DROPS / 178 / 70

Pearl Hunt by DROPS Design

Väska med stolpar och stolpgrupper, virkad i DROPS Fabel och DROPS Paris eller DROPS Bomull-Lin

DROPS Design: Modell fa-372
Garngrupp A + C
----------------------------------------------------------
Mått: Omkrets: ca 43 cm. Höjd: ca 20 cm.
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50 g nr 910, seamist
Och använd:
DROPS BOMULL LIN från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
50 g färg 03, ljus beige
Eller använd:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
50 g nr 17, naturvit

DROPS VIRKNÅL NR 5 - eller det nålnr du måste använda för få 15 stolpar och 8 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden med 1 tråd Fabel och 1 tråd Bomull-Lin eller Paris (= 2 trådar).
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

VIRKINFO:
Första stolpen på varvet ersätts av 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan.
----------------------------------------------------------

VÄSKA:
Arbetet virkas runt från botten av väskan och upp.

Virka 4 luftmaskor med nål 5 med 1 tråd Fabel + 1 tråd Paris eller Bomull-Lin (= 2 trådar) och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan.
VARV 1: Virka 12 stolpar om luftmaskringen – LÄS VIRKINFO = 12 stolpar.
VARV 2: Virka 2 stolpar i varje stolpe = 24 stolpar.
VARV 3: * Virka 1 stolpe i nästa stolpe, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 36 stolpar.
VARV 4: * Virka 1 stolpe i var och en av de nästa 2 stolparna, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 48 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 5: * Virka 1 stolpe i var och en av de nästa 3 stolparna, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 60 stolpar.
VARV 6: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 7: * Virka 1 stolpe i var och en av de nästa 11 stolparna, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt = 65 stolpar.
VARV 8: Virka 1 stolpe i varje stolpe.
VARV 9: Virka 3 luftmaskor, 1 stolpe i 1:a stolpen, * 1 luftmaska, hoppa över 2 stolpar, virka 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* varvet runt, avsluta med 1 luftmaska, hoppa över 2 stolpar, virka 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet, virka smygmaskor fram till 1:a luftmaskbågen = 21 stolpgrupper (med 2 stolpar) och 21 luftmaskbågar.
VARV 10: Om varje luftmaskbåge virkas 2 stolpar och 1 luftmaska, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet, virka smygmaskor fram till 1:a luftmaskbågen.
Upprepa varv 10 till arbetet mäter ca 18 cm från första varvet.
Nästa varv virkas så här: Virka 3 luftmaskor, sedan 1 stolpe i varje stolpe och 1 stolpe om varje luftmaskbåge på varvet, avsluta med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet = 63 stolpar. Virka 1 varv till med 1 stolpe i varje stolpe. Klipp av tråden och fäst den.


TVINNAD SNODD:
Klipp 4 trådar Fabel och 4 trådar Paris eller Bomull-lin à 3 meter. Tvinna dem tillsammans till de gör motstånd, lägg snodden dubbel och låt den tvinna ihop sig. Knyt en knut i varje ände. Gör en snodd till på samma sätt.
Börja i en sida av väskan, och trä den ena snodden upp och ner genom sista varvet (över 1 stolpe, under 2 stolpar för varje gång). Knyt ihop ändarna till en stor knut - se figur och streckad linje för första snodden. Gör det samma med den andra snodden, men trä den i varvet under och börja i motsatt sida av väskan.

Diagram


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 178-70.