Sweet Fedora by DROPS Design

Virkad hatt med kant i flerfärgat mönster. Arbetet är virkat i DROPS Paris

DROPS 190-35
DROPS Design: Modell w-722
Garngrupp C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Storlek: S/M - L/XL
Passar huvudmått: 54/56 - 58/60
Garnåtgång:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
150-150 g färg 16, vit
50-50 g färg 29, ljus isblå
50-50 g färg 41, senap
50-50 g färg 102, spray blå

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp C)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 3 – eller det nålnr du måste använda för att få 20 stolpar och 11 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


100% Bomull
från 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 96kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

VIRKINFO:
Första stolpen på varvet ersätts med 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i tredje luftmaskan i början av varvet.
Första fastmaskan på varvet ersätts med 1 luftmaska, avsluta varvet med 1 smygmaska i första luftmaskan i början av varvet.

FÄRGMÖNSTER:
Se diagram A.4. Diagrammet visar färgerna i mönstret. 1 ruta = 1 fastmaska.

FÄRGBYTESTIPS:
När det byts färg virkas det så här: Virka sista fastmaskan med första färgen, men vänta med sista genomdragningen, byt till nästa färg och virka sista genomdragningen med den nya färgen, sedan virkas nästa fastmaska. På detta sättn blir det en fin övergång när det byts färg.
När det virkas med två färger läggs tråden till den färgen det inte virkas med över maskorna från föregående varv och det virkas runt tråden så att den döljs och följer med vidare.
----------------------------------------------------------

HATT:
Arbetet virkas runt, uppifrån och ner. Det börjas med en flat, oval topp, sedan virkas det ner över hatten (hattkullen) innan det virkas en kant i flerfärgat mönster och till slut ett brätte.

TOPPEN PÅ HATTEN:
Läs VIRKINFO! Börja vid pilen mitt i A.1 och virka med nål 3 med vit så här:
4 luftmaskor, slut dem till en ring med 1 smygmaska i den första luftmaskan som virkades, virka 14 luftmaskor, virka 1 smygmaska i 4:e luftmaskan från nålen. Du har nu en luftmasksrad med en ögla i varje ände.
Nästa varv virkas så här: 1 smygmaska i den första av de 10 luftmaskorna på raden, 3 luftmaskor (motsvarar 1 stolpe), 1 stolpe i var och en av de 9 nästa luftmaskorna, virka A.2 om öglan (börja med 1:a varvet i diagrammet), virka 1 stolpe i var och en av de 10 luftmaskorna (dvs på motsatt sida av där det virkades 10 stolpar först), virka A.3 om öglan i den andra sidan och avsluta med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet. Fortsätt mönstret så till det har virkats totalt 6 varv. A.1 till A.3 är nu färdigvirkade och det är 104 stolpar på varvet i båda storlekarna. Sedan virkas det en kant överst runt hatten som förklarat nedan.

KANT ÖVERST RUNT HATTEN:
Virka 1 varv stolpar med 1 stolpe i varje stolpe och 4 stolpar i luftmaskbågen mitt i A.2 (virka 1 stolpe i både första och i sista luftmaskan och 2 stolpar i mittersta luftmaskan), men på detta varv virkas det endast i främre maskbågen (maskbågen närmast dig) = 108 stolpar på varvet. Sätt 1 markör mellan 2 stolpar mitt i A.2 (= mitt fram på hatten) och låt markören följa med vidare i arbetet.
Virka 1 varv till med stolpar, men nu virkas varje stolpe både genom stolpen från föregående varv (genom både främre och bakre maskbågen) och dessutom genom maskledet som är synligt på avigsidan av arbetet. Detta ger en lite markerad kant runt översta delen på hatten. Sedan virkas hattkullen som förklarat nedan.

HATTKULLE:
Virka stolpar runt med 1 stolpe i varje stolpe (virka genom båda maskbågarna).
SAMTIDIGT på 1:a varvet ökas det 1 stolpe mitt fram genom att virka 2 stolpar i sista stolpen före markören. Öka så totalt 4-8 ggr i S/M: På vartannat varv och i L/XL: På varje varv = 112-116 stolpar. OBS: När det ökas virkas det 2 stolpar i växelvis första stolpen efter markören och sista stolpen före markören.
När arbetet mäter 6-7 cm från kanten överst virkas det FÄRGMÖNSTER – se förklaring ovan (= 28-29 rapporter à 4 maskor) och läs FÄRGBYTESTIPS.
OBS: På 2:a och 7:e varvet virkas det i bakre maskbågarna från föregående varv.
SAMTIDIGT på sista varvet i A.4 ökas det 0-4 fmaskor jämnt fördelat (öka 1 fastmaska genom att virka 2 fastmaskor i 1 maska) = 112-120 fastmaskor.
När A.4 är färdigvirkat virkas det brätte med vit som förklarat nedan.

