Taste of Rainbow by DROPS Design

Virkad pläd med sicksacksmönster i DROPS Paris.

Keywords: filt, ränder, sick sack
DROPS 198-2
DROPS Design: Modell w-742
Garngrupp C eller A + A
-----------------------------------------------------------

STORLEK: Bredd: ca 80 cm. Längd: ca 125 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
250 g färg 17, naturvit
200 g färg 101, ljus blå
200 g färg 102, spray blå
200 g färg 41, senap
200 g färg 59, gammalrosa

Om man vill ha arbetet enfärgat, går det åt Paris:
900 g.

VIRKFASTHET:
Virkfasthet är den fasthet det ska virkas i. I den här beskrivningen ska det virkas med en fasthet som ger 16 stolpar på bredden och 9 stolpar på höjden mätt på 10 x 10 cm. Detta motsvarar också att 1 rapport A.3 mäter ca 11 cm på bredden.

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 4,5.
Nålnumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


100% Bomull
från 14.95 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 16.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 14.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 313.95kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1.
RÄNDER:
Virka ca 12 till 12,5 cm av varje färg i följande ordningsföljd: naturvit, spray blå, ljus blå, gammalrosa, senap, naturvit, spray blå, ljus blå, gammalrosa, senap, naturvit.

-------------------------------------------------------
BÖRJA ARBETET HÄR:
-------------------------------------------------------
PLÄD - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas fram och tillbaka. Mönster och ränder virkas samtidigt.

PLÄD:
Virka 194 LÖSA luftmaskor (det är inklusive 3 luftmaskor att vända med) med nål 4,5 med naturvit. Se förklaring på RÄNDER ovan.
Sedan virkas det efter diagram A.1 där VARV 1 virkas så här:
Virka 1 stolpe i 4:e luftmaskan från nålen, 1 stolpe i var och en av de nästa 2 luftmaskorna, * hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, 3 luftmaskor, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskonar, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 5 luftmaskor, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna *, upprepa från *-* 5 ggr till, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, 3 luftmaskor, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna = 126 stolpar.
Det blir totalt 7 "sicksacker". Vänd arbetet.
VARV 2 I DIAGRAMMET: 3 luftmaskor (dessa 3 maskorna ersätter första stolpen), * 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, 1 stolpe om luftmaskbågen, 3 luftmaskor, 1 stolpe om samma båge, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, hoppa över 2 stolpar *, upprepa från *-* 6 ggr till = 70 stolpar. Vänd arbetet.
VARV 3: Se diagram A.1. Virka B 1 gång, upprepa C 6 ggr. Avsluta varvet med att virka D 1 gång.
VARV 4: Se diagram A.1. Virka D 1 gång, upprepa C 6 ggr, och avsluta varvet med att virka B 1 gång.

Upprepa sedan varv 3 och 4, samtidigt som det byts färg som det står i förklaringen på RÄNDER ovan. Här avslutas pläden. Arbetet mäter ca 125 cm.

Diagram

symbols = 1 luftmaska
symbols = 1 stolpe i stolpen
symbols = 1 stolpe om bågen
symbols = varv 3 och 4 - dessa 2 varv = 1 rapport
symbols = Varven är också förklarade i beskrivningen
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 198-2) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

5) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

6) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

7) Vilken storlek ska jag välja?

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

till toppen

8) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

9) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

10) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

11) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

12) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

13) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

14) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

15) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

16) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

17) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

18) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

19) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

20) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

21) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

22) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

23) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

24) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

25) Varför noppar mitt plagg?

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (23)

country flag Lenny wrote:

I think that where the pattern says “repeat from *-* 5 more times” for the first row it should read ‘6 more times’? I think this adds up correctly to 194 chain stitches. I have not stared this pattern yet but want to make my Afghan wider. Can you confirm that my math is correct? I’d like to repeat from *-* 18 times and believe I should start my original chain stitches with 530 including 3 to turn with?

24.07.2023 - 06:10

DROPS Design answered:

Dear Lenny, the pattern is correct. When it says 5 more times it doesn't include the first time. Therefore, you work the * to * section 6 times in total; the first time already explained and 5 more times. It should all add up to 194 chain stitches. Happy crocheting!

26.07.2023 - 15:41

country flag Nikki wrote:

In de uitleg van toer 1 staat herhaal van *-* 5 keer en vervolgens staat er een stuk uitleg die niet overeenkomt met het stuk tussen de sterretjes. Moet ik het stuk tussen de *-* herhalen, of doen wat daarachter staat? Bedankt!

05.06.2022 - 15:50

DROPS Design answered:

Dag Nikki,

Wat tussen de sterretjes staat herhaal je in totaal 5 keer en daarna ga je weer verder met wat daarna staat beschreven.

