DROPS Extra / 0-1056

Frank by DROPS Design

DROPS Jul: Strikket DROPS snemand i ”Eskimo” med halstørklæde og hue

Tags: jul, legetøj,
DROPS Design: Model nr ee-519
Garngruppe E eller C + C
----------------------------------------------------------
Mål: ca 36 cm i diameter og 36 cm høj
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio
450 g f.nr 01, natur
150 g f.nr 12, lys blå
100 g f.nr 02, sort
50 g f.nr 07, orange

DROPS RUNDP (80 cm) nr 8 – eller det p.nr du skal bruge for at få 11 m x 23 p retstrik på 10 x 10 cm.
DROPS PINDE nr 5 – til næse, knapper, øjne og ærmer.

TILBEHØR: Vat til fyld
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Uld
fra 12.35 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 12.35 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 14.25 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 15.20 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 185.25kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.
----------------------------------------------------------

SNEMAND:
Arb strikkes frem og tilbage i RETSTRIK - se forkl over - på rundp. Først strikkes bunden derefter strikkes kroppen og hovedet.
Slå 9 m op på rundp 8 med natur.
1.P: Strik ret.
2.P (= retsiden): * 1 ret, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m ret.
3.P: Strik ret – omslagen strikkes drejet ret (dvs i bagerste led af m i stedet for i forreste) for at undgå hul (= 17 m).
4.P: * 2 m ret, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m ret.
5.P: Strik som 3.p (= 25 m). HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
6.P: * 3 m ret, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m ret.
Gentag 5. og 6.p, men for hver gang der tages ud bliver der 1 m mere mellem udtagningerne. Når der er 121 m på p stopper udtagningen, bunden er nu færdig. Sæt 1 mærketråd. HERFRA MÅLES ARB VIDERE!
Derefter fortsættes der med retstrik over alle m til arb måler 20 cm (sørg for at næste p er fra retsiden). På næste p tages der 31 m ind jævnt fordelt (dvs ca hver 4.m) = 90 m. Strik retstrik til arb måler 30 cm (sørg for at næste p er fra retsiden). På næste p tages 18 m ind jævnt fordelt (dvs hver 5.m) = 72 m. Strik retstrik til arb måler 34 cm (sørg for at næste p er fra retsiden). Strik således: * 2 ret, 2 ret sammen *, gentag fra *-* = 54 m. På næste p fra retsiden tages der 12 m ind jævnt fordelt = 42 m. Nu er kroppen færdig. Sæt 1 mærke her. HERFRA MÅLES ARB! På næste p fra retsiden tages der 24 m ud jævnt fordelt til hoved = 66 m. Når arb måler 15 cm fra mærketråden (sørg for at næste p er fra retsiden) tages 8 m ind jævnt fordelt = 58 m. Gentag indtagningen på hver p fra retsiden 6 gange til = 10 m. Klip tråden, træk den gennem de resterende m og hæft godt.

ÆRMER:
Arb strikkes frem og tilbage.
Slå 12 m op på p 5 med sort. Strik glatstrik til arb måler 13 cm. Skift farve til lys blå. Strik 2 p retstrik Samtidig med at der tages 6 m ud jævnt fordelt = 18 m. Strik retstrik til arb måler 18 cm. Strik alle m ret sm 2 og 2 = 9 m. Strik 1 p. På næste p strikkes m ret sm 2 og 2 til der er 1 m tilbage som strikkes i ret = 5 m. Klip tråden og træk den gennem de resterende m (OBS: sørg for at tråden er lang nok til montering). Sy ærmet sammen i yderste led af yderste m med lyseblå, derefter sort. Lav 1 ærme til.

ØJNE:
Slå 1 m op på p 5 med sort. I samme m strikkes * 1 m, slå om *, gentag fra *-* totalt 3 gange, afslut med 1 m i samme m = 7 m. På næste p strikkes alle m vrang sammen. Klip tråden. Træk tråden gennem den sidste m. Bind de 2 tråde sammen. Lav 1 øje til.

