DROPS / 200 / 21

Slice of Summer by DROPS Design

Heklet sjal i DROPS Safran. Arbeidet er heklet ovenfra og ned med bobler, hullmønster og striper.

Stikkord: hullmønster, sjal,
DROPS Design: Modell e-296
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Bredde øverst: ca 150 cm. Høyde midt på: ca 70 cm

MATERIALER:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
150 g farge 11, eggeplomme
100 g farge 18, naturhvit
100 g farge 10, gul

HEKLEFASTHET:
22 staver i bredden og 12 rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 3,5.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Bomull
fra 11.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 11.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 99kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.13.
Diagram A.1 viser hele starten av arbeidet.
Diagram A.3, A.5, A.7, A.9, A.11 og A.13 viser midten av sjalet. Luftmaskebuen i midten av disse diagrammene = midtbuen.
Diagram A.2, A.4, A.6, A.8, A.10 og A.12 viser halvparten av sjalet. Diagrammene leses derfor fra høyre mot venstre første gang en rad skal hekles, deretter hekles midten av sjalet, deretter leses diagrammene fra venstre mot høyre andre gang en rad skal hekles.

STRIPER:
Se tall i diagram.
1 = naturhvit
2 = gul
3 = eggeplomme

HEKLEINFORMASJON:
Første stav på begynnelsen av raden erstattes med 3 luftmasker.
Første dobbelstav på begynnelsen av raden erstattes med 4 luftmasker.

FARGEBYTTE (hekles frem og tilbake):
Når det byttes farge hekles det slik: Hekle siste stav/dobbelstav med første farge, men vent med siste gjennomtrekning, bytt til neste farge og hekle siste gjennomtrekning, deretter hekles neste stav/dobbelstav.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet hekles frem og tilbake ovenfra og ned. Les MØNSTER og STRIPER.

SJAL:
Hekle fra A.1 til A.13 – les HEKLEINFORMASJON og FARGEBYTTE, slik:

HEKLE A.1 SLIK:
Hekle 4 luftmasker på nål 3,5 med Safran og sett den sammen til en ring med 1 kjedemaske i første maske. Hekle videre frem og tilbake etter diagram A.1. Når A.1 er heklet ferdig er det 11 masker på hver side av midtbuen (= totalt 22 masker + midtbuen). HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!

HEKLE A.2 OG A.3 SLIK:
Første rad = vrangen.
Hekle A.2a over første stav, hekle A.2b over de neste 10 maskene, hekle A.2c, hekle A.3 over midtbuen, hekle A.2c, hekle A.2b over de neste 10 maskene og avslutt med A.2a over siste stav. Når hele A.2 og A.3 er heklet ferdig i høyden er det 37 staver på hver side av midtbuen (= totalt 74 staver + midtbuen).

HEKLE A.4 OG A.5 SLIK:
Første rad = vrangen.
Hekle A.4a over første stav, hekle A.4b over de neste 36 maskene (= 3 ganger i bredden), hekle A.4c, hekle A.5 over midtbuen, hekle A.4c, hekle A.4b over de neste 36 stavene (= 3 ganger i bredden) og avslutt med A.4a over siste stav. Når hele A.4 og A.5 er heklet ferdig i høyden er det 71 staver på hver side av midtbuen (= totalt 142 staver + midtbuen).

HEKLE A.6 OG A.7 SLIK:
Første rad = vrangen.
Hekle A.6a over første stav, hekle A.6b over de neste 70 stavene (= 5 ganger i bredden), hekle A.6c, hekle A.7 over midtbuen, hekle A.6c, hekle A.6b over de neste 70 stavene (= 5 ganger i bredden) og avslutt med A.6a over siste stav. Når hele A.6 og A.7 er heklet ferdig i høyden er det 28 luftmaskebuer på hver side av midtbuen (= totalt 56 luftmaskebuer + midtbuen).

HEKLE A.8 OG A.9 SLIK:
Første rad = retten.
Hekle A.8a over første dobbelstav, hekle A.8b over de neste 28 luftmaskebuene (= 7 ganger i bredden), hekle A.8c, hekle A.9 over midtbuen, hekle A.8c, hekle A.8b over de neste 28 luftmaskebuene (= 7 ganger i bredden) og avslutt med A.8a over siste dobbelstav. Når hele A.8 og A.9 er heklet ferdig i høyden er det 37 luftmaskebuer på hver side av midtbuen (= totalt 74 luftmaskebuer + midtbuen).

