv
Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).
Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams
Hvordan hekler man etter et heklediagram?
Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.
Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).
Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.
Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover
Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.
Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams
Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?
Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).
Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer
Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?
I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.
Hvor på plagget måles lengden?
Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.
På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.
Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse
Hva er 1 rapport?
Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .
Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?
Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.
Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?
Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.
Hvorfor økes det i avfellingskanten?
Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.
Se DROPS video: Hvordan felle av med kast
Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?
For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.
Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne
Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?
Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.
Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull
Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?
Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.
Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?
Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?
Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.
Følg oppskrift og diagram for din størrelse!
Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?
Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).
Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.
Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?
Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.
Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.
Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:
1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.
2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.
3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.
Hvorfor nupper plagget mitt?
Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.
Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.
Tweedle Dee |
|
|
|
Strikket hundegenser / genser til hund i DROPS Fabel og DROPS Alpaca med kanter i DROPS Puddel eller DROPS Melody. Arbeidet strikkes fra halsen til halen i vrangbord med hette og heklekanter. Størrelse XS - M. Tema: Jul
DROPS 102-41 |
|
------------------------------------------------------- FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN: ------------------------------------------------------- RILLE (strikkes frem og tilbake): Strikk rett på alle pinner. 1 rille i høyden = Strikk 2 pinner rett. ------------------------------------------------------- START ARBEIDET HER: ------------------------------------------------------- HUNDEGENSER - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET: Arbeidet strikkes fra halsen mot halen. Hals og bærestykke strikkes rundt. Bærestykket deles til forben, og ryggen og magen strikkes frem og tilbake. Deretter settes arbeidet sammen og bolen strikkes rundt frem til det felles av under magen, resten av bolen strikkes frem og tilbake. Forben strikkes rundt og hetten strikkes frem og tilbake. Til sist hekles det en kant rundt forben, bolen og hetten. HALS: Legg opp 48-64-80 masker på settpinner/rundpinne 4 med 1 tråd DROPS Fabel og 1 tråd DROPS Alpaca. Strikk rundt i vrangbord (2 rett / 2 vrang) i 4-6-8 cm. Strikk 1 omgang vrang (i denne omgangen skal det etterpå plukkes opp masker til hetten). Strikk 1 omgang vrangbord som før, på neste omgang økes annenhvert vrang-parti fra 2 vrang til 3 vrang = 54-72-90 masker. BÆRESTYKKE: Strikk vrangbord til arbeidet måler 6-10-14 cm, nå økes de resterende