KNAPPER:
Slå 1 m op på p 5 med sort. I samme m strikkes * 1 m, slå om *, gentag fra *-* totalt 4 gange, afslut med 1 m i samme m = 9 m. På næste p strikkes alle m vr. Derefter strikkes m r sm 2 og 2 til der er 1 m tilbage som strikkes ret = 5 m. Strik alle m vrang sammen. Klip tråden og træk den gennem den sidste m. Bind de 2 tråde sammen. Lav 2 knapper til.

NÆSE:
Arb strikkes frem og tilbage i glatstrik.
Slå 2 m op på p 5 med orange. Strik 1 p vrang (= vrangen). Derefter på næste p fra retsiden strikkes 2 m i hver af de 2 m = 4 m. Derefter tages der ud på hver p fra retsiden ved at strikke 2 m i den yderste m i hver side af arb (= 2 m taget ud). Fortsæt udtagningen til der er 12 m på p. Luk af med ret fra vrangen.

HALSTØRKLÆDE:
Arb strikkes frem og tilbage. Slå 16 m op på pind 8 med lys blå. Strik retstrik. Luk af når arb måler 90 cm.
Frynser: 1 frynse = 1 tråd orange på ca 18 cm. Læg tråden dobbelt, træk løkken gennem yderste m langs opslåningskanten og træk enderne gennem løkken. Sæt frynser i hver 2.m langs opslånings- og aflukningskanten.

HAT:
Arb strikkes frem og tilbage i retstrik.
Slå 9 m på pinde 8 med sort.
1.P: Strik ret.
2.P (= retsiden): * 1 ret, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m ret.
3.P: Strik ret – omslagen strikkes drejet ret (dvs i bagerste del af m i stedet for i forreste) for at undgå hul (= 17 m).
4.P: * 2 m ret, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m ret.
5.P: Strik som 3.p (= 25 m).
6.P: * 3 m ret, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m ret.
Gentag 5. og 6.p, men for hver gang der tages ud bliver det 1 m mere mellem udtagningerne. Når der er 57 m på p stopper udtagningen. Sæt 1 mærketråd i arb. HERFRA MÅLES ARB!
Derefter strikkes der glatstrik over alle m til arb måler 10 cm.
Nu strikkes arb videre i retstrik, Samtidig med at der på 1.p tages 4 m ud jævnt fordelt = 61 m. Gentag udtagningen når arb måler 14 cm = 65 m. Strik retstrik til arb måler 18 cm. Luk derefter løst af.

MONTERING:
Sy kroppen sammen i yderste led af yderste m. Før den sys helt sammen lægges der en plasttallerken i bunden så snemanden har noget at stå på. Fyld kroppen og hovedet med vat (brug evt en gammel pude) før den sys helt sammen. Træk snemanden sammen i bunden. Sy hatten sammen i yderste led af yderste m. Træk toppen af hatten sammen. Sy øjne og knapper på. Sy næsen sammen i yderste led af yderste m. Fyld næsen med vat og sy den til ansigtet. Fyld ærmerne med vat og sy dem til kroppen. Bind halstørklædet rundt i halsen og sæt hatten på.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1056) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (12)

Susan 23.12.2019 - 03:31:

I am making the knitted Drops snowman with hat & scarf. I need to know how big a “regular” plastic plate is. Thank you in advance for providing me with the answer. Susan

DROPS Design 24.12.2019 kl. 17:49:

Dear Susan, a "regular" plastic plate is about the size of an average dinner plate, but you should just use a plate that would fit into the bottom of your snowman. Happy Knitting!

Hilde Van Durpe 03.12.2019 - 11:06:

Bestaat dit patroon ook in haakpatroon

DROPS Design 07.12.2019 kl. 10:40:

Dag Hilde,

Nee, hier is helaas alleen een breipatroon van.

