DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpakkaa
alkaen 4.00 € /50g
DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 16.10€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24

Tweedle Dee

Koiran neulottu pusero DROPS Fabel- ja DROPS Alpaca-langoista, jossa reunukset DROPS Puddel- tai DROPS Melody-langasta. Työ neulotaan pääntieltä häntään. Työssä on joustinneuletta, huppu ja virkatut reunukset. Koot XS - M. Teema: Joulu

DROPS 102-41
DROPS Design: Malli z-003-h
Lankaryhmä A + A tai C
-------------------------------------------------------

KOKO:
XS - S - M
Koko pusero neulotaan joustinneuleena. Tästä syystä pusero näyttää kapealta, vaate on kuitenkin hyvin venyvä.
KOIRAN MITAT:
Rinnanympärys: n. 28/32 - 40/44 - 48/52 cm
Selän pituus: n. 24 - 32 - 40 cm
Esimerkkejä koiraroduista: XS = Chihuahua, S = Bichon Frisé, M = Cockerspanieli

LANGANMENEKKI: Garnstudion
DROPS Fabel (kuuluu lankaryhmään A):
100-150-200 g väriä 521, musta/ruskea/siniharmaa
Sekä:
Garnstudion DROPS Alpaca (kuuluu lankaryhmään A):
50-50-100 g väriä 6309, farkunsininen
Sekä:
Garnstudion DROPS Puddel (kuuluu lankaryhmään E):
50-50-50 g väriä 08, koksinharmaa
Tai:
Garnstudion DROPS Melody (kuuluu lankaryhmään D):
50-50-50 g väriä 04, harmaa

PUIKOT: KOKO XS:
DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 3: Pituus 40 cm.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 4 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 3.
DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 6.
Voit myös käyttää MAGIC LOOP -tekniikkaa, jolloin tarvitset vain yhden 80 cm:n pituisen pyöröpuikon/puikkokoko.

PUIKOT: KOOT S-M:
DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 4 tai käsialan mukaan: Pituus 40 cm.
DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 3: Pituus 40 cm.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 4 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 3.
DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 6.
Voit myös käyttää MAGIC LOOP -tekniikkaa, jolloin tarvitset vain yhden 80 cm:n pituisen pyöröpuikon/puikkokoko.

NEULETIHEYS:
19 silmukkaa sileää neuletta leveyssuunnassa ja 25 kerrosta korkeussuunnassa, 2-kertaisella langalla (DROPS Alpaca ja DROPS Fabel) = 10 x 10 cm.
HUOM: Mikäli saat liikaa silmukoita per 10 cm, vaihda paksumpiin puikkoihin. Jos saat liian vähän silmukoita per 10 cm, vaihda ohuempiin puikkoihin.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpakkaa
alkaen 4.00 € /50g
DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 16.10€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

OHJE:

-------------------------------------------------------

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

-------------------------------------------------------

ALOITA TYÖ TÄSTÄ:

-------------------------------------------------------

KOIRAN PUSERO: LYHYT YLEISKATSAUS TYÖSTÄ:
Työ neulotaan pääntieltä häntään. Pääntien reunus ja kaarroke neulotaan suljettuna neuleena. Kaarroke jaetaan etujalkoja varten. Tämän jälkeen selkäkappale ja mahakappale neulotaan tasona. Osat yhdistetään ja etu-/takakappale neulotaan suljettuna neuleena. Keskeltä mahan alta päätetään silmukoita ja sitten jatketaan neulomista tasona. Lahkeet neulotaan suljettuna neuleena ja huppu neulotaan tasona. Lopuksi kummankin lahkeen reunaan, miehustan reunoihin ja hupun reunoihin virkataan reunus.

PÄÄNTIEN REUNUS:
Luo 48-64-80 silmukkaa sukkapuikoille/pyöröpuikolle nro 4 2-kertaisella langalla (DROPS Fabel ja DROPS Alpaca).
Neulo 4-6-8 cm joustinneuletta suljettuna neuleena (2 silmukkaa oikein / 2 silmukkaa nurin). Neulo 1 kerros nurin (hupun silmukat poimitaan myöhemmin tämän kerroksen kohdalta). Neulo 1 kerros joustinneuletta kuten aiemmin. Lisää seuraavalla kerroksella joka toiseen 2 nurjan silmukan raitaan 1 silmukka = 54-72-90 silmukkaa.

KAARROKE:
Jatka joustinneuletta, kunnes työn pituus on 6-10-14 cm. Lisää nyt niihin 2 nurjan silmukan raitoihin, joihin et viimeksi lisännyt, 1 silmukka = 60-80-100 silmukkaa. Jatka joustinneuletta (2 silmukkaa oikein / 3 silmukkaa nurin).
Kun työn pituus on 8-12-16 cm, jaa työ etujalkoja varten näin: Päätä 2 oikeaa silmukkaa, neulo seuraavat 13-18-23 silmukkaa ja siirrä sitten nämä silmukat apulangalle (= keskellä mahan alla), päätä 2 oikeaa silmukkaa, neulo loput 43-58-73 silmukkaa kuten aiemmin.

