DROPS / 163 / 2

Frosty Cables by DROPS Design

Settet består av: Strikket DROPS teppe og pute i ”Polaris” med fletter.

Stikkord: flette, pledd, puter, tykke pinner,
  • Frosty Cables / DROPS 163-2 - Settet består av: Strikket DROPS teppe og pute i ”Polaris” med fletter.
  • Frosty Cables / DROPS 163-2 - Settet består av: Strikket DROPS teppe og pute i ”Polaris” med fletter.
  • Frosty Cables / DROPS 163-2 - Settet består av: Strikket DROPS teppe og pute i ”Polaris” med fletter.
DROPS Design: Modell nr po-076
Garngruppe F eller E + E
----------------------------------------------------------
TEPPE:
Mål: ca 80 x 130 cm (uten frynser)
Materialer:
DROPS POLARIS fra Garnstudio
1500 g f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (80 cm) NR 20 – eller det p.nr du må bruke for å få 5,5 m x 7 p glstrikk på 10 x 10 cm.

PUTE:
Mål: ca 45 x 45 cm – trekket passer til en innleggspute på 50 x 50 cm da det skal strekkes litt for å sitte pent på.
Materialer:
DROPS POLARIS fra Garnstudio
600 g f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (60 eller 80 cm) NR 20 – eller det p.nr du må bruke for å få 5,5 m x 7 p glstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 46.00 kr /100g
DROPS Polaris uni colour DROPS Polaris uni colour 46.00 kr /100g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Polaris mix DROPS Polaris mix 54.00 kr /100g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 966kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 p rett.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3 (= teppe) og diag A.4 til A.6 (= pute). Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten!

TRÅDBYTTETIPS:
Når det byttes nøste med Polaris deles den gamle tråden i to på de siste 15 cm – klipp av den ene delen, tilsvarende gjøres på den nye tråden. Legg de første og de siste 15 cm over hverandre slik at det blir vanlig tykkelse på garnet og strikk videre - på den måten blir det ikke synlige skjøter i garnet.
----------------------------------------------------------

TEPPE:
Pga m-antallet strikkes arb frem og tilbake på rundp.
Legg opp 52 m på rundp 20 med Polaris. Strikk 3 RILLER – se forkl over. Deretter strikkes det mønster etter diag A.1. Når A.1 er strikket 1 gang i høyden er det 64 m på p. Videre strikkes det mønster etter diag A.2. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN og LES TRÅDBYTTETIPS! Når arb måler ca 122 cm – avpass slik at det er strikket 3 eller 5 p etter en flette-p i en stor flette, strikkes det mønster etter diag A.3. Når A.3 er strikket 1 gang i høyden er det 52 m tilbake på p. Strikk 3 riller og fell LØST av med rett fra retten.

FRYNSER:
Fest frynser i annenhver maske langs oppleggs- og avfellingskanten på teppet slik: Klipp 2 tråder Polaris à 40 cm, legg dem dobbelt og tre buen gjennom en maske, trekk deretter trådendene gjennom buen.
----------------------------------------------------------

PUTE:
Et putetrekk består av 1 lang del som brettes på midten og syes sammen langs tre av sidene. Pga m-antallet strikkes arb frem og tilbake på rundp.
Legg opp 29 m på rundp 20 med Polaris. Strikk 4 RILLER – se forkl over. * Strikk mønster etter diag A.4. Når A.4 er strikket 1 gang i høyden er det 35 m på p. Videre strikkes det mønster etter diag A.5. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når puten måler ca 36 cm – avpass slik at det er strikket 3 eller 5 p etter en flette-p, strikkes det mønster etter diag A.6 = 29 m tilbake på p *. Strikk 4 riller, sett 1 merke (= midten – her skal puten brettes) og strikk 4 riller. Deretter gjentas det fra *-* 1 gang til – NB: Avpass slik at A.5 strikkes like langt som på den første delen. Strikk 4 riller og fell LØST av med rett fra retten.

MONTERING:
Brett arb på midten ved merket – vrange mot vrange. Sy 2 av sidene sammen kant i kant i ytterste ledd av ytterste m. Fyll puten med en innleggspute og sy deretter sammen langs den siste siden.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
symbols = 1 kast, kastet strikkes vridd vrang på neste p slik at det ikke blir hull
symbols = sett 2 m på hj.p bak arb, 2 rett, 2 rett fra hj.p
symbols = sett 3 m på hj.p bak arb, 3 rett, 3 rett fra hj.p
symbols = sett 3 m på hj.p foran arb, 3 rett, 3 rett fra hj.p
symbols = 2 rett sammen
symbols = ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over
symbols = ingen m, hopp over denne ruten
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (21)

country flag Yvette 18.08.2019 - 18:12:

Goedemiddag, Ik heb nog niet zo veel ervaring in het lezen van telpatronen en mijn vraag gaat dan ook over telpatroon A.2. Van de grote kabels staan 20 rijen afgebeeld, terwijl van de rest van het patroon 12 rijen zijn afgebeeld. Hoe moet ik dat interpreteren? Hoe brei ik de resterende 8 rijen naast de grote kabels die niet zijn afgebeeld? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

user icon DROPS Design 01.09.2019 kl. 13:54:

Dag Yvette,

De telpatronen herhalen zich in de hoogte, maar over de kabels heb je een andere herhaalfrequentie, dus je begint gewoon weer op de eerste rij over de rest van de steken, terwijl de kabel nog een stukje in de hoogte doorloopt.

country flag Bente 29.04.2019 - 09:49:

Hei, jeg skulle gjerne hatt tips på hvordan jeg kan gjøre det for å lage dette større, ca 120x180?

user icon DROPS Design 29.04.2019 kl. 13:48:

Hei Bente. Du kan feks gjenta deler av diagrammene i bredden. Hele diagram A.2 måler 80 cm i bredden, og du må legge til 40 cm, for å få 120 cm. Dvs du kan legge til tilsvarende en halv rapport til av A.2. Det blir opp til deg hvilke flettekombinasjoner du vil legge til, men feks kan du strikke dobbelt så mange av de små flettene på midten. Når det gjelder lengden er det bare å fortsette flettemønsteret til ferdige mål. Garnforbuket kan du regne ut ved å finne ut hvor mange gram som går med til hver kvadratcm, og gange opp med det nye arealet. God fornøyelse

country flag Sharon 14.04.2019 - 21:16:

If I use my 15mm needles would it present any problems that I cant Foresee? I dont want my stitches any looser than they look on my 15mm needle test. I have 30 balls, so Its fine if it uses more yarn and Ill need to add more stitches to make it the same size. Thanks in advance for your advice.

user icon DROPS Design 15.04.2019 kl. 21:33:

Dear Sharon, with needes that are smaler than the suggested, your fabric will be denser, less fleaxible, it will have less drape. The piece will need more yarn, and more stitches as well. However it probably will hold up to time somewhat better. Please do a swatch and determine the necessary changes in the stitch count. Happy Knitting!

country flag Corinne 10.02.2019 - 03:33:

Bonjour, j'ai une question concernant la quantité de laine à prévoir pour le coussin. Je pense que la quantité prévue de 600 g est une erreur ? Merci pour votre réponse

user icon DROPS Design 11.02.2019 kl. 07:30:

Bonjour Corinne! C'est correct. Ce fil appartient au group de fils F, il est donc tres epais. Bon tricot!

country flag Corinne 10.02.2019 - 03:26:

Bonjour, j'ai une question concernant la quantité de laine à prévoir pour le coussin. Je pense que la quantité prévue de 600 g est une erreur ? Merci pour votre réponse

user icon DROPS Design 11.02.2019 kl. 12:21:

Bonjour Corine, il faut bien 600 g DROPS Polaris, soit 6 pelotes de 100 g sur la base de l'échantillon pour réaliser le coussin. Bon tricot!

country flag Karolina 05.02.2018 - 12:51:

Hi :) I just want to make sure, needles nr 20 means needles size 20mm?

user icon DROPS Design 05.02.2018 kl. 13:21:

Dear Karolina, that's correct, you need here needle size 20 mm. Happy knitting!

country flag Melinda Fülöp 01.08.2017 - 16:02:

Hej Nu har jag stickat de 12 första varven. Men hur fortsätter jag sen?? Jag förstår att jag ska börja om igen, men varven till flätmönstret stämmer inte. Det är 3 varv till man ska göra flätan medan det i början av mönstret är 5 varv till flätan

user icon DROPS Design 02.08.2017 kl. 13:38:

Hej! Du ska upprepa de 12 varven i diagrammet, det blir då alltid 5 varv mellan flätvridningarna.

country flag Melinda Fülöp 12.07.2017 - 19:20:

Förlåt mig men verkar trög. Börjar man varv två från början eller 6 maskor in?

user icon DROPS Design 13.07.2017 kl. 08:23:

Hei Melinda. Du begynner fra begynnelsen av diagrammet. De 6 maskene i hver sidene av diagrammet er de maskene du økte på 1.pinne (kastene). På 1.rad av A.1 har du økt med 12 masker (52 + 12), så når du starter på 2.rad har du 64 masker og starter med 5 masker rett fra vrangsiden. God Fornøyelse!

country flag Melinda Fülöp 12.07.2017 - 09:49:

Hej igen. En ny fråga. Hur stickar jag varv 2 på diagram A1?? Visar diagrammet med de ökade maskorna som man gör i första varvet?? Tack på förhand

user icon DROPS Design 12.07.2017 kl. 17:39:

Ja, de ökade maskorna finns med och du stickar räta och aviga maskor precis som diagrammet visar. Kom ihåg att alla varv ses från rätsidan.

country flag Melinda Fülöp 09.07.2017 - 20:49:

Hej Visst är det så att när man har stickat rätsidan att det på avigsidan bara stickas aviga maskor?

user icon DROPS Design 10.07.2017 kl. 17:19:

Diagrammen visar alla varv sett från rätsidan. Dvs. från avigsidan ska du sticka rm över rm och am över am enligt diagrammet.

Kommentér oppskrift DROPS 163-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.