vrang-partiene fra 2 vrang til 3 vrang = 60-80-100 masker. Fortsett med vrbord (2 rett / 3 vrang). Når arbeidet måler 8-12-16 cm deles det til forben slik: Fell av 2 rett, strikk de neste 13-18-23 maskene og sett de deretter på 1 tråd (= midt under magen), fell av 2 rett, strikk de resterende 43-58-73 maskene som før. RYGGEN: = 43-58-73 masker. Fortsett vrangborden frem og tilbake til arbeidet måler 5-8-10 cm fra delingen, sett deretter maskene på 1 tråd. MAGEN: Sett de 13-18-23 maskene under magen tilbake på pinnen og strikk vrangbord frem og tilbake i 5-8-10 cm. BOLEN: Sett alle maskene tilbake på pinnen. Fortsett vrangborden rundt som før SAMTIDIG som det legges opp 2 nye rettmasker i hver side mellom magen og ryggen = 60-80-100 masker. Strikk videre i vrangbord som før. Når arbeidet måler 20-28-35 cm felles det av 9-10-13 masker midt under magen. Arbeidet strikkes ferdig frem og tilbake – SAMTIDIG som det felles av i hver side på begynnelsen av hver pinne slik: Fell av 2 masker 2 ganger, 1 maske 2-5-7 ganger, 2 masker 1 gang og 3 masker 1 gang. Fell deretter av de resterende 29-42-55 maskene. Arbeidet måler ca 25-35-45 cm. FORBEN: Strikk opp 36-52-64 masker med 1 tråd DROPS Fabel på settpinner 3 rundt den ene åpningen til forben. Strikk vrangbord (2 rett / 2 vrang) i 3-5-7 cm, fell av med rett over rett og vrang over vrang. Gjenta rundt den andre åpningen til forben. HETTE: Putt halsen inn i genseren ved den vrangstrikkede omgangen. Hold genseren slik at vrang-omgangen peker fra deg. Strikk deretter opp masker i denne omgangen med 1 tråd DROPS Fabel på rundpinne 3 – det plukkes ikke opp i de 6-10-14 maskene midt under magen, men i de resterende maskene rundt = 42-54-66 masker. Strikk 1 pinne vrang tilbake - SAMTIDIG økes det jevnt fordelt til 70-90-110 masker slik: * Strikk 1 maske, strikk 2 masker i hver av de 2 neste maskene *, strikk fra *-* pinnen ut. Strikk glattstrikk frem og tilbake med 3 masker i RILLE – les forklaring over, i hver side til hetten måler 12-16-20 cm. For penest resultat maskes hetten sammen på toppen uten å felle av, evt felles det av og sys deretter sammen med maskesting. HEKLEKANT: Hekle med DROPS Puddel eller DROPS Melody på heklenål 6 rundt hetten, nederst rundt bena og rundt kanten nederst på bolen – pass på at kanten ikke blir for stram. Fest tråden med 1 kjedemaske og hekle slik: 1 luftmaske som erstatter første fastmaske, * 1 luftmaske, hopp over 1 cm, 1 fastmaske i neste maske *, hekle fra *-* og avslutt med 1 luftmaske, hopp over 1 cm og hekle 1 kjedemaske i luftmasken på starten av omgangen. |
|
Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem! Trenger du hjelp med denne oppskriften?Du finner 20 instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside. Har du fullført dette mønsteret? |
Med over 40 år i strikke- og heklebransjen, tilbyr DROPS Design en av de mest omfattende samlingene av gratis oppskrifter på internett - oversatt til 17 språk. Per i dag har vi 309 kataloger og 11640 oppskrifter på Norsk.
Vi jobber hardt for å tilby det beste innen strikking og hekling, inspirasjon og gode råd, men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruke våre oppskrifter til annet enn personlig bruk? Du kan lese om hvilke regler som gjelder i teksten Copyright nederst på siden i alle våre oppskrifter. God fornøyelse!
Kommentarer / Spørsmål (35)
Anna Dahlgren skrev:
Vad betyder det när det står "Sticka slätstickning fram och tillbaka med 3 maskor i RÄTSTICKNING "?
10.01.2024 - 22:37DROPS Design answered:
Hej Anna, Rätstickning stickas räta på varje varv (det blir till rätriller) :)
11.01.2024 - 14:00Michella Marie Søndergaard skrev:
Hvordan kan man lave den til en whippet
21.07.2023 - 21:16DROPS Design answered:
Hei Michella. Da må du ta mål av hunden og så prøve å tilpassen den til den størrelsen du ønsker. Design avd. har ikke mulighet til å legge på / skrive om oppskriften enn det som allerede er. mvh DROPS Design
25.07.2023 - 09:02Camilla Hedberg skrev:
Frågade tidigare:Jag undrar om man kan sticka det här mönstret med bara ett garn, vill sticka i enbart fabel print. Isf hur räknar jag om mönstret? Fick svaret att jag kan ta fabel!!! Det var INTE frågan! KAN JAG GÖRA MED ETT GARN!!! SKA VARA DUBBELT GARN ENL MÖNSTRET, O ISF HUR RÄKNAR JAG OM DET??DET BORDE BLI MINDRE MASKOR MED ETT GARN ISF TVÅ...
