DROPS / 180 / 29

Autumn Butterfly by DROPS Design

Stickad sjal med vågmönster. Arbetet är stickat i DROPS Delight och DROPS Kid-Silk.

DROPS Design: Modell de-176
Garngrupp A + A eller C
-----------------------------------------------------------
Mått: Bredd överst: ca 183 cm. Längd mitt på: ca 79 cm
Garnåtgång:
DROPS Delight från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
350 g färg 05, beige/grå/rosa
Och använd:
DROPS Kid-Silk från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
150 g färg 19, mörk grön

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS RUNDSTICKA (80 cm) NR 5,5 – eller den sticka du måste använda för att få 16 maskor och 20 varv slätstickning med 1 tråd av varje kvalitet på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

75% Ull, 25% Polyamid
från 35.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 35.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 

75% Mohair, 25% Silke
från 50.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 50.00 kr /25g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 50.00 kr /25g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 545kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Maskorna stickas räta på alla varv.

ÖKNINGSTIPS:
Det ökas 1 maska genom att göra ett omslag om stickan. På nästa varv stickas omslaget vridet rätt, så att det inte blir hål.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3. Diagrammen visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.

FÖRKORTADE VARV:
Det stickas förkortade varv över den yttersta rapporten + de 2 kantmaskorna i rätstickning i varje sida av sjalen. Sticka från rätsidan så här:
Sticka 2 kantmaskor i rätstickning, sticka slätstickning över alla maskorna i 1:a rapporten A.1 (= 3 maskor på 1:a varvet i diagrammet), vänd, strama tråden så att det inte blir hål, och sticka slätstickning tillbaka över maskorna i A.1, 2 kantmaskor i rätstickning. Vänd och sticka mönster över alla maskorna på stickan, vänd, sticka 2 maskor rätstickning, slätstickning över alla maskorna i den 1:a rapporten A.1, vänd, strama tråden, och sticka tillbaka. Upprepa de förkortade varven som visat i diagrammen (dvs på vart 12:e varv).
OBS: Pga ökningen i mönstret stickas det över fler och fler maskor när det stickas förkortade varv. När diagram A.3a och A.3b stickas, stickas det förkortade varv över båda de två diagrammen + de 2 kantmaskorna i varje sida av arbetet.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalen stickas fram och tillbaka på rundsticka. Det stickas först rätstickning till det har ökats tillräckligt med maskor för att sticka mönster.

Lägg upp 7 maskor med 1 tråd Delight + 1 tråd Kid-Silk (= 2 trådar) på rundsticka 5,5. Sticka 1 varv rätt.
Nu stickas det så här:
VARV 1: Sticka 2 rätmaskor, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag, 2 rätmaskor = 11 maskor.
VARV 2: Sticka rätmaskor tillbaka. OBS: omslagen stickas vridet räta, så att det inte blir hål.
VARV 3: Sticka 2 rätmaskor, sätt 1:a markören, 1 omslag, 2 rätmaskor, sätt 2:a markören, 1 omslag, 3 rätmaskor, 1 omslag, sätt 3:e markören, 2 rätmaskor, 1 omslag, sätt 4:e markören, 2 rätmaskor = 15 maskor.
VARV 4: Sticka rätmaskor tillbaka.
Nu fortsätts det med RÄTSTICKNING - se förklaring ovan, och det ökas så här: öka efter 1:a och 2:a markören, och före 3:e och 4:e markören – läs ÖKNINGSTIPS! Öka så på varje varv från rätsidan (dvs på vartannat varv) totalt 3 ggr = 27 maskor. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! På nästa varv från rätsidan ökas det 1 maska = 28 maskor. Sticka 1 varv tillbaka.
Sticka MÖNSTER – se förklaring ovan, så här: Sticka 2 kantmaskor i rätstickning, A.1 (= 8 rapporter á 3 maskor på 1:a varvet), 2 kantmaskor i rätstickning. På vart 12:e varv stickas det FÖRKORTADE VARV – se förklaring ovan, i varje sida. När A.1 är färdigstickat på höjden är det 236 maskor på varvet.
Fortsätt med A.2 över varje rapport med A.1. När A.2 är färdigstickat på höjden är det 428 maskor på varvet.
Nu stickas det så här: 2 kantmaskor i rätstickning, * A.3a (= 26 maskor), A.3b (= 27 maskor) *, upprepa *-* tills det återstår 2 maskor (= 8 ggr), 2 kantmaskor i rätstickning. När A.3a och A.3b är färdigstickade på höjden är det 668 maskor på varvet. Sticka 2 varv rätstickning och maska av. För att slippa en stram avmaskningskant används ev en större sticka eller gör ett omslag som maskas av efter ca var 4:e maska. Klipp av tråden och fäst den. Arbetet mäter ca 79 cm mitt på sjalen.

FORMNING:
Lägg arbetet i ljummet vatten till det är genomvått. Pressa försiktigt ut vattnet – det får inte vridas. Sedan rullas arbetet in i en handduk och kläms för att få bort ännu mer vatten - arbetet kommer nu bara att vara lite fuktigt. Lägg arbetet på en matta eller madrass – drag försiktigt ut det i det mått som står överst i beskrivningen. Låt det torka. Upprepa processen varje gång plagget tvättas.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 01.09.2017
Rättelse på färgnummer i Delight, ska vara nr 05.

