Frosty Cables by DROPS Design

Settet består av: Stickad DROPS filt och kudde i ”Polaris” med flätor.

DROPS 163-2
DROPS Design: Modell nr po-076
Garngrupp F eller E + E
----------------------------------------------------------
FILT:
Mått: ca 80 x 130 cm (utan fransar)
Garnåtgång:
DROPS POLARIS från Garnstudio
1500 g nr 01, natur

DROPS RUNDST (80 cm) NR 20 – eller det st.nr du måste använda för att få 5,5 m x 7 v slätst på 10 x 10 cm.

KUDDE:
Mått: ca 45 x 45 cm – överdraget passar till en innerkudde på 50 x 50 cm då det ska sträckas lite för att sitta fint på.
Garnåtgång:
DROPS POLARIS från Garnstudio
600 g nr 01, natur

DROPS RUNDST (60 eller 80 cm) NR 20 – eller det st.nr du måste använda för att få 5,5 m x 7 v slätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


100% Ull
från 29.00 kr /100g
DROPS Polaris uni colour DROPS Polaris uni colour 29.00 kr /100g
Rito
Beställ 
DROPS Polaris mix DROPS Polaris mix 34.00 kr /100g
Rito
Beställ 
needles Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 609kr. Läs mer.

Instruktioner

RÄTST (stickas fram och tillbaka):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diag A.1 till A.3 (= filt) och diag A.4 till A.6 (= kudde). Diag visar alla v i mönstret sett från rätsidan!

TRÅDBYTESTIPS:
När det byts nystan med Polaris delas den gamla tråden i två på de sista 15 cm – klipp av den ena delen, det samma görs på den nya tråden. Lägg de första och de sista 15 cm över varandra så att det blir vanlig tjocklek på garnet och sticka sedan vidare - på detta sätt blir det inga synliga skarvar i garnet.
----------------------------------------------------------

FILT:
Pga maskantalet stickas arb fram och tillbaka på rundst.
Lägg upp 52 m på rundst 20 med Polaris. Sticka 6 v RÄTST – se förkl ovan. Sedan stickas det mönster efter diag A.1. När A.1 har stickats 1 gång på höjden är det 64 m på st. Sedan stickas det mönster efter diag A.2. KONTROLLERA STICKFASTHETEN och LÄS TRÅDBYTESTIPS! När arb mäter ca 122 cm – anpassa så att det har stickats 3 eller 5 v efter ett flät-v i en stor fläta, stickas det mönster efter diag A.3. När A.3 har stickats 1 gång på höjden är det 52 m kvar på st. Sticka 6 v rätst och maska av LÖST med rm från rätsidan.

FRANSAR:
Fäst fransar i varannan m längs uppläggnings- och avmaskningskanten på filten så här: Klipp 2 trådar Polaris à 40 cm, lägg dem dubbelt och trä bågen genom en m, drag sedan trådändarna genom bågen.
----------------------------------------------------------

KUDDE:
Ett kuddöverdrag består av 1 lång del som viks på mitten och sys ihop längs tre av sidorna. Pga maskantalet stickas arb fram och tillbaka på rundst.
Lägg upp 29 m på rundst 20 med Polaris. Sticka 8 v RÄTST – se förkl ovan. * Sticka mönster efter diag A.4. När A.4 har stickats 1 gång på höjden är det 35 m på st. Sedan stickas det mönster efter diag A.5. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När kudden mäter ca 36 cm – anpassa så att det har stickats 3 eller 5 v efter ett flät-v, stickas det mönster efter diag A.6 = 29 m kvar på v *. Sticka 8 v rätst, sätt 1 markör (= mitten – här ska kudden vikas) och sticka 8 v rätst. Sedan upprepas det *-* 1 gång till – OBS: Anpassa så att A.5 stickas lika långt som på den första delen. Sticka 8 v rätst och maska av LÖST med rm från rätsidan.

MONTERING:
Vik arb på mitten vid markören – avigsida mot avigsida. Sy ihop 2 av sidorna kant i kant i de yttersta maskbågarna. Fyll kudden med en innerkudde och sy sedan ihop längs den sista sidan.

Diagram

symbols = rm från rätsidan, am från avigsidan
symbols = am från rätsidan, rm från avigsidan
symbols = 1 omslag, omslaget stickas vridet avigt på nästa v så att det inte blir hål
symbols = sätt 2 m på hj.st bakom arb, 2 rm, 2 rm från hj.st
symbols = sätt 3 m på hj.st bakom arb, 3 rm, 3 rm från hj.st
symbols = sätt 3 m på hj.st bakom arb, 3 rm, 3 rm från hj.st
symbols = 2 m räta tills
symbols = lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över
symbols = ingen m, hoppa över denna ruta
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 163-2) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (21)

country flag Yvette wrote:

Goedemiddag, Ik heb nog niet zo veel ervaring in het lezen van telpatronen en mijn vraag gaat dan ook over telpatroon A.2. Van de grote kabels staan 20 rijen afgebeeld, terwijl van de rest van het patroon 12 rijen zijn afgebeeld. Hoe moet ik dat interpreteren? Hoe brei ik de resterende 8 rijen naast de grote kabels die niet zijn afgebeeld? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

18.08.2019 - 18:12

DROPS Design answered:

Dag Yvette,

De telpatronen herhalen zich in de hoogte, maar over de kabels heb je een andere herhaalfrequentie, dus je begint gewoon weer op de eerste rij over de rest van de steken, terwijl de kabel nog een stukje in de hoogte doorloopt.