07.07.2023 - 14:35DROPS Design answered:
Hei Camilla Denne genseren kan strikkes med ett garn, men den kan ikke strikkes med 1 tråd Fabel. Da må du bruke tykkeren garn enn Fabel, se andre kvaliteter i garngruppe C (men husk å få den oppgitte strikkefastheten). Om du ønsker å strikke en hunde genseren med kun 1 tråd Fabel må du velge en annen oppskrift, se f.eks oppskrift DROPS Extra 0-833. Design avd har ikke mulighet til å omregne denne hundegenseren til en tynnere kvalitet enn hva den allerede er strikket og skrevet i. mvh DROPS Design
24.07.2023 - 11:17Camilla Hedberg skrev:
Jag undrar om man kan sticka det här mönstret med bara ett garn, vill sticka i enbart fabel print. Isf hur räknar jag om mönstret?
07.07.2023 - 09:49DROPS Design answered:
Hej Camilla, du behöver inte räkna om mönstret om du byter DROPS Alpaca till DROPS Fabel, :)
07.07.2023 - 11:07Raymonde Durand skrev:
Pour modèle 102-41 je suis à faire capuche et je comprends pas comment le faire. J ai monter 42 mailles et augmenter pour obtenir 70 en laissant devant libre . Mais on dit coudre et c est là que je comprends plus
15.12.2022 - 18:26DROPS Design answered:
Bonjour Mme Durand, sur l'endroit de l'ouvrage, relevez 1 maille dans chacune des 42 mailles envers tricotées à 4 cm du col (sans relever de mailles dans les 6 mailles du milieu sous le cou/la tête), puis tricotez 1 rang envers (sur l'envers) en ajustant le nombre de mailles à 70 (= augmentez 28 mailles à intervalles réguliers - cf cette leçon) et tricotez en jersey avec 3 m point mousse de chaque côté pendant 12 cm et terminez la capuche comme dans cette vidéo. Bon tricot!
16.12.2022 - 08:21Sandra skrev:
Tere! Märkasin, et eestikeelses juhendis on väike viga: *SAMAL AJAL koo maha mõlemal küljel igal teisel real: 2 s 1 kord* kui peaks olema 2 s 2 korda, nagu inglisekeelses juhendis. Hetkel lõppsilmuste arv selle juhendi järgi ei klapi. :) (jääb hoopis 59 silmust mitte 55 M suuruse puhul)
31.10.2022 - 09:07Jenny Seaborn skrev:
Hello, Can I use either Karisma, Alaska or Snow with this pattern? I am finding it had to work out because the pattern uses three threads.\r\nThanks,\r\nJenny
20.04.2022 - 11:18DROPS Design answered:
Dear Jenny, this pattern is worked with 2 strands yarn group A held together (Alpaca + fabel), you can replace them with 1 strand yarn group C like Alaska - DROPS Puddel was used for the edges - see above under lessons 2 alternatives to replace Puddel. Happy knitting!
20.04.2022 - 13:36Anne-Lise Mørch skrev:
Hei! Har dere en oppskrift å anbefale til en standard dachs ?
13.11.2021 - 12:39DROPS Design answered:
Hei Anne-Lise. Vi har ingen egen oppskrift til dachs hund. Anbefaler deg å se på de oppskriftene vi har, sjekke målene i oppskriften og på din egen hund og evnt legge til de ekstra cm over ryggen som trengs. mvh DROPS Design
15.11.2021 - 11:13Magpieknitter skrev:
Will these be available in larger sizes? after all greyhounds are one of the few dogs to need a jumper, due to no undercoat, but not 1 pattern to fit them
05.08.2021 - 19:15Lisen Hillestad skrev:
Tusen takk for de fine oppskriftene for hundegenser, og ikke minst for fantastisk støtte underveis i strikkingen. Jeg håper VELDIG at dere etter hvert kan tilby en oppskrift til genser for whippet (hva med tre størrelser: italiensk mynde -whippet - greyhound!). Disse hundene har helt spesiell kroppsfasong, og vanlige oppskrifter lar seg ikke lett tilpasse. Jeg håper! ❣️
19.02.2021 - 17:27