DROPS / 178 / 70

Pearl Hunt by DROPS Design

Tas met stokjes en stokjesgroepen, gehaakt in DROPS Fabel en DROPS Paris of DROPS Bomull-Lin.

DROPS Design: Patroon nr. fa-372
Garengroep A + C
----------------------------------------------------------
Afmetingen: Omtrek: ongeveer 43 cm. Hoogte: ongeveer 20 cm.
Materiaal:
DROPS FABEL van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50 g kleur 910, sea mist
En gebruik:
DROPS BOMULL LIN van garnstudio (behoort tot garengroep C)
50 g kleur 03, lichtbeige
Of gebruik:
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
50 g kleur 17, naturel

DROPS HAAKNAALD 5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 15 stokjes en 8 toeren is 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte met 1 draad Fabel en 1 draad Bomull-Lin of Paris (= 2 draden).
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, tassen,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Het eerste stokje op de toer wordt vervangen door 3 lossen, eindig de toer met 1 halve vaste in de 3e losse.
----------------------------------------------------------

TAS:
Het werk wordt in de rondte gehaakt vanaf de onderkant van de tas en naar boven.

Haak 4 lossen met haaknaald 5 mm en 1 draad Fabel + 1 draad Paris of Bomull-Lin (= 2 draden) en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse.
TOER 1: Haak 12 stokjes om de lossenring – LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN = 12 stokjes.
TOER 2: Haak 2 stokjes in elk stokje = 24 stokjes.
TOER 3: * Haak 1 stokje in het volgende stokje, haak 2 stokjes in het volgende stokje *, herhaal vanaf *-* de hele toer = 36 stokjes.
TOER 4: * Haak 1 stokje in elk van de volgende 2 stokjes, haak 2 stokjes in het volgende stokje *, herhaal vanaf *-* de hele toer = 48 stokjes. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOER 5: * Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, haak 2 stokjes in het volgende stokje *, herhaal vanaf *-* de hele toer = 60 stokjes.
TOER 6: Haak 1 stokje in elk stokje.
TOER 7: * Haak 1 stokje in elk van de volgende 11 stokjes, haak 2 stokjes in het volgende stokje *, herhaal vanaf *-* de hele toer = 65 stokjes.
TOER 8: Haak 1 stokje in elk stokje.
TOER 9: Haak 3 lossen, 1 stokje in het eerste stokje, * 1 losse, sla 2 stokjes over, haak 2 stokjes in het volgende stokje *, herhaal vanaf *-* de hele toer, eindig met 1 losse, sla 2 stokjes over, haak 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, haak halve vasten tot de eerste lossenlus = 21 stokjesgroepen (met 2 stokjes) en 21 lossenlussen.
TOER 10: Haak om elke lossenlus 2 stokjes en 1 losse, eindig de toer met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, haak halve vasten tot de eerste lossenlus.
Herhaal de 10e toer tot het werk ongeveer 18 cm meet vanaf de eerste toer.
Haak de volgende toer als volgt: Haak 3 lossen, dan 1 stokje in elk stokje en 1 stokje om elke lossenlus op de toer, eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer = 63 stokjes. Haak nog 1 toer met 1 stokje in elk stokje. Knip en hecht de draad af.


GEDRAAID KOORD:
Knip 4 draden van Fabel en 4 draden van Paris of Bomull-lin van 3 meter. Draai ze samen tot ze beginnen te krullen, vouw het koord dubbel zodat deze uit zichzelf verder gaat draaien. Maak een knoop in ieder einde. Maak een andere koord op dezelfde manier.
Begin op een kant van de tas en rijg een koord op en neer door de laatste toer (telkens over 1 stokje en onder 2 stokjes) Knoop het einde samen in een grote knot – zie het telpatroon en de gebroken lijn voor het eerste koord. Doe hetzelfde met het tweede koord, maar rijg deze in de rondte hieronder en begin aan de tegenovergestelde kant van de tas.

Telpatroon


Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 178-70.