DROPS / 169 / 8

Falling in Lace by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Lace” med glatstrik og kant med hulmønster og retstrik.

DROPS Design: Model nr la-026
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Mål (efter strækning): Ca 154 cm langs kanten øverst og ca 50 cm målt fra nakken midt bagpå.
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio
100 g f.nr 7120, lys grågrøn

DROPS RUNDP (80 cm) nr 3 - OBS! Læs om strikkefastheden under.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

70% Alpaca, 30% Silk
fra 42.95 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 42.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 42.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 85.9kr. Læs mere.

Instruktioner

STRIKKEFASTHEDEN:
Sjalet skal fugtes og strækkes i mål bagefter så strikkefastheden er ikke så vigtig, men for at få en fornemmelse om der strikkes for løst /fast strik en glatstrikket prøve på p 3 og få ca 24 m x 32 p på 10 x 10 cm.

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

UDTAGNINGSTIPS:
Det tages 1 m ud ved at slå om p. På næste p strikkes omslaget drejet vrang (dvs i bagerste led af m i stedet for i forreste) så der ikke bliver hul.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp fra nakken og ned.
Slå 72 m op på rundp 3 med Lace, sæt 2 mærketråde i arb på hver side af de midterste 60 m. Fortsæt i glatstrik og 1 kantm i RETSTRIK – se forkl over, i hver side af arb - SAMTIDIG tages der ud således – læs UDTAGNINGSTIPS!
Tag 1 m ud i hver side indenfor 1 kantm retstrik på hver p og tag 1 m ud på hver side af de midterste 60 m på hver 2.p. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Fortsæt således til der er taget ud i alt 48 gange på hver side af de 60 m og 96 gange i hver side = 360 m på p. Nu strikkes der 2 p retstrik, SAMTIDIG tages der 3 m ud jævnt fordelt på 1.p i retstrikningen = 363 m. Arb måler nu ca 30 cm midt bagpå.
Fortsæt med mønster således fra retsiden: 1 kantm retstrik, A.1 (= 10 m), A.2 (= 10 m) 34 gange i bredden, A.3 (= 11 m), 1 kantm retstrik. Gentag A.1-A.3 totalt 4 gange i højden. Arb måler ca 43 cm. Luk af med picot.

AFLUKNINGSKANT MED PICOT:
Luk de 2 første m på p af. (* stik højre pind ind mellem de 2 første m på venstre p (dvs mellem maskerne på p, ikke gennem maskerne), lag 1 omslag om højre p, træk omslaget frem mellem maskerne og sæt omslaget på venstre p *, gentag fra *-* 2 gange til (= 3 nye m på venstre p). ** Strik første m på venstre p ret, løft første m på højre p over sidste m som blev strikket **), gentag fra **-** totalt 7 ganger og gentag fra (-) langs hele sjalet til der er 1 m tilbage. Klip tråden og træk den gennem sidste m.

STRÆKNING:
Læg sjalet i lunkent vand til det er gennemvådt. Press forsigtig vandet af sjalet – det må ikke vrides. Derefter rulles sjalet i et håndklæde og klemmes for at fjerne endnu mere vand - sjalet vil nu bare være lidt fugtig. Læg sjalet på et gulvtæppe eller en madras – træk det forsigtig ud i mål. Sjalet skal måle ca 50 cm fra nakken midt bagpå. Sæt knappenåle langs kanterne og sæt også 1 knappenål i hver af picoterne i aflukningskanten, så de kommer tydeligere frem. Lad sjalet tørre. Gentag processen hver gang tøjet vaskes.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 29.04.2016
Rettelse på aflukningskant.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= 2 m ret sammen
= tag 1 m løst af p, 1 ret, løft den løse m over
= tag 1 m løst af p, 2 m ret sammen, løft den løse m over.
= slå om mellem 2 m. På næste p strikkes omslaget ret. Der skal blive hul!

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 169-8) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (46)

Suk 02.03.2020 - 13:16:

DROPS Design 02.03.2020 kl. 11:24: Dear Suk, you increase 4 sts on every other row (= every row from RS) and 2 sts on every row, ie you increase a total of 6 sts after each set of 2 rows (= 1 row from RS + 1 row from WS) = 48 x 6 = 288 sts increased. I understand the increase 4 sts on every row, but how to increase 2 sts on the WS ? (ie the purl row). thanks

DROPS Design 02.03.2020 kl. 13:21:

Dear Suk, from WS you will increase 1 stitche on each side, inside the edge stitch: Inc 1 st in each side inside 1 edge st in garter st on every row ie from RS you will work 1 edge st, YO, work to marker, YO, K60, YO, K to last st, YO, K last st and every row from WS work: K1, YO, P to the edge st, YO, K1. Happy knitting!

