DROPS / 179 / 20

Vintage Chic by DROPS Design

Virkad sjal med solfjädrar. Arbetet är virkat i DROPS Delight

DROPS Design: Modell de-173
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått: Bredd: ca 152 cm. Höjd mitt på: ca 75 cm.
Garnåtgång:
DROPS DELIGHT från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
200 g färg 02, plommon/beige/ljung

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 20 stolpar på 10 cm på bredden. 4 dubbelstolpgrupper mäter ca 10 cm på bredden.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalen virkas fram och tillbaka från mitten av kanten uppe på sjalen och neråt mot spetsen.
Virka 5 luftmaskor med nål 4,5 med Delight och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Fortsätt sedan fram och tillbaka efter diagram A.1. När A.1 är färdigt virkas det så här: Virka A.2a och A.2b över första luftmaskbågen, upprepa A.2b över de nästa 3 luftmaskbågarna, virka A.2c över nästa luftmaskbåge (= mittbågen), upprepa A.2d över de nästa 3 luftmaskbågarna, virka A.2d och A.2e över sista luftmaskbågen. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
När A.2 är färdigvirkat på höjden upprepas A.2 sedan på höjden med ökningar, dvs det virkas så här: Virka A.2a och A.2b över första luftmaskbågen, upprepa A.2b fram till mittbågen, virka A.2c över mittbågen, upprepa A.2d tills det återstår 1 luftmaskbåge, virka A.2d och A.2e över sista luftmaskbågen. Upprepa A.2 på höjden med ökningar till arbetet mäter ca 75 cm mätt längs mittbågen. Avsluta efter ett varv med dubbelstolpar, klipp av tråden och fäst den.

Diagram

= luftmaska
= fastmaska om luftmaskbågen
= 8 luftmaskor
= stolpe om luftmaskbågen/luftmaskringen
= dubbelstolpe om luftmaskan/luftmaskbågen
= om luftmaskbågen virkas det 2 stolpar, 2 luftmaskor och 2 stolpar
= om luftmaskbågen virkas det 2 dubbelstolpar, 2 luftmaskor och 2 dubbelstolpar
= 5 luftmaskor, slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan - se punkt på cirkeln, första varvet börjar här
= varvet är redan virkat - börja på nästa varv!


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 179-20.