Trine Lill Hestvik 10.01.2019 - 11:25:

Modell nr ee-519\r\nHei, har strikket 20 cm på snømannen som det står. (Deretter fortsettes det med riller over alle m til arb måler 20 cm (avpass at neste p er fra retten).) hvordan gjør jeg dette? Kutter jeg av tråden og beg på nytt på rettsida, eller? Da blir det jo to omg med rett over hverandre og ikke rillestrikk? Ser frem til svar

Susan 08.11.2018 - 11:23:

Hej. Hvordan strikker man på rundpind, når man skal starte med 9 masker?

DROPS Design 09.11.2018 kl. 10:35:

Hej Susan, du strikker frem og tilbage på rundpind ifølge opskriften. Se her hvordan du gør det:

How to knit stockinette stitch back and forth on a circular needle from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Carla De Graaf 17.11.2016 - 17:34:

Goedenavond, is er ook een haak versie van deze sneeuwman ?? hier is vast belangstelling voor !! m vr gr carla de graaf

DROPS Design 21.11.2016 kl. 15:16:

Hoi Carla. Nee, op dit moment hebben wij geen gehaakte versie.

Diana Blunier 09.05.2016 - 11:27:

Guten Tag Ich habe den Boden gestrickt gem. Anleitung jedoch nur mit einem drittel der maschenangabe, da ich den schnemann nich so gross haben will. Nun hat mein boden die form eines dreiecks und ich weiss nicht, wie ich diesen zusammennähen soll, dass es einen schönen runden boden gibt. Danke für ihre hilfe. Lg

DROPS Design 10.05.2016 kl. 09:11:

Liebe Diana, das ist von hier aus schwierig zu sagen, wir können nur weiterhelfen, wenn Sie genau nach unseren Anleitungen arbeiten. Grundsätzlich sollten Sie eher ein dünneres Garn nehmen, wenn Sie Figur verkleinern möchten, dann bleiben die Proportionen besser erhalten.

DROPS Design 01.03.2016 - 12:05:

Het patroon is nu aangepast.

José 07.02.2016 - 18:08:

Een vraag: bij het breien van het lijf worden er steeds 8 st. gemeerderd. Bij 14 x meerderen kom ik uit op een stekenaantal van 121 st. ipv 119 st.. Heb ik ergens iets over het hoofd gezien? Bij het verder breien zou ik dan 2 st. extra moeten rekenen. Lijkt me voor het eindresultaat niet veel uitmaken, maar kunt u mij antwoord geven op bovenstaande vraag?

DROPS Design 10.02.2016 kl. 15:54:

Hoi José. Ik ben met je eens. Met 8 keer meerderen per keer kom ik ook uit op 121 ipv 119. Ik heb het doorgegeven aan ons Design Team, maar ik kan helaas niet zeggen hoelang een correctie zal duren op dit moment. Ik zou doen als voorgesteld en 2 extra berekenen, het gaat volgens mij ook niet veel verschillen (of dan gewoon 2 extra st minderen naar 90 st).

Bente Hallager Askholm 01.11.2015 - 15:56:

Snemandens krop: Det passer ikke med de 119 m. Der bliver jo unægtelig (8 x X) + 1 maske. dvs. 121 masker (eller 113 m), og så skal der tages 31(alternativt 32) m ind til de 90

DROPS Design 02.11.2015 kl. 11:05:

Hej Bente, Jo opskriften stemmer, bare følg opskriften, det gør ikke noget hvis du har en udtagning mere eller mindre på sidste omg, men sørg for at få det antal m som står i opskriften. God fornøjelse!

GobertBernadette 09.10.2015 - 22:47:

Il semble qu'il y a une erreur au niveau du corps à 30cm vous dites faire 18 augmentations alors qu'il faut faire 18 diminutions pour arriver de 90 mailles à 72 mailles.

DROPS Design 12.10.2015 kl. 11:01:

Bonjour Mme Gobert et merci, c'est exact, la correction a été faite. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1056

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.