DROPS / 71 / 21

DROPS 71-21 by DROPS Design

Trekantig DROPS schal i “Vivaldi” med hålmönster.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: Bredd överst: ca 148 cm, Längd mitt bak: ca 87 cm.
Garnåtgång: DROPS Vivaldi från Garnstudio
100 gr f.nr 04, stålblå

DROPS Rundst nr 5

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Stickfasthet: 16 m x 27 v = 10 x 10 cm på st 5 med mönster. Kom ihåg att st.nr endast är rekommenderad!

Rätst (fram och tillbaka på st):
varv 1: Räta, varv 2: Räta.

Mönster: Se diagram. Mönstret i diagrammet visas från rätsidan.

Schal: Arb stickas fram och tillbaka på rundst. Lägg upp 5 m på rundst 5 med stålblå. Sticka mönster uppöver enl diagram - M.1. Efter diagr fortsätts mönstret på samma sätt, dvs att det ökas 2 m på vartannat v. Det blir 1 hålstickad blomma mer i bredden, för varje gång en rad med blommor stickas. Fortsätt tills det är stickat 14 blommor i bredden = 209 m.
Sticka 5 v med slätst över den sista blom-raden - OBS: 16 m i varje sida stickas fortsatt i hålmönster. Efter dessa 5 v är det 213 m på st.
Nu stickas hålmönster över alla m - sätt
1 märktråd i den mittersta m och sticka hålmönstret i höger sida över hälften av m och hålmönstret i vänster sida den andra hälften av m - fortsätt öka 2 m på vartannat v - M.2 i diagr visar hur hålmönstret skall mötas på mitten. Sticka 24 v med hålmönster, sedan stickas 1 v avigt (sett från rätsidan), innan det maskas av.

Diagram

= 1 rm
= 1 am
= 1 omslag
= 1 omslag, 2 rm tills, 1 omslag
= 1 omslag, lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över, 1 omslag.
= 2 rm tills, 1 omslag
= 1 omslag, lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över.
= 1 omslag, lyft 1 m, 2 rm tills, drag den lyfta m över, 1 omslag.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 71-21.