05.06.2022 - 20:36

country flag Isabelle Willot wrote:

Bonjour, je voulais vous remercier de tout cœur des explications de vos modèles ; effectivement, il n'est pas facile de trouver des modèles expliqués en Français sur les différents sites Un grand bravo ! je ne connais pas votre laine et je crois que je vais me laisser tenter Cordialement

05.01.2021 - 20:21

country flag Anna S wrote:

Hej. Flera har frågat detta men inte fått svar. Det står att man på ett ställe i A1 varv 1 ska hoppa över 5 luftmaskor, men på övriga 3. Är detta rätt? "...1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 1 luftmaska, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna, hoppa över 5 luftmaskor, virka 1 stolpe i var och en av de nästa 3 luftmaskorna..."

09.10.2020 - 14:32

DROPS Design answered:

Hei Anna. Ja, det stemmer, men det er kun i 1.rad. Dette gjøres fordi at ikke 1. rad skal strammes og derfor hoppes det over noe ganger 5 luftmasker. Om noen har lagt ut samme spørsmål og ikke fått svar, har de nok haket av for "Kommentar" istedenfor "Spørsmål" og derfor har de ikke blitt besvart. mvh DROPS design

12.10.2020 - 13:48

country flag Jonna Helmin wrote:

Hej Får ikke kanterne lige i siderne og synes det ser dumt ud kan det passe. Der bliver ligesom buer i rækkerne 1 og 3 fordi man har 10 stangmasker.

15.07.2020 - 11:18

DROPS Design answered:

Hej Jonna, på at se på videoen igen, så du laver kanterne nøjagtig som i videoen. God fornøjelse!

30.07.2020 - 14:24

country flag Kristel wrote:

Tere. Vabandust, aga leidsin teie tõlkes väikse vea. Esimese rea mustri korduse juures on välja toodud, et peab heegeldama kolme ahelsilmusesse pärast kolme ühekordse samba heeleldamist ahelasse. Seal peaks tegelt kirjas olema heegelda kolm ahelsilmust (kontrollisin inglise keelsest tekstist). Samuti on joonist väga keeruline jälgida kui esimese rea puhul pole skeemile lisatud ahelta, et näha täpselt, mis ahelsilmused kus välja jäetakse. Samuti ei saa arvutada nii mustrikordust.

31.05.2020 - 21:58

country flag Mina wrote:

Thank you! I want to crochet many blankets for my house now!

23.05.2020 - 18:31

country flag Sara Maria Luisa Pompei wrote:

Buonasera, avrei bisogno di una informazione. Devo fare questa coperta però più piccola. Quale è il numero di maglie fisse che si ripetono nello schema? Non vorrei sbagliare. Grazie Sara

15.05.2020 - 21:56

DROPS Design answered:

Buongiorno. La parte che si ripeteè la parte C del diagramma. Le istruzioni della prima riga corrispondenti a questa parte sono le seguenti: 3 cat, saltare 1 cat, 1 m.alta in ognuna delle 3 cat successive, saltare 1 cat, 1 m. alta in ognuna delle 3 cat successive, saltare 1 cat, 1 m. alta in ognuna delle 3 cat successive, saltare 5 cat, lavorare 1 m. alta in ognuna delle 3 cat successive, saltare 1 cat, 1 m. alta in ognuna delle 3 cat successive, saltare 1 cat, 1 m. alta in ognuna delle 3 cat successive (si riprende poi dalle 3 cat) . Buon lavoro!

16.05.2020 - 08:40

country flag Claire Nailor wrote:

Hello! I would like to make this blanket slightly wider than the pattern. Please can you tell me how many chains I should start with to make a blanket that is approximately 1.5 x the width (120cm)? Or please can you tell me the calculation for the foundation chain? Many thanks.

18.02.2020 - 16:49

DROPS Design answered:

Dear Mrs Nailor, we are unfortunately not able to adjust every pattern to every single request - make your swatch to check your tension and have the basis to recalculate how many repeats you need in width - the number of chains required for 1 repeat A.1C is the one between stars on first row on blanket (so that the fundation chain is not tighter than 1st row). Your DROPS store will provide you any further individual assistance even per mail or telephone. Happy crocheting!

19.02.2020 - 08:36

country flag Yara Jagt wrote:

Goedemorgen, Op advies van de video over rechte randen, haak ik i.p.v. de 3 l bij keren, het aparte stokje. Echter, daarmee heb ik te veel stokjes (incl. het keerstokje) op mijn toeren: Toer 2: Bij D 6 i.p.v. 5 Toer 3: B 10 i.p.v. 9, D 11 i.p.v. 9 Toer 4: B&D 6 i.p.v. 5 Nu wil ik beginnen aan toer 5, en dan zou ik bij B 12 stokjes hebben ipv 9 (incl. het keer stokje). Klopt dit? Kan ik hier wel mee verder, of kan ik beter de 3 keerlossen gebruiken? Groeten, Yara

17.12.2019 - 11:02

DROPS Design answered:

Dag Yara,

Als je in plaats van de 3 keerlossen, haakt zoals aangegeven in de video, zou het aantal steken niet af moeten wijken. Als je te veel steken hebt, dan haak je toch ergens te veel steken.

18.12.2019 - 19:34

Kommentér oppskrift DROPS 198-2

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.