DROPS / 200 / 21

Slice of Summer by DROPS Design

Virkad sjal i DROPS Safran. Arbetet är virkat uppifrån och ner med muscher, hålmönster och ränder.

DROPS Design: Modell e-296
Garngrupp A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Mått: Bredd överst: ca 150 cm. Höjd mitt på: ca 70 cm

GARNÅTGÅNG:
DROPS SAFRAN från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
150 g färg 11, äggula
100 g färg 18, naturvit
100 g färg 10, gul

VIRKFASTHET:
22 stolpar på bredden och 12 varv på höjden = 10 x 10 cm.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 3,5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Bomull
från 11.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 11.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 99kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.13.
Diagram A.1 visar hela början av arbetet.
Diagram A.3, A.5, A.7, A.9, A.11 och A.13 visar mitten av sjalen. Luftmaskbågen i mitten av dessa diagram = mittbågen.
Diagram A.2, A.4, A.6, A.8, A.10 och A.12 visar hälften av sjalen. Diagrammen läses därför från höger mot vänster första gången ett varv ska virkas, sedan virkas mitten av sjalen, sedan läses diagrammen från vänster mot höger andra gången ett varv ska virkas.

RÄNDER:
Se tal i diagram.
1 = naturvit
2 = gul
3 = äggula

VIRKINFORMATION:
Första stolpen i början av varvet ersätts med 3 luftmaskor.
Första dubbelstolpen i början av varvet ersätts med 4 luftmaskor.

FÄRGBYTE (virkas fram och tillbaka):
När det byts färg virkas det så här: Virka sista stolpen/dubbelstolpen med första färgen, men vänta med sista genomdragningen, byt till nästa färg och virka sista genomdragningen, sedan virkas nästa stolpe/dubbelstolpe.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas fram och tillbaka uppifrån och ner. Läs MÖNSTER och RÄNDER.

SJAL:
Virka från A.1 till A.13 – läs VIRKINFORMATION och FÄRGBYTE, så här:

VIRKA A.1 SÅ HÄR:
Virka 4 luftmaskor med nål 3,5 med Safran och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i första maskan. Virka sedan fram och tillbaka efter diagram A.1. När A.1 är färdigvirkat är det 11 maskor på varje sida av mittbågen (= totalt 22 maskor + mittbågen). KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!

VIRKA A.2 och A.3 SÅ HÄR:
Första varvet = avigsidan.
Virka A.2a över första stolpen, virka A.2b över de nästa 10 maskorna, virka A.2c, virka A.3 över mittbågen, virka A.2c, virka A.2b över de nästa 10 maskorna och avsluta med A.2a över sista stolpen. När hela A.2 och A.3 är färdigvirkade på höjden är det 37 stolpar på varje sida av mittbågen (= totalt 74 stolpar + mittbågen).

VIRKA A.4 och A.5 SÅ HÄR:
Första varvet = avigsidan.
Virka A.4a över första stolpen, virka A.4b över de nästa 36 maskorna (= 3 ggr på bredden), virka A.4c, virka A.5 över mittbågen, virka A.4c, virka A.4b över de nästa 36 stolparna (= 3 ggr på bredden) och avsluta med A.4a över sista stolpen. När hela A.4 och A.5 är färdigvirkade på höjden är det 71 stolpar på varje sida av mittbågen (= totalt 142 stolpar + mittbågen).

VIRKA A.6 och A.7 SÅ HÄR:
Första varvet = avigsidan.
Virka A.6a över första stolpen, virka A.6b över de nästa 70 stolparna (= 5 ggr på bredden), virka A.6c, virka A.7 över mittbågen, virka A.6c, virka A.6b över de nästa 70 stolparna (= 5 ggr på bredden) och avsluta med A.6a över sista stolpen. När hela A.6 och A.7 är färdigvirkade på höjden är det 28 luftmaskbågar på varje sida av mittbågen (= totalt 56 luftmaskbågar + mittbågen).