Diagram

= rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
= avigmaska från rätsidan, rätmaska från avigsidan
= 2 maskor räta tillsammans
= gör ett 1 omslag mellan 2 maskor. På nästa varv stickas omslaget avigt så att det blir hål
= på detta varv stickas det FÖRKORTADE VARV - se förklaring i beskrivningen!
Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 180-29) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (13)

Andrea Kulas 13.02.2018 - 15:29:

Ich wollte mal Nachfragen ob die verkürzten Reihen nur über den 1. Rapport jeder 12. Reihe oder über jeden Rapport gestrickt werden.

DROPS Design 13.02.2018 kl. 16:58:

Liebe Frau Kulas, die verkürzten Reihen werden über in jeder 12. Reihe gestrickt: über den 1. A.2 (+ 2 M kraus rechts) auf beiden Seiten (= 1. bei der Hinreihe und 1. bei der Rückreihe). Viel Spaß beim stricken!

Maja Kristensen 03.01.2018 - 18:40:

Skal jeg kun strikke forkortede pinde i yderste venstre rapport + yderste højre rapport? Skal jeg ikke strikke forkortede pinde i alle rapporter på hver 12. Pind? På forhånd tak. Maja

DROPS Design 22.01.2018 kl. 16:23:

Hej Maja, du strikker kun forkortede pinde i de yderste rapporter. God fornøjelse!

Joan 13.11.2017 - 01:28:

Suggest adding stitch markers between sections. Also a statement of approximately how many yards would be needed for this project would be helpful.Love, Love this pattern!!

DROPS Design 13.11.2017 kl. 11:20:

Dear Joan, you can calculate amount of yarn required from material required and yardage for each ball - see under tab "Materials" and shadecard to yarn used in this pattern. Happy knitting!

Susanne Damgaard 24.09.2017 - 19:02:

Hej! Tak for tidligere svar. Jeg har nu printet opskriften ud, men der mangler et diagram i det printede. Det drejer sig om diagrammet med 41 masker øverst. Med venlig hilsen Susanne.

DROPS Design 27.09.2017 kl. 08:34:

Hei Susanne. Vi kan ikke se at det er noe feil med utskriften. Den siste siden vi printer er ang. Merino Mania. Har du klikket på ditt printer ikon eller "Skriv ud: Opskriften" til høyre/under bildet? Du må bruke "Skriv ud: Opskriften" på siden. Evnt. må du sjekke dine innstillinger. God Fornøyelse!

Susanne Damgaard 09.09.2017 - 21:18:

Hej! Sjalet både lyder og ser bredt ud. I opskriften står der "bredde øverst: 183 cm". Er det ikke muligt, at nøjes med at strikke indtil man synes sjalet har en passende bredde? Men det vil i så fald, vel også påvirke længden på sjalet? Mvh Susanne Damgaard

DROPS Design 13.09.2017 kl. 14:01:

Hej Susanne, Ja men selvfølgelig kan du det :) Det er jo udtagningerne i diagrammet som gør bredden og her kan du jo vælge at hoppe over nogle af dem. Vi kan dog ikke hjælpe dig med at beregne hvilke, men det giver sig helt sikkert når du sidder med dit strikketøj. Du kan markere alle overgange imellem diagrammerne, så bliver det lettere at holde styr på. God fornøjelse!

Sabrina 30.08.2017 - 17:13:

Hallo, auf dem Bild hat das Tuch Anteile von einem Roséwein und/oder einem Pinkton. Die empfohlene Farbnummern Drops delight 08 hat aber laut Farbkarte keinen solchen. Das Dunkelgrün auch nicht Das scheint nicht die richtige Wolle oder Farbnummer zu sein. Also welche ist die wirklich richtige oder sind es vielleicht zwei verschiedene Drops delight Farbtöne? Danke vorab..

DROPS Design 01.09.2017 kl. 15:10:

Liebe Sabrina, die richtige Farbe Delight ist Farbe Nr 05 - Anleitung wird gleich korrigiert. Danke für den Hinweis. Viel Spaß beim stricken!

Anna Step 26.08.2017 - 19:54:

Dear Drops team! Thank y ou for a pretty shawl pattern! I`m just wondering about the colours sequence... Perhaps you could some info into the pattern. Cheers!

DROPS Design 27.08.2017 kl. 08:35:

Hello Anna. The shawl is worked in kid silk and delight. Delight is a self striping type of yarn: colour changes within each skein. It looks as if you were using different colours, but it's the skein itself that changes colour. Here you can find the colour shade card for drops delight. Happy knitting!

Pauliina Lilja 28.07.2017 - 11:19:

Ohjeessa on käytetty sävyä 05. EI sävyä 08. Best regards Drops Retailer

Carmen 03.07.2017 - 18:40:

Schön harmonisch. Werde ich nacharbeiten. Es erinnert mich an einen Nachtfalter

Carmen 03.07.2017 - 18:38:

Schön harmonisch. Werde ich nacharbeiten

Kommentér oppskrift DROPS 180-29

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.