DROPS / 88 / 10

Lemon Crisp by DROPS Design

Löst stickad, bred halsduk med hålmönster i "Vivaldi"

Mått: ca 50 x 110 cm

Garnåtgång: Vivaldi
50 gr nr 19, limegrön

DROPS St nr 9.
DROPS Virknål nr 10.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Stickfasthet: St.nr är bara rekommenderad!
8 m på st 9 med Vivaldi och Hålmönster = ca 10 cm i bredden.

Rätst (fram och tillbaka på st):
varv 1: Räta, varv 2: Räta.

Hålmönster: Se diagr M.1 - mönstret blir likadant på både rät- och avigsidan.

Halsduk: Lägg upp 39 m runt 2 st nr 9 med Vivaldi (detta för att uppläggningskanten ska bli elastisk). Drag ut den ena st och sticka 2 v rätst. Sedan stickas nästa v så här: 1 rätst m, M.1A (= 5 m), M.1B stickas 2 ggr, M.1C (= 8 m) och 1 rätst m. Fortsätt mönstret så - OBS: lägg märke till att en blank ruta i diagr betyder rätstickning, dvs det stickas räta på alla v, inte slätst. När arb mäter ca 110 cm - avpassa efter en hel rapport - stickas det 2 v rätst innan det maskas av. För att avm-kanten inte ska strama görs det 1 omslag efter ca var 5:e m samtidigt som det maskas av (omslagen avm som maskor).

Virkad kant: Virka 1 v med lm-bågar runt hela halsduken med nål 10 och Vivaldi så här: 1 fm i första m, * 7 lm, hoppa över ca 2 v/m, 1 fm i nästa m *, upprepa från *-* runt hela halsduken och avsluta med 7 lm och 1 sm i första fm i början på v.

Diagram

= rm från rätsidan, rm från avigsidan (= rätst)
= 2 omslag om st, på v tillbaka stickas det ena omslaget räta och det andra släpps ner
= 2 rm tills
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 2 rm tills, drag den lyfta m över.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 88-10.