SELKÄKAPPALE:
= 43-58-73 silmukkaa. Neulo tasona joustinneuletta, kunnes työn pituus jakokohdasta mitattuna on 5-8-10 cm. Siirrä sitten silmukat apulangalle.

MAHAKAPPALE:
Ota apulangalla odottavat 13-18-23 silmukkaa (keskellä mahan alla) takaisin työhön ja neulo tasona 5-8-10 cm joustinneuletta.

ETU- JA TAKAKAPPALE:
Ota kaikki silmukat takaisin työhön. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena kuten aiemmin ja luo SAMALLA kumpaankin sivuun (mahakappaleen ja selkäkappaleen väliin) 2 oikeaa silmukkaa = 60-80-100 silmukkaa. Jatka joustinneuletta kuten aiemmin. Kun työn pituus on 20-28-35 cm, päätä keskeltä mahan alta 9-10-13 silmukkaa. Jatka neulomista tasona ja päätä SAMALLA jokaisen kerroksen alusta kummastakin reunasta: 2 silmukkaa 2 kertaa, 1 silmukka 2-5-7 kertaa, 2 silmukkaa kerran ja 3 silmukkaa kerran. Päätä sitten loput 29-42-55 silmukkaa.
Työn pituus on n. 25-35-45 cm.

LAHJE:
Poimi toisen etujalan aukon reunasta 36-52-64 silmukkaa 1-kertaisella DROPS Fabel-langalla sukkapuikoille nro 3. Neulo 3-5-7 cm joustinneuletta (2 silmukkaa oikein / 2 silmukkaa nurin). Päätä silmukat joustinneuletta neuloen.
Neulo toinen lahje samoin.

HUPPU:
Työnnä pääntien reunus puseron sisäpuolelle nurjan kerroksen kohdalta. Pidä pusero siten, että nurja kerros osoittaa poispäin itsestäsi. Poimi sitten tästä kerroksesta (älä poimi silmukoita keskellä mahan alla olevien 6-10-14 silmukan kohdalta) pyöröpuikolle nro 3 1-kertaisella DROPS Fabel-langalla 42-54-66 silmukkaa.
Neulo 1 kerros nurin ja lisää SAMALLA tasavälein silmukkaluvuksi 70-90-110 silmukkaa näin: *Neulo 1 silmukka, neulo kumpaankin 2 seuraavaan silmukkaan 2 silmukkaa*, toista *-* koko kerroksen pituudelta. Neulo tasona sileää neuletta, lukuun ottamatta 3 AINAOIKEINNEULOTTUA silmukkaa (lue selitys yllä) kummassakin reunassa, kunnes hupun pituus on 12-16-20 cm. Hupusta tulee kaikkein siistein, kun silmukoit sen yhteen. Voit myös päättää silmukat. Ompele tällöin huppu yhteen silmukoita jäljitellen.

VIRKATTU REUNUS:
Virkkaa reunus hupun reunaan, kummankin lahkeen alareunaan ja miehustan alareunaan. Virkkaa DROPS Puddel- tai DROPS Melody-langalla ja koukulla nro 6 näin (ole tarkkana, että reunuksesta tulee tarpeeksi joustava): Virkkaa aluksi 1 piilosilmukka. Virkkaa sitten seuraavasti: 1 ketjusilmukka (tämä ketjusilmukka korvaa ensimmäisen kiinteän silmukan), *1 ketjusilmukka, jätä 1 cm väliin, 1 kiinteä silmukka seuraavaan silmukkaan*, toista *-*, virkkaa lopuksi 1 ketjusilmukka, jätä 1 cm väliin ja virkkaa 1 piilosilmukka kerroksen alussa olevaan ketjusilmukkaan.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 07.11.2023
Ohje on päivitetty ja kirjoitettu uudelleen.
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 102-41

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (35)

country flag Anna Dahlgren wrote:

Vad betyder det när det står "Sticka slätstickning fram och tillbaka med 3 maskor i RÄTSTICKNING "?