01.09.2019 kl. 13:54

country flag Bente wrote:

Hei, jeg skulle gjerne hatt tips på hvordan jeg kan gjøre det for å lage dette større, ca 120x180?

29.04.2019 - 09:49

DROPS Design answered:

Hei Bente. Du kan feks gjenta deler av diagrammene i bredden. Hele diagram A.2 måler 80 cm i bredden, og du må legge til 40 cm, for å få 120 cm. Dvs du kan legge til tilsvarende en halv rapport til av A.2. Det blir opp til deg hvilke flettekombinasjoner du vil legge til, men feks kan du strikke dobbelt så mange av de små flettene på midten. Når det gjelder lengden er det bare å fortsette flettemønsteret til ferdige mål. Garnforbuket kan du regne ut ved å finne ut hvor mange gram som går med til hver kvadratcm, og gange opp med det nye arealet. God fornøyelse

29.04.2019 kl. 13:48

country flag Sharon wrote:

If I use my 15mm needles would it present any problems that I cant Foresee? I dont want my stitches any looser than they look on my 15mm needle test. I have 30 balls, so Its fine if it uses more yarn and Ill need to add more stitches to make it the same size. Thanks in advance for your advice.

14.04.2019 - 21:16

DROPS Design answered:

Dear Sharon, with needes that are smaler than the suggested, your fabric will be denser, less fleaxible, it will have less drape. The piece will need more yarn, and more stitches as well. However it probably will hold up to time somewhat better. Please do a swatch and determine the necessary changes in the stitch count. Happy Knitting!

15.04.2019 kl. 21:33

country flag Corinne wrote:

Bonjour, j'ai une question concernant la quantité de laine à prévoir pour le coussin. Je pense que la quantité prévue de 600 g est une erreur ? Merci pour votre réponse

10.02.2019 - 03:33

DROPS Design answered:

Bonjour Corinne! C'est correct. Ce fil appartient au group de fils F, il est donc tres epais. Bon tricot!

11.02.2019 kl. 07:30

country flag Corinne wrote:

Bonjour, j'ai une question concernant la quantité de laine à prévoir pour le coussin. Je pense que la quantité prévue de 600 g est une erreur ? Merci pour votre réponse

10.02.2019 - 03:26

DROPS Design answered:

Bonjour Corine, il faut bien 600 g DROPS Polaris, soit 6 pelotes de 100 g sur la base de l'échantillon pour réaliser le coussin. Bon tricot!

11.02.2019 kl. 12:21

country flag Karolina wrote:

Hi :) I just want to make sure, needles nr 20 means needles size 20mm?

05.02.2018 - 12:51

DROPS Design answered:

Dear Karolina, that's correct, you need here needle size 20 mm. Happy knitting!

05.02.2018 kl. 13:21

country flag Melinda Fülöp wrote:

Hej Nu har jag stickat de 12 första varven. Men hur fortsätter jag sen?? Jag förstår att jag ska börja om igen, men varven till flätmönstret stämmer inte. Det är 3 varv till man ska göra flätan medan det i början av mönstret är 5 varv till flätan

01.08.2017 - 16:02

DROPS Design answered:

Hej! Du ska upprepa de 12 varven i diagrammet, det blir då alltid 5 varv mellan flätvridningarna.

02.08.2017 kl. 13:38

country flag Melinda Fülöp wrote:

Förlåt mig men verkar trög. Börjar man varv två från början eller 6 maskor in?

12.07.2017 - 19:20

DROPS Design answered:

Hei Melinda. Du begynner fra begynnelsen av diagrammet. De 6 maskene i hver sidene av diagrammet er de maskene du økte på 1.pinne (kastene). På 1.rad av A.1 har du økt med 12 masker (52 + 12), så når du starter på 2.rad har du 64 masker og starter med 5 masker rett fra vrangsiden. God Fornøyelse!

13.07.2017 kl. 08:23

country flag Melinda Fülöp wrote:

Hej igen. En ny fråga. Hur stickar jag varv 2 på diagram A1?? Visar diagrammet med de ökade maskorna som man gör i första varvet?? Tack på förhand

12.07.2017 - 09:49

DROPS Design answered:

Ja, de ökade maskorna finns med och du stickar räta och aviga maskor precis som diagrammet visar. Kom ihåg att alla varv ses från rätsidan.

12.07.2017 kl. 17:39

country flag Melinda Fülöp wrote:

Hej Visst är det så att när man har stickat rätsidan att det på avigsidan bara stickas aviga maskor?

09.07.2017 - 20:49

DROPS Design answered:

Diagrammen visar alla varv sett från rätsidan. Dvs. från avigsidan ska du sticka rm över rm och am över am enligt diagrammet.

10.07.2017 kl. 17:19

Kommentér oppskrift DROPS 163-2

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.