Suk 02.03.2020 - 10:32:

According to the instruction above it says: ' Inc 1 st in each side inside 1 edge st in garter st on every row & inc 1 st on each side of the middle 60 sts every other row. Continue like this until inc have been done 48 times in total on each side of the 60 sts and 96 times in each side = 360 sts on needle.' f only increase on the RS rows, there won't be 360 sts on needle? Please help!! Thanks

DROPS Design 02.03.2020 kl. 11:24:

Dear Suk, you increase 4 sts on every other row (= every row from RS) and 2 sts on every row, ie you increase a total of 6 sts after each set of 2 rows (= 1 row from RS + 1 row from WS) = 48 x 6 = 288 sts increased + 72 sts at the beg = 360 sts. Happy knitting!

Suk 28.02.2020 - 12:10:

Thanks for the explanation on the RS row, how about on the WS row, R2(WS) & R4(WS) - how to increase on these rows? Thanks

DROPS Design 28.02.2020 kl. 13:23:

Dear Suk, you will only increase on the RS rows, from WS work: 1 edge st in garter st, purl until 1 st remain (= purl the yarn over twisted to avoid holes), finish with 1 edge st in garter stitch. Happy knitting!

Suk 27.02.2020 - 22:19:

Inc 1 st in each side inside 1 edge st in garter st on every row and inc 1 st on each side of the middle 60 sts every other row. - What does this mean? Is it like this: Cast on 72 sts, R1(RS): K6, K60, K6 (72 sts) R2(WS): P6, P60, P6 (72 sts) - R3(RS): K1, YO, K5, YO, K60, YO, K5, YO, K1 (76sts) R4(WS): K1,PTBL,K5, PTBL, K60, PTBL,K5,PTBL,K1 (76sts) - how to increase on this row? Thanks

DROPS Design 28.02.2020 kl. 08:11:

Dear Suk, correct, but you start increasing from first row, ie row 1: K1, YO, K5, YO, K60, YO, K5, YO, K1 YO and then work every RS row like this: K1, YO, K to the first marker, YO, slip marker, K60, slip marker, YO, K to the last st, YO, K last st. Happy knitting!

Cristina De Filippis 01.11.2019 - 20:44:

Io non riesco a capire come si fanno gli aumenti...

DROPS Design 01.11.2019 kl. 23:29:

Buonasera Cristina, gli aumenti vanno lavorati su tutti i ferri, all'interno della maglia di vivagno, e un ferro si e uno no ai lati delle 60 maglie centrali. Ci riscriva se ha ancora bisogno di aiuto. Buon lavoro!

Paula 11.10.2019 - 22:47:

Bonjour, J'ai une question sur les augmentations. Il faut augmenter 1 m de chaque côté des 60 m centrales tous les 2 rangs. Est-ce que l'augmentation de fait avant le marqueur ? C'est-à-dire, on arrive au marqueur, on fait une augmentation, in tricote les 60 mailles centrales, marqueur et ensuite une autre augmentation ? C'est ça ? Merci beaucoup !

DROPS Design 14.10.2019 kl. 09:03:

Bonjour Paula, pas exactement, vous tricotez jusqu'au marqueur, augmentez 1 m, glissez le marqueur, tricotez les 60 m, glissez le marqueur, augmentez 1 m = les 60 m entre les marqueurs ne vont pas augmenter, on va augmenter seulement avant et après ces 60 m. Bon tricot!

Hanne Gram 17.09.2019 - 08:36:

Kan det være rigtigt, at sjalet, uden at trække i det, kun måler 15cm i længden ved nakken, når udtagningens er færdige?

DROPS Design 17.09.2019 kl. 15:41:

Hej Hanne, hvis du strikker i DROPS Lace og overholder strikkefastheden, så får du målene som står i opskriften (altså 43 cm inden Picotkanten). Efter det beskriver vi hvordan man gør sjalet vådt og trækker det ud i de rigtige mål. Sørg for at du ikke strikker for stramt. God fornøjelse!

Madeline 23.08.2019 - 13:42:

I’m about to start working on this beautiful shawl but before I do I just want to clarify that all the increases occur before the lace section starts.

DROPS Design 23.08.2019 kl. 14:50:

Dear Madeline, correct, when all increases are done there are 363 sts and you work the lace pattern following the diagrams. Happy knitting!

Ann Waller 19.07.2018 - 19:19:

Do you increase on the second stitch in on both ends of wrong side rows as well as right side rows

DROPS Design 20.07.2018 kl. 07:59:

Hi Ann, Yes, you increase inside the edge stitch on both sides every row - so both right and wrong side and on each side of the mid-stitch every 2nd row. Happy knitting!

Hélène 06.04.2018 - 22:37:

Bonjour, Quand il est indiqué: Tricoter maintenant 1 côte mousse, EN MÊME TEMPS, répartir 3 augmentations au 1er rang = 363 m. Cela veut-il bien dire que l'on fait 2 rangs à l'endroit à la suite l'un de l'autre? Comment doit-on répartir les 3 augmentations? Merci d'avance pour ce beau patron et pour vos éclaircissements.

DROPS Design 09.04.2018 kl. 09:19:

Bonjour Hélène, tout à fait, on tricote 2 rangs endroit: 1 sur l'endroit en répartissant 3 augmentations - voir ici et 1 sur l'envers. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS 169-8

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Falling in Lace

Marta, Czech Republic

Falling in lace shawl

Dorothea24, Luxembourg