BRÄTTE:
Kom ihåg VIRKINFO!
VARV 1: * Virka 1 stolpe i var och en av de 7-7 första fastmaskorna, 2 stolpar i nästa fastmaska *, virka *-* varvet runt = 126-135 stolpar.
VARV 2: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 3: * Virka 1 stolpe i var och en av de 8-8 första stolparna, 2 stolpar i nästa stolpe *, virka *-* varvet runt = 140-150 stolpar.
VARV 4: * Virka 1 stolpe i var och en av de 9-9 första stolparna, 2 stolpar i nästa stolpe *, virka *-* varvet runt = 154-165 stolpar.
VARV 5: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 6: Virka 1 fastmaska i varje stolpe = 154-165 fastmaskor.
Klipp av och fäst trådarna. Brättet mäter ca 5 cm.

Detta mönster har uppdaterats.

Uppdaterad online: 25.06.2021
BRÄTTE:
VARV 1: * Virka 1 stolpe i var och en av de 7-7 första fastmaskorna, 2 stolpar i nästa fastmaska *, virka *-* varvet runt = 126-135 stolpar.

Diagram

symbols = 1 luftmaska
symbols = börja här
symbols = 4 luftmaskor, slut dem till en ring med 1 smygmaska i den första luftmaskan som virkades
symbols = 1 smygmaska
symbols = stolpe i maskan
symbols = stolpe om ringen/luftmaskbågen
symbols = virka om denna ringen
symbols = 1 fastmaska med vit
symbols = 1 fastmaska med senap
symbols = 1 fastmaska med ljus isblå
symbols = 1 fastmaska med spray blå
diagram
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 190-35) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (26)

country flag Estrella wrote:

"Trabajar 1 vuelta más de puntos altos, pero ahora trabajar cada punto alto a través del punto alto de la vuelta anterior (a través del bucle del frente y del bucle posterior) y, adicionalmente, a través del bucle del punto visible en el lado revés de la pieza" Qué quiere decir "el bucle del punto visible en el lado revés de la pieza "?

22.10.2023 - 01:55

DROPS Design answered:

Hola Estrella, tienes que trabajar en el 3º bucle en el punto que se forma por detrás del punto. Debería sobresalir ligeramente como un pliegue por el lado revés de la labor.

23.10.2023 - 00:24

country flag Liisa PF wrote:

Hei! Kysymys 1: Kun lasken piirrosten A1, A2, A3 silmukat yhteen saan 94 pylvässilmukkaa (10+36+48). Ohjeessa lukee, että pitäisi olla 104 pylvästä? Mistä tulee 10 pylvästä lisää? Kysymys 2: Mitä tarkoittaa "työn nurjan puolen silmukkakaari" kohdassa "virkkaa kaikki pylväät sekä edellisen kerroksen pylvääseen että työnnurjan puolen kerroksen silmukkakaareen? Löytyisikö tästä kuvaa / videota?

17.10.2023 - 09:08

country flag Susan wrote:

Hallo, ich hab eine Frage zum Rand oben um den Hut, in der Anleitung heißt es „ Noch 1 Runde mit Stäbchen häkeln, jedoch nun jedes Stäbchen in beide Maschenglieder des Stäbchens der Vor-Runde und zusätzlich in das Maschenglied, das auf der Rückseite der Arbeit sichtbar ist, einstechen.“ In welches Maschenglied auf der Rückseite muss ich noch einstechen? In das hintere Maschenglied von der Vorreihe, bei der ich in das vordere Maschenglied eingestochen habe? Vielen Dank

29.06.2023 - 15:21

DROPS Design answered:

Liebe Susan, bei der vorrigen Runde haben Sie nur in das vordere Maschenglied gehäkelt jetzt häkeln Sie 1 Stäbchen in die beiden Maschenglieder von dieser vorrigen Runde (= dh wie "normal") aber auch in das hintere Maschenglied, das bei der vorrigen Runde nicht gehäkelt wurde), so bekommen Sie eine kleine "Biese". Viel Spaß beim häkeln!

29.06.2023 - 15:37

country flag Karin Sellberg wrote:

Hej! Jag virkar sweet fedora by drops design nr 190-35.Nu har jag helt kört fast och behöver er hjälp!Det stårVirka 1 varv till med stolpar, men nu virkas varje stolpe både genom stolpen från föregående varv (genom både främre och bakre maskbågen) och dessutom genom maskledet som är synligt på avigsidan av arbetet. Detta ger en lite markerad kant runt översta delen på hatten. \r\n\r\nHur gör jag och vad är maskledet? Jag får inte ihop det....

