DROPS / 179 / 33

Marrakesh by DROPS Design

Virkad puff med flerfärgat mönster. Arbetet är virkat i DROPS Eskimo.

DROPS Design: Modell ee-599
Garngrupp E eller C + C
-----------------------------------------------------------
Mått: Diameter: ca 48 cm. Omkrets: ca 150 cm. Höjd: ca 20 cm.
Garnåtgång:
DROPS ESKIMO från Garnstudio (tillhör garngrupp E)
250 g färg 46, mellangrå
150 g färg 53, ljus grå
150 g färg 10, vinröd
100 g färg 05, turkos
100 g färg 07, orange
100 g färg 26, rosa
50 g färg 35, lime

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp E)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 6 – eller det nålnr du måste använda för att få 12 stolpar och 6 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

TILLBEHÖR: 2-3 huvudkuddar (ca 50 x 70 cm) till fyllning.
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tags: cirkel, grafisk, kuddar,
Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

INFORMATION TILL MÖNSTER:

FÄRGMÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3. Diagrammen visar färgerna i mönstret. 1 ruta = 1 stolpe.

FÄRGBYTE:
När det ska bytas färg virkas det så här: Virka sista stolpen med första färgen, men vänta med sista genomdragningen, byt till nästa färg och virka sista genomdragningen med den nya färgen, sedan virkas nästa stolpe.
När det virkas med två färger läggs tråden på den färgen det inte virkas med över maskorna från föregående varv och det virkas runt tråden så att den döljs inuti maskorna, tråden följer därmed vidare runt.

VIRKINFO:
Första stolpen på varvet ersätts med 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i tredje luftmaskan i början av varvet.
Första fastmaskan på varvet ersätts med 1 luftmaska, avsluta varvet med 1 smygmaska i första luftmaskan i början av varvet.
----------------------------------------------------------

PUFF:
Puffen virkas runt i två delar och sys ihop till slut.

BOTTEN:
Virka 4 luftmaskor med nål 6 med rosa och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan.
Sedan virkas A.1 runt som förklarat nedan (= 12 rapporter på varvet) - läs FÄRGMÖNSTER och FÄRGBYTE.
VARV 1: Virka 12 stolpar om ringen – läs VIRKINFO!
VARV 2: Virka 2 stolpar i varje stolpe = 24 stolpar.
VARV 3: Virka * 1 stolpe i första stolpen, 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 36 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 4: Virka * 1 stolpe i var och en av de 2 första/nästa stolparna, 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 48 stolpar
Fortsätt A.1 med ökningar som förut, dvs för varje varv virkas det 1 stolpe mer mellan varje ökning. OBS: Sista varvet i A.1 virkas med 1 fastmaska i varje stolpe (i stället för 1 stolpe i varje stolpe) och med ökningar som förut = 168 fastmaskor. Klipp av trådarna och fäst dem när A.1 är färdigvirkat.

LOCKET/SIDAN:
Virka locket på samma sätt som botten, men utan att klippa av tråden, dvs virka A.2 runt (= 12 rapporter på varvet). På sista varvet i A.2 virkas det stolpar (inte fastmaskor) = 168 stolpar. Sedan virkas sidan på puffen så här: Fortsätt att virka runt, men nu virkas det utan ökningar, dvs virka A.3 runt (de två första varven i A.3 ger 14 rapporter à 12 maskor, de resterande 10 varven ger 12 rapporter à 14 maskor). OBS: Sista varvet i A.3 virkas med 1 fastmaska i varje stolpe (i stället för 1 stolpe i varje stolpe). Klipp av trådarna och fäst dem när A.3 är färdigvirkat.

MONTERING:
Fyll puffen med 2 eller 3 huvudkuddar beroende på hur tät puffen önskas. Sy botten till locket/sidan med 2 trådar rosa - sy kant i kant i yttersta maskbågen av varje fastmaska så att sömmen blir flat.

Diagram

= rosa
= vinröd
= ljus grå
= mellangrå
= orange
= turkos
= lime
= detta varv virkas med 1 fastmaska i varje stolpe från föregående varv (i stället för 1 stolpe i varje stolpe från föregående varv)

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 179-33.