VIRKA A.8 och A.9 SÅ HÄR:
Första varvet = rätsidan.
Virka A.8a över första dubbelstolpen, virka A.8b över de nästa 28 luftmaskbågarna (= 7 ggr på bredden), virka A.8c, virka A.9 över mittbågen, virka A.8c, virka A.8b över de nästa 28 luftmaskbågarna (= 7 ggr på bredden) och avsluta med A.8a över sista dubbelstolpen. När hela A.8 och A.9 är färdigvirkade på höjden är det 37 luftmaskbågar på varje sida av mittbågen (= totalt 74 luftmaskbågar + mittbågen).

VIRKA A.10 och A.11 SÅ HÄR:
Första varvet = avigsidan.
Virka A.10a över första stolpen, virka A.10b över de nästa 36 luftmaskbågarna (= 9 ggr på bredden), virka A.10c över nästa luftmaskbåge, virka A.11 över mittbågen, virka A.10c, virka A.10b över de nästa 36 luftmaskbågarna (= 9 ggr på bredden) och avsluta med A.10a över sista stolpen. När hela A.10 och A.11 är färdigvirkade på höjden är det 155 stolpar på varje sida av mittbågen (= totalt 310 stolpar + mittbågen).

VIRKA A.12 och A.13 SÅ HÄR:
Första varvet = avigsidan.
Virka A.12a över första stolpen, virka A.12b över de nästa 154 stolparna (= 11 ggr på bredden), virka A.12c, virka A.13 över mittbågen, virka A.12c, virka A.12b över de nästa 154 stolparna (= 11 ggr på bredden) och avsluta med A.12a över sista stolpen. När hela A.12 och A.13 är färdigvirkade på höjden är det 54 luftmaskbågar på varje sida av mittbågen (= totalt 108 luftmaskbågar + mittbågen). Klipp av tråden och fäst den. Sjalen mäter ca 70 cm mätt längs mittbågen.

Diagram

= Börja här - denna luftmaskring är förklarad i beskrivningen (= 4 luftmaskor, 1 smygmaska). Fortsätt vid pilen
= Börja på diagrammet här (= första varvet i diagrammet)
= dubbelstolpe i maskan
= stolpe om luftmaskringen/luftmaskan/luftmaskbågen
= stolpe i maskan
= 1 luftmaska
= 3 luftmaskor
= 5 luftmaskor
= 6 luftmaskor
= 1 fastmaska i maskan
= fastmaska om luftmaskbågen
= MUSCH: Virka så här om luftmaskbågen under: 1 smygmaska, 4 dubbelstolpar, men vänta med sista omslaget och genomdragningen på var och en av dessa dubbelstolparna, 1 smygmaska, gör ett omslag om nålen och drag genom alla 7 öglorna på nålen
= varvet är redan virkat. Börja på nästa varv (dvs vid pilen)
= talet visar vilken färg diagrammet/varvet ska virkas i. 1 = naturvit, 2 = gul, 3 = äggula


Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 200-21) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (16)

Wagrez 29.06.2020 - 10:28:

Je voudrais savoir a quoi correspont les chiffres sur le cote du diagramme ex 3 faut il faire 3 fois le dessin

DROPS Design 29.06.2020 kl. 14:00:

Bonjour Mme Wagrez, chaque chiffre correspond à la couleur de la rayure - cf dernier symbole de la légende. Bon crochet!

Magdalena 04.06.2020 - 19:06:

Mam problem na samym początku, po zrobieniu 18 słupków w początkowy pierścień wychodzi bardziej kształt serca niż typowego trójkąta, jak na chustę przystało. Robię coś źle? Czy później samo się to zmieni. Po 3 rzędach nadal wygląda jak serce.

DROPS Design 04.06.2020 kl. 19:28:

Witaj Magdaleno, wszystko jest ok, później się wyrówna. Powodzenia!

Natasja 22.05.2020 - 00:05:

Hoi hoi, Net als Judith kom ik echt met geen mogelijkheid op 20 boogjes, ik blijf op 18 uitkomen. Ik volg letterlijk de diagram, maar ik kom niet uit *zucht* Ik geef niet gauw op, maar ik vrees dat ik dit project echt niet af ga maken. Wat een *peep* patroon ;-) De meest moeilijke projecten haak ik zo uit mijn naalden, maar deze pfff nee drama! Erg jammer, want de shawl zelf is echt heel mooi :)

M Graves 15.04.2020 - 15:26:

I\'m starting A.4a, when I get to A.5, I\'m confused. In the first row, do I do 2 DC with a chain 5 between into the chain 3 of the previous row? Again in A.5, second row, do I just do chain 5 into the previous row\'s chain 5? In the third row, do 2 DC, with ch 5 into previous row\'s chain 5? Then, in the 4th row just chain 5 into the chain 5 of the previous row? Then, on the second and 4th row, do I do another chain 5 into the same chain 5 to do the other side past A.5?

