DROPS / 88 / 10

Lemon Crisp by DROPS Design

DROPS Schouderwarmer met ajourmotief en gehaakte rand van “Vivaldi”.

Maat: ca 50 x 110 cm
Materialen: DROPS Vivaldi
50 gr nr. 19, limoengroen

DROPS Breinld 9 mm
DROPS Haaknld 10 mm

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, omslagdoek, stola,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Steekverhouding: 8 st met breinld 9 in patroon = 10 cm breed

Ribbelst: alle naalden recht breien

Patroon: zie Teltekening M.1.

Omslagdoek: Zet 39 st op met 2 breinld 9 mm (om de opzet elastisch te maken). Neem 1 nld weg en brei 2 nld ribbelst. Brei de volgende nld als volgt: 1 ribbelst, M.1A (= 5 st), M.1B tweemaal, M.1C (8 st), 1 ribbelst. Brei het patroon zo door. NB! Let erop dat een leeg hokje in de teltekening een ribbelst is, d.w.z. brei ribbelst op al deze nld en geen tricotst. Brei bij een hoogte van ca 110 cm – d.w.z. na een volledige herhaling van het patroon - 2 nld ribbelst en kant dan losjes af (om te voorkomen dat de afkantnld te strak wordt: maak een omsl bij elke 5e st tijdens het afkanten - kant de omsl af als st.)

Gehaakte rand: Haak met haaknld 10 mm en Vivaldi een rand langs de hele buitenkant als volgt: 1 v in de 1e st, * 7 l, sla ca 2 st/nld over, 1 v in volgende st*, herhaal van *-* en eindig met 7 l en 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.

Telpatroon

= recht op de goede kant, recht op de verkeerde kant (ribbels)
= 2 omslagen om de naald. Brei in de volgende nld de eerste omsl r en laat de tweede omsl vallen
= 2 st r samen breien
= haal 1 st r van de breinld af, 2 st r samen, haal de afgeh st daarover

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 88-10.