DROPS / 178 / 70

Pearl Hunt by DROPS Design

Väska med stolpar och stolpgrupper, virkad i DROPS Fabel och DROPS Paris eller DROPS Bomull-Lin

DROPS Design: Modell fa-372
Garngrupp A + C
----------------------------------------------------------
Mått: Omkrets: ca 43 cm. Höjd: ca 20 cm.
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50 g nr 910, seamist
Och använd:
DROPS BOMULL LIN från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
50 g färg 03, ljus beige
Eller använd:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
50 g nr 17, naturvit

DROPS VIRKNÅL NR 5 - eller det nålnr du måste använda för få 15 stolpar och 8 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden med 1 tråd Fabel och 1 tråd Bomull-Lin eller Paris (= 2 trådar).
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster typ: väskor, mönster/teknik: hålmönster,

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

VIRKINFO:
Första stolpen på varvet ersätts av 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan.
----------------------------------------------------------

VÄSKA:
Arbetet virkas runt från botten av väskan och upp.

Virka 4 luftmaskor med nål 5 med 1 tråd Fabel + 1 tråd Paris eller Bomull-Lin (= 2 trådar) och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan.
VARV 1: Virka 12 stolpar om luftmaskringen – LÄS VIRKINFO = 12 stolpar.
VARV 2: Virka 2 stolpar i varje stolpe = 24 stolpar.
VARV 3: * Virka 1 stolpe i nästa stolpe, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 36 stolpar.
VARV 4: * Virka 1 stolpe i var och en av de nästa 2 stolparna, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 48 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 5: * Virka 1 stolpe i var och en av de nästa 3 stolparna, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 60 stolpar.
VARV 6: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 7: * Virka 1 stolpe i var och en av de nästa 11 stolparna, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 65 stolpar.
VARV 8: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 9: Virka 3 luftmaskor, 1 stolpe i 1:a stolpen, * 1 luftmaska, hoppa över 2 stolpar, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt, avsluta med 1 luftmaska, hoppa över 2 stolpar, virka 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet, virka smygmaskor fram till 1:a luftmaskbågen = 21 stolpgrupper (med 2 stolpar) och 21 luftmaskbågar.
VARV 10: Om varje luftmaskbåge virkas 2 stolpar och 1 luftmaska, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet, virka smygmaskor fram till 1:a luftmaskbågen.
Upprepa varv 10 till arbetet mäter ca 18 cm från första varvet.
Nästa varv virkas så här: Virka 3 luftmaskor, sedan 1 stolpe i varje stolpe och 1 stolpe om varje luftmaskbåge på varvet, avsluta med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet = 63 stolpar. Virka 1 varv till med 1 stolpe i varje stolpe. Klipp av tråden och fäst den.


TVINNAD SNODD:
Klipp 4 trådar Fabel och 4 trådar Paris eller Bomull-lin à 3 meter. Tvinna dem tillsammans till de gör motstånd, lägg snodden dubbel och låt den tvinna ihop sig. Knyt en knut i varje ände. Gör en snodd till på samma sätt.
Börja i en sida av väskan, och trä den ena snodden upp och ner genom sista varvet (över 1 stolpe, under 2 stolpar för varje gång). Knyt ihop ändarna till en stor knut - se figur och streckad linje för första snodden. Gör det samma med den andra snodden, men trä den i varvet under och börja i motsatt sida av väskan.

Diagram


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 178-70.