DROPS / 71 / 21

DROPS 71-21 by DROPS Design

DROPS Omslagdoek met ajourmotief van "Vivaldi".

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat:
Breedte: boven: ca 148 cm
Lengte midden: ca 87 cm.
Materialen: DROPS Vivaldi van Garnstudio.
100 gr nr. 04, staalblauw
DROPS Rondbreinld nr. 5.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, omslagdoek,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Stekenverhouding: LET OP! De breinld nr. is een advies!
16 st x 27 nld op breinld nr. 5 in het gaatjesmotief = 10 x 10 cm.

Ribbelst (heen en weer op de nld): 1e nld: r breien, 2e nld: r breien.

Motief: zie onderstaande teltekening.

Sjaal: de sjaal wordt heen en weer op de rondbreinld gebreid.
Zet met rondbreinld nr. 5 en staalblauw 5 st op. Brei het motief volgens het diagram - M.1. Brei na het diagram door op dezelfde manier, dus 2 st meerderen op elke 2e nld. Er komen 1 gaatjesmotief ‘bloemetje’ extra in de breedte, elke keer de rij van bloemetjes wordt gebreid. Brei door totdat er 14 bloemetjes zijn in de breedte = 209 st. Brei vervolgens 5 nld tricotst over de laatste rij van bloemetjes – LET OP: 16 st aan de weersz nog in het gaatjesmotief breien. Na de 5 nld zijn er 213 st op de nld. Brei vervolgens het gaatjesmotief over alle st, zet 1 merkdraad in de middelste st en brei het gaatjesmotief op de helft van de st op de rechterkant, en vervolgens ook op de helft van de st op de linkerkant – er worden nog 2 st vermeerderd op elke 2e nld – zie op het diagram M.2 hoe het gaatjesmotief in het midden gaat uitzien. Brei nog 24 nld met het gaatjesmotief en brei vervolgens 1 nld av (op een heeng nld/buitenkant), en kant vervolgens los af.

Telpatroon

= 1 recht
= 1 averecht
= 1 omsl
= 1 omsl, 2 r sm, 1 omsl
= 1 omsl, haal 1 st r van de nld af, 1 r, haal de afgeh st daarover, 1 omsl
= 2 r sm, 1 omsl
= 1 omsl, haal 1 st r van de nld af, 1 r, haal de afgeh st daarover
= 1 omsl, haal 1 st r van de nld af, 2 r sm, haal de afgeh st daarover, 1 omsl

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 71-21.