18.06.2023 - 11:07

country flag Annika Prisell wrote:

Hej! Kommer detta mönster att bli på en video där du visar hur man virkar denna underbara hatt

25.08.2022 - 20:05

DROPS Design answered:

Hei Annika. Vi har ingen planer om å lage en video til denne hatten, men noterer ned ditt ønske på vår liste :) Om du er usikker på noen av teknikkene som er brukt i denne hatten er det flere hjelpevideoer som du kan ta en titt på (se under diagrammene). Om du allerede har begynt å hekle denne hatten, men står fast, send oss et spørsmål med beskrivelse av hva du ikke forstår (og str. du hekler), så skal vi hjelpe deg så godt vi kan. mvh DROPS Design

29.08.2022 - 10:30

country flag Porcher wrote:

Bonjour je voudrais faire le modèle drops design 190-35 le chapeau Fedora mais je ne comprends pas le départ ;dessus du chapeau en commençant a la flèche au milieu A1, crocheter 4 ml 1mc dans la 4eme maille en l air ,crocheter 14ml,1mc dans la 4eme ml,mais si je regarde le diamgramme la fleche se trouve au mlieu, tour suiant 1mc dans la 1ere des 10mlalors que au dessus il dise 14ml je ne comprends pas c 'est pour une commande et j aimerais bien le faire merci pour votre réponse nathalie

25.07.2021 - 15:50

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Porcher, vous commencez par la flèche et le premier rang de mailles en l'air (= à gauche dans A.1) puis vous allez crocheter la chaînette (A.1, où on va faire les brides de chaque côté plus tard) et vous terminez par le rond de mailles en l'air (à droite dans A.1) - votre base est terminée, crochetez maintenant 1 m dans la 1ère des 10 ml (= le v dans le diagramme) puis 3 ml (= 1ère bride) et continuez ainsi: brides en haut de A.1, A.2 autour de la boucle, brides sous la chaînette de A.1, A.3 autour de la boucle, 1 mc dans la 3ème ml de A.1. Bon crochet!

26.07.2021 - 09:01

country flag CRISTINA CARDOZO wrote:

Estoy realizando el sombrero, pregunto que puedo hacer para que me quede mas rigido cuando lo termine? Gracias y saludos cordiales

22.06.2021 - 22:14

DROPS Design answered:

Hola Cristina, puedes colocar un alambre de acero delgado a lo largo de la orilla del ala. Trabajar 1 punto bajo en cada punto alto en toda la vuelta, trabajando, AL MISMO TIEMPO, alrededor del alambre de acero. Esto se hace para que el sombrero quede más rígido a lo largo de la orilla. Ajustar la longitud del alambre de acuerdo a las medidas deseadas del ala. Retorcer los extremos del alambre de acero juntamente y esconderlos en los puntos. Cortar y asegurar el hilo. Buen trabajo!

23.06.2021 - 12:56

country flag VINCENZA wrote:

Buonasera, vorrei sapere se è possibile realizzare questo modello in raffia. Grazie

15.06.2021 - 20:10

DROPS Design answered:

Buonasera Vincenza, può realizzarlo con il filato che desidera, tenendo conto della corrispondenza del campione. Buon lavoro!

15.06.2021 - 21:41

country flag Ildikó wrote:

Kedves Drops Design! Ha ki akarom váltani az A.4 jelű mintát és csak színnel horgolom, akkor elég 50 g C fonal vagy többre lesz szükségem? Köszönöm a segítséget.

30.03.2021 - 15:47

DROPS Design answered:

Kedves Ildikó! nagy valószínűséggel elég lesz 50 grammal több fonal, de a felhasznált fonalmennyiség is több tényezőtől függ, pl. attól, mennyire horgol szorosan. Ha biztosra akar menni, 2 plusz gombolyagot szerezzen be, a maradékból mindig lehet valami apróságot készíteni :-). Sikeres kézimunkázást kívánok!

30.03.2021 - 19:50

country flag Cayherine wrote:

Please explain how to work A2. I do not understand the chains on top of the double crochet around the ring are the adding stitches for every round. Thank you very much

03.12.2020 - 23:08

DROPS Design answered:

Dear Cayherine, A.2 will be worked around loop at one end of the foundation row. on row 1 in A.2 work: 3 dc, 3 ch, 3 dc (US-crochet terms / tr Uk-crochet terms) around the ring. on row 2 work 1 dc in each of the first 3 dc, around the 2-ch-space work: 3 dc, 2 ch, 3 dc, and 1 dc in each of the last 3 dc. And continue like this, there should be 1 dc in each of the dc from previous round and 3 dc,2ch, 3 dc around the 2-ch-sp from previous round. Happy crocheting!

04.12.2020 - 07:53

Kommentér oppskrift DROPS 190-35

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.