10.01.2024 - 22:37

DROPS Design answered:

Hej Anna, Rätstickning stickas räta på varje varv (det blir till rätriller) :)

11.01.2024 - 14:00

country flag Michella Marie Søndergaard wrote:

Hvordan kan man lave den til en whippet

21.07.2023 - 21:16

DROPS Design answered:

Hei Michella. Da må du ta mål av hunden og så prøve å tilpassen den til den størrelsen du ønsker. Design avd. har ikke mulighet til å legge på / skrive om oppskriften enn det som allerede er. mvh DROPS Design

25.07.2023 - 09:02

country flag Camilla Hedberg wrote:

Frågade tidigare:Jag undrar om man kan sticka det här mönstret med bara ett garn, vill sticka i enbart fabel print. Isf hur räknar jag om mönstret? Fick svaret att jag kan ta fabel!!! Det var INTE frågan! KAN JAG GÖRA MED ETT GARN!!! SKA VARA DUBBELT GARN ENL MÖNSTRET, O ISF HUR RÄKNAR JAG OM DET??DET BORDE BLI MINDRE MASKOR MED ETT GARN ISF TVÅ...

07.07.2023 - 14:35

DROPS Design answered:

Hei Camilla Denne genseren kan strikkes med ett garn, men den kan ikke strikkes med 1 tråd Fabel. Da må du bruke tykkeren garn enn Fabel, se andre kvaliteter i garngruppe C (men husk å få den oppgitte strikkefastheten). Om du ønsker å strikke en hunde genseren med kun 1 tråd Fabel må du velge en annen oppskrift, se f.eks oppskrift DROPS Extra 0-833. Design avd har ikke mulighet til å omregne denne hundegenseren til en tynnere kvalitet enn hva den allerede er strikket og skrevet i. mvh DROPS Design

24.07.2023 - 11:17

country flag Camilla Hedberg wrote:

Jag undrar om man kan sticka det här mönstret med bara ett garn, vill sticka i enbart fabel print. Isf hur räknar jag om mönstret?

07.07.2023 - 09:49

DROPS Design answered:

Hej Camilla, du behöver inte räkna om mönstret om du byter DROPS Alpaca till DROPS Fabel, :)

07.07.2023 - 11:07

country flag Raymonde Durand wrote:

Pour modèle 102-41 je suis à faire capuche et je comprends pas comment le faire. J ai monter 42 mailles et augmenter pour obtenir 70 en laissant devant libre . Mais on dit coudre et c est là que je comprends plus

15.12.2022 - 18:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Durand, sur l'endroit de l'ouvrage, relevez 1 maille dans chacune des 42 mailles envers tricotées à 4 cm du col (sans relever de mailles dans les 6 mailles du milieu sous le cou/la tête), puis tricotez 1 rang envers (sur l'envers) en ajustant le nombre de mailles à 70 (= augmentez 28 mailles à intervalles réguliers - cf cette leçon) et tricotez en jersey avec 3 m point mousse de chaque côté pendant 12 cm et terminez la capuche comme dans cette vidéo. Bon tricot!

16.12.2022 - 08:21

country flag Sandra wrote:

Tere! Märkasin, et eestikeelses juhendis on väike viga: *SAMAL AJAL koo maha mõlemal küljel igal teisel real: 2 s 1 kord* kui peaks olema 2 s 2 korda, nagu inglisekeelses juhendis. Hetkel lõppsilmuste arv selle juhendi järgi ei klapi. :) (jääb hoopis 59 silmust mitte 55 M suuruse puhul)

31.10.2022 - 09:07

country flag Jenny Seaborn wrote:

Hello, Can I use either Karisma, Alaska or Snow with this pattern? I am finding it had to work out because the pattern uses three threads.\r\nThanks,\r\nJenny

20.04.2022 - 11:18

DROPS Design answered:

Dear Jenny, this pattern is worked with 2 strands yarn group A held together (Alpaca + fabel), you can replace them with 1 strand yarn group C like Alaska - DROPS Puddel was used for the edges - see above under lessons 2 alternatives to replace Puddel. Happy knitting!

20.04.2022 - 13:36

country flag Anne-Lise Mørch wrote:

Hei! Har dere en oppskrift å anbefale til en standard dachs ?

13.11.2021 - 12:39

DROPS Design answered:

Hei Anne-Lise. Vi har ingen egen oppskrift til dachs hund. Anbefaler deg å se på de oppskriftene vi har, sjekke målene i oppskriften og på din egen hund og evnt legge til de ekstra cm over ryggen som trengs. mvh DROPS Design

15.11.2021 - 11:13

country flag Magpieknitter wrote:

Will these be available in larger sizes? after all greyhounds are one of the few dogs to need a jumper, due to no undercoat, but not 1 pattern to fit them

05.08.2021 - 19:15

country flag Lisen Hillestad wrote:

Tusen takk for de fine oppskriftene for hundegenser, og ikke minst for fantastisk støtte underveis i strikkingen. Jeg håper VELDIG at dere etter hvert kan tilby en oppskrift til genser for whippet (hva med tre størrelser: italiensk mynde -whippet - greyhound!). Disse hundene har helt spesiell kroppsfasong, og vanlige oppskrifter lar seg ikke lett tilpasse. Jeg håper! ❣️

19.02.2021 - 17:27