HEKLE A.10 OG A.11 SLIK:
Første rad = vrangen.
Hekle A.10a over første stav, hekle A.10b over de neste 36 luftmaskebuene (= 9 ganger i bredden), hekle A.10c over neste luftmaskebue, hekle A.11 over midtbuen, hekle A.10c, hekle A.10b over de neste 36 luftmaskebuene (= 9 ganger i bredden) og avslutt med A.10a over siste stav. Når hele A.10 og A.11 er heklet ferdig i høyden er det 155 staver på hver side av midtbuen (= totalt 310 staver + midtbuen).

HEKLE A.12 OG A.13 SLIK:
Første rad = vrangen.
Hekle A.12a over første stav, hekle A.12b over de neste 154 stavene (= 11 ganger i bredden), hekle A.12c, hekle A.13 over midtbuen, hekle A.12c, hekle A.12b over de neste 154 stavene (= 11 ganger i bredden) og avslutt med A.12a over siste stav. Når hele A.12 og A.13 er heklet ferdig i høyden er det 54 luftmaskebuer på hver side av midtbuen (= totalt 108 luftmaskebuer + midtbuen). Klipp og fest tråden. Sjalet måler ca 70 cm målt langs midtbuen.

Diagram

= Start her - denne luftmaskeringen er forklart i oppskriften (= 4 luftmasker, 1 kjedemaske). Fortsett ved pilen
= Start på diagrammet her (= første rad i diagrammet)
= dobbelstav i maske
= stav om luftmaskeringen/luftmasken/luftmaskebuen
= stav i maske
= 1 luftmaske
= 3 luftmasker
= 5 luftmasker
= 6 luftmasker
= 1 fastmaske i maske
= fastmaske om luftmaskebuen
= BOBLE: Hekle slik om luftmaskebuen under: 1 kjedemaske, 4 dobbelstaver, men vent med siste kast og gjennomtrekk på hver av disse dobbelstavene, 1 kjedemaske, lag et kast om nålen og trekk gjennom alle 7 løkkene på nålen
= raden er allerede heklet. Start på neste rad (dvs ved pilen)
= tallet viser hvilken farge diagrammet/raden skal hekles i. 1 = naturhvit, 2 = gul, 3 = eggeplomme


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (16)

Wagrez 29.06.2020 - 10:28:

Je voudrais savoir a quoi correspont les chiffres sur le cote du diagramme ex 3 faut il faire 3 fois le dessin

DROPS Design 29.06.2020 kl. 14:00:

Bonjour Mme Wagrez, chaque chiffre correspond à la couleur de la rayure - cf dernier symbole de la légende. Bon crochet!

Magdalena 04.06.2020 - 19:06:

Mam problem na samym początku, po zrobieniu 18 słupków w początkowy pierścień wychodzi bardziej kształt serca niż typowego trójkąta, jak na chustę przystało. Robię coś źle? Czy później samo się to zmieni. Po 3 rzędach nadal wygląda jak serce.

DROPS Design 04.06.2020 kl. 19:28:

Witaj Magdaleno, wszystko jest ok, później się wyrówna. Powodzenia!

Natasja 22.05.2020 - 00:05:

Hoi hoi, Net als Judith kom ik echt met geen mogelijkheid op 20 boogjes, ik blijf op 18 uitkomen. Ik volg letterlijk de diagram, maar ik kom niet uit *zucht* Ik geef niet gauw op, maar ik vrees dat ik dit project echt niet af ga maken. Wat een *peep* patroon ;-) De meest moeilijke projecten haak ik zo uit mijn naalden, maar deze pfff nee drama! Erg jammer, want de shawl zelf is echt heel mooi :)

M Graves 15.04.2020 - 15:26:

I\'m starting A.4a, when I get to A.5, I\'m confused. In the first row, do I do 2 DC with a chain 5 between into the chain 3 of the previous row? Again in A.5, second row, do I just do chain 5 into the previous row\'s chain 5? In the third row, do 2 DC, with ch 5 into previous row\'s chain 5? Then, in the 4th row just chain 5 into the chain 5 of the previous row? Then, on the second and 4th row, do I do another chain 5 into the same chain 5 to do the other side past A.5?

