DROPS / 180 / 25

Herbs & Spices by DROPS Design

Sjal stickad på snedden med rätstickning och ränder. Arbetet är stickat i DROPS Delight.

DROPS Design: Modell de-172
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått:
Höjd mitt på ca 52 cm.
Längd överst ca 172 cm.
Garnåtgång:
DROPS DELIGHT från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
100 g färg 08, grön/beige
100 g färg 10, oliv/rost/plommon

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS RUNDSTICKA (60 eller 80 cm) NR 4 - eller den sticka du måste använda för att få 21 maskor och 41 varv rätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

INFORMATION TILL MÖNSTER:

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Maskorna stickas räta på alla varv.

RÄNDER:
Hela sjalen stickas i ränder. Sticka 2 varv rätstickning med grön/beige och 2 varv rätstickning oliv/rost/plommon *, upprepa *-* på hela arbeteet. Klipp inte av tråden mellan varje rand. Låt trådarna följa med längs sidan av arbetet, men se till att de inte stramar.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbetet stickas fram och tillbaka på rundsticka. Hela sjalen stickas i RÄTSTICKNING - se förklaring ovan.
Lägg upp 3 maskor på rundsticka 4 med grön/beige och sticka 1 varv rätt. Nu ska det stickas vidare med ökningar, minskningar och RÄNDER - se förklaring ovan. Det stickas så här:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka 1 rätmaska, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag och 1 rätmaska = 5 maskor.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka alla maskor och omslag räta. Byt till oliv/rost/plommon.
VARV 3 (= rätsidan): Sticka 2 maskor räta tillsammans (lite löst), sticka rätmaskor tills det återstår 1 maska, 1 omslag och 1 rätmaska.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka alla maskor och omslag räta. Byt till grön/beige.
VARV 5 (= rätsidan): Sticka rätmaskor tills det återstår 2 maskor, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag och 1 rätmaska. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Sedan upprepas varv 2- 5 till det är ca 221 maskor på varvet eller sticka till önskad längd (se till att det är tillräckligt garn till avmaskning).
För att få en elastisk kant maskas det av så här: * maska av 2 maskor, gör 1 omslag om stickan och maska av omslaget som en vanlig maska *, upprepa *-* till alla maskor har maskats av. Klipp av trådarna och fäst dem.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 180-25.