DROPS / 163 / 2

Frosty Cables by DROPS Design

Settiin kuuluu: Palmikolliset DROPS peitto ja tyyny ”Polaris”-langasta.

DROPS Design: Malli nro po-076
Lankaryhmä F tai E + E
----------------------------------------------------------
PEITTO:
Mitat: n. 80 x 130 cm (ilman hapsuja)
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS POLARIS:
1500 g nro 01, luonnonvalkoinen

DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) NRO 20 tai käsialan mukaan. NEULETIHEYS: 5,5 s x 7 krs sileää neuletta puikoilla nro 20 = 10 x 10 cm.

TYYNY:
Mitat: n. 45 x 45 cm (sopii sisätyynylle, jolla on seuraavat mitat: 50 x 50 cm). Päällistä venytetään hieman, kun se puetaan tyynyn päälle.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS POLARIS:
600 g nro 01, luonnonvalkoinen

DROPS PYÖRÖPUIKKO (60 tai 80 cm) NRO 20 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 5,5 s x 7 krs sileää neuletta puikoilla nro 20 = 10 x 10 cm.

(Siirry ohjeeseen)

Tagit:

kuvio/tekniikka: palmikko, ohjetyyppi: peitot, tyynynpäälliset,

Vinkkejä & Apua

Kaikkiin ohjeisiimme kuuluu ohjevideoita, jotka auttavat sinua saamaan työsi valmiiksi käden käänteessä!

Katso videot tästä!

Löydät lisäksi opastusta vaihe vaiheelta kaikkein tavallisimpiin neule- ja virkkaustekniikoihin DROPS Oppitunneista!

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1-A.3 (= peitto) ja A.4-A.6 (= tyyny). Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna!

LANGANVAIHTOVINKKI:
Kun vaihdat uuteen Polaris-kerään, jaa edellisen kerän langan viimeiset 15 cm kahteen osaan ja katkaise toinen osa. Tee samoin uuden kerän langalla. Aseta ensimmäiset ja viimeiset 15 cm päällekkäin (lanka on nyt normaalipaksuinen) ja jatka neulomista. Tällä tavoin liitoskohdasta tulee huomaamaton.
----------------------------------------------------------

PEITTO:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla, jotta kaikille silmukoille olisi tilaa.
Luo 52 s pyöröpuikolle nro 20 Polaris-langalla. Neulo 6 krs AINAOIKEAA (kts. selitys yllä). Jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti. Kun olet neulonut piirroksen A.1 loppuun, työssä on 64 s. Jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti. TARKISTA NEULETIHEYS ja LUE LANGANVAIHTOVINKKI! Kun työn pituus on n. 122 cm ja olet ison palmikon palmikonkierron jälkeen neulonut 3 tai 5 krs, neulo mallineuletta piirroksen A.3 mukaisesti. Kun olet neulonut piirroksen A.3 loppuun, työssä on jäljellä 52 s. Neulo 6 krs ainaoikeaa. Päätä s:t LÖYHÄSTI oikein silmukoin työn oikealta puolelta.

HAPSUT:
Kiinnitä hapsuja peiton luomis- ja päätösreunan joka toiseen silmukkaan seuraavasti: Leikkaa Polaris-langasta 2 kpl n. 40 cm:n pituista lankaa. Aseta langat kaksinkerroin ja vedä hapsun taitettu pää silmukan läpi, vedä hapsun avoin pää taitetun pään läpi.
----------------------------------------------------------

TYYNY:
Koostuu 1 pitkästä kaitaleesta, jota taitetaan keskeltä kahtia ja ommellaan kolmesta sivusta yhteen. Työ neulotaan tasona pyöröpuikolla, jotta kaikille silmukoille olisi tilaa.
Luo 29 s pyöröpuikolle nro 20 Polaris-langalla. Neulo 8 krs AINAOIKEAA (kts. selitys yllä). *Neulo mallineuletta piirroksen A.4 mukaisesti. Kun olet neulonut piirroksen A.4 loppuun, työssä on 35 s. Jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A.5 mukaisesti. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun tyynyn pituus on n. 36 cm ja olet palmikonkierron jälkeen neulonut 3 tai 5 krs, neulo mallineuletta piirroksen A.6 mukaisesti 1 mallikerta = 29 s jäljellä työssä*. Neulo 8 krs ainaoikeaa. Kiinnitä 1 merkki työhön (= keskikohta, tyyny taitetaan kahtia tästä) ja neulo sitten 8 krs ainaoikeaa. Toista sitten *-* vielä kerran. HUOM: Tarkista, että työhön tulee yhtä monta piirroksen A.5 krs:ta kuin ensimmäisessä osassa. Neulo 8 krs ainaoikeaa. Päätä s:t LÖYHÄSTI oikein silmukoin työn oikealta puolelta.

VIIMEISTELY:
Taita työ kahtia merkin kohdalta, nurjat puolet vastakkain. Ompele 2 sivua yhteen reunat vastakkain, uloimmista silmukanreunoista. Aseta sisätyyny päällisen sisään ja ompele viimeinen sivu yhteen.

Piirros

= oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
= nurja s oikealta puolelta, oikea s nurjalta puolelta
= 1 langankierto, seuraavalla krs:lla langankierto neulotaan kiertäen nurin, jottei muodostuisi reikää
= siirrä 2 s apupuikolle työn taakse, 2 o, neulo apupuikon 2 s oikein
= siirrä 3 s apupuikolle työn taakse, 3 o, neulo apupuikon 3 s oikein
= siirrä 3 s apupuikolle työn eteen, 3 o, neulo apupuikon 3 s oikein
= 2 s oikein yhteen
= nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
= ei enää s, jätä tämä ruutu väliin


Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 163-2 alkuperäisohjeeseen.