DROPS Design 15.04.2020 kl. 16:53:

Dear Mrs Graves, on first row in A.5 you crochet 1 dc, 5 ch, 1 dc around the 3-ch-space from last row in A.3, on 2nd row you will work 5 chains over (dc,5ch,dc), and continue like this, with alternately (1dc, 5 ch, 1 dc in the ch-space from previous row) and 5 ch over (1 dc, 5 ch, 1 dc). Happy crocheting!

Sabine Moriamé 15.03.2020 - 11:49:

Comment faire pour recevoir les pelotes en Belgique ????

DROPS Design 16.03.2020 kl. 10:02:

Bonjour Mme Moriamé, vous trouverez ici les magasins en Belgique ou qui livrent en Belgique. Bon crochet!

Francien Daniels-Webb 16.02.2020 - 07:03:

I am not great at the graph patterns and always stay clear away from them.\\r\\nI have wanted to crochet so many of your patterns but always it is in graph form.\\r\\nI would love to see it in written form please. I am wanting to make this shawl for a Breast feeding mum and baby.\\r\\nSlice of Summer.

DROPS Design 17.02.2020 kl. 09:07:

Dear Mrs Daniels-Webb, we are only diagrams to this pattern, but you will find here how to read crochet diagrams. Happy crocheting!

Judith 31.08.2019 - 16:43:

Klopt het dat in patroon 6 tot 7 schema een fout zit? Van de vorige toer heb ik 71 stokjes aan elke kant maar ik kom niet uit met het schema. Ik kom uit op 18 boogjes ipv 20 boogjes waar je op uit moet komen bij de eerste toer van schema patroon 6

DROPS Design 01.09.2019 kl. 13:20:

Dag Judith,

Met 71 stokjes aan beide kanten van het midden zou het precies uit moeten komen: A.6a gaat over 1 stokje, A.6b herhaal je 5 keer en gaat daardoor over 7 stokjes (5 x 14 stokjes)

Susann 13.07.2019 - 09:25:

Jag har en fråga om första varvet på diagram A.6, följs dubbelstolpen som startar varvet direkt av en fast maska? Ska det inte vara någon luftmaskbåge mellan?

DROPS Design 26.08.2019 kl. 11:05:

Hei Susann. Les HEKLEINFORMASJON: på begynnelsen av oppskriften (Første dobbelstav på begynnelsen av raden erstattes med 4 luftmasker. God Fornøyelse!

Anette 18.06.2019 - 23:56:

Kan ikke forstå hvordan opskriften på boblerne kan ende med at der er 7 masker til sidst 1kædemaske+ Omslag og maske fra 4 db stangmasker + 1 kædemaske = 10 masker?

DROPS Design 09.07.2019 kl. 10:13:

Hej Anette, du stikker nålen om luftmaskebuen, laver et omslag, nu har du 2 masker på nålen, laver 4 db stangmasker, men venter med sidste omslag og gennemtræk på hver af de 4, det vil sige at du for hver db stangmaske får en ny maske på nålen (nu har du ialt 6 masker) og sidst stikker du nålen om lm-buen, slår om (ialt 7 masker) Nu kan du lave omslaget og trække det igennem alle 7 masker på nålen. Der bliver lagt en ny video ud lidt senere idag :)

Samantha 13.05.2019 - 00:56:

Can't wait to get started on this but just wanted to clarify with respect to the second row of A1. Are the two stitches at the beginning and ending of row into the first and last stitches respectively? The diagram isn't overly clear as the second stitch appears to be floating somewhere between the two stitches. I hope this makes sense! Thank you!

DROPS Design 13.05.2019 kl. 10:26:

Dear Samantha, on the 2nd row in A.1 you work 2 treble crochets in the first and in the last treble crochet (= at the beg of the round, replace 1st treble crochet with 3 ch - see CROCHET INFO). Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 200-21

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.