DROPS / 88 / 10

Lemon Crisp by DROPS Design

Løst strikket, bredt halstørklæde med hulmønster i "Vivaldi"

Mål: ca 50 x 110 cm

Materialer: Vivaldi
50 gr f.nr 19, limegrøn

DROPS Pinde nr 9.
DROPS Hæklenål nr 10.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

Strikkefasthed: Husk p.nr er vejledende
8 m på p 9 med Vivaldi og Hulmønst = ca 10 cm i bredden.

Retstrik (frem og tilbage på p): 1.p: ret, 2.p: ret.

Hulmønster: Se diag M.1 - mønst vil blive ens på begge sider.

Halstørklæde: Slå 39 m op på 2 pinde nr 9 med Vivaldi (dette gøres for at opslånings-kanten skal blive elastisk). Træk den ene p ud og strik 2 p retstrik. Derefter strikkes næste p således: 1 m retstrik, M.1A (= 5 m), M.1B strikkes 2 gange, M.1C (= 8 m) og 1 m retstrik. Fortsæt mønst således - OBS: Læg mærke til at blank rude i diag indikerer retstrik, dvs der strikkes ret på alle p, ikke glatstrik. Når arb måler ca 110 cm - afpas efter en hel rapport - strikkes der 2 p retstrik før der lukkes løst af. For at afluknings-kanten ikke skal stramme laves der et omslag efter ca hver 5.m samtidig med at der lukkes af (omslagene lukkes af som masker).

Hæklet kant: Hækl 1 omg med lm-buer rundt hele halstørklædet på nål 10 med Vivaldi således: 1 fm i første m, * 7 lm, spring over ca 2 p/m, 1 fm i næste m *, gentag fra *-* rundt hele halstørklædet og slut af med 7 lm og 1 km i første fm fra beg af omg.

Diagram

= ret fra retsiden, ret fra vrangen (= retstrik
= 2 omslag om p, på p tilbage strikkes det ene omslag ret mens det andet slippes ned
= 2 ret sammen
= tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes ret, 2 r sm, løft den løse m over.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 88-10.