DROPS Design 15.04.2020 kl. 16:53:

Dear Mrs Graves, on first row in A.5 you crochet 1 dc, 5 ch, 1 dc around the 3-ch-space from last row in A.3, on 2nd row you will work 5 chains over (dc,5ch,dc), and continue like this, with alternately (1dc, 5 ch, 1 dc in the ch-space from previous row) and 5 ch over (1 dc, 5 ch, 1 dc). Happy crocheting!

Sabine Moriamé 15.03.2020 - 11:49:

Comment faire pour recevoir les pelotes en Belgique ????

DROPS Design 16.03.2020 kl. 10:02:

Bonjour Mme Moriamé, vous trouverez ici les magasins en Belgique ou qui livrent en Belgique. Bon crochet!

Francien Daniels-Webb 16.02.2020 - 07:03:

I am not great at the graph patterns and always stay clear away from them.\\r\\nI have wanted to crochet so many of your patterns but always it is in graph form.\\r\\nI would love to see it in written form please. I am wanting to make this shawl for a Breast feeding mum and baby.\\r\\nSlice of Summer.

DROPS Design 17.02.2020 kl. 09:07:

Dear Mrs Daniels-Webb, we are only diagrams to this pattern, but you will find here how to read crochet diagrams. Happy crocheting!

Judith 31.08.2019 - 16:43:

Klopt het dat in patroon 6 tot 7 schema een fout zit? Van de vorige toer heb ik 71 stokjes aan elke kant maar ik kom niet uit met het schema. Ik kom uit op 18 boogjes ipv 20 boogjes waar je op uit moet komen bij de eerste toer van schema patroon 6

DROPS Design 01.09.2019 kl. 13:20:

Dag Judith,

Met 71 stokjes aan beide kanten van het midden zou het precies uit moeten komen: A.6a gaat over 1 stokje, A.6b herhaal je 5 keer en gaat daardoor over 7 stokjes (5 x 14 stokjes)

Susann 13.07.2019 - 09:25:

Jag har en fråga om första varvet på diagram A.6, följs dubbelstolpen som startar varvet direkt av en fast maska? Ska det inte vara någon luftmaskbåge mellan?

DROPS Design 26.08.2019 kl. 11:05:

Hei Susann. Les HEKLEINFORMASJON: på begynnelsen av oppskriften (Første dobbelstav på begynnelsen av raden erstattes med 4 luftmasker. God Fornøyelse!

Anette 18.06.2019 - 23:56:

Kan ikke forstå hvordan opskriften på boblerne kan ende med at der er 7 masker til sidst 1kædemaske+ Omslag og maske fra 4 db stangmasker + 1 kædemaske = 10 masker?

DROPS Design 09.07.2019 kl. 10:13:

Hej Anette, du stikker nålen om luftmaskebuen, laver et omslag, nu har du 2 masker på nålen, laver 4 db stangmasker, men venter med sidste omslag og gennemtræk på hver af de 4, det vil sige at du for hver db stangmaske får en ny maske på nålen (nu har du ialt 6 masker) og sidst stikker du nålen om lm-buen, slår om (ialt 7 masker) Nu kan du lave omslaget og trække det igennem alle 7 masker på nålen. Der bliver lagt en ny video ud lidt senere idag :)

Samantha 13.05.2019 - 00:56:

Can't wait to get started on this but just wanted to clarify with respect to the second row of A1. Are the two stitches at the beginning and ending of row into the first and last stitches respectively? The diagram isn't overly clear as the second stitch appears to be floating somewhere between the two stitches. I hope this makes sense! Thank you!

DROPS Design 13.05.2019 kl. 10:26:

Dear Samantha, on the 2nd row in A.1 you work 2 treble crochets in the first and in the last treble crochet (= at the beg of the round, replace 1st treble crochet with 3 ch - see CROCHET INFO). Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 200-21

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.