DROPS / 127 / 47

Cape Cod by DROPS Design

Virkad DROPS hatt i ”Lin”.

DROPS design: Modell nr LN-021
--------------------------------------------------------
Storlek: one-size
Garnåtgång: DROPS LIN från Garnstudio
100 g nr 102, off white

DROPS VIRKNÅL NR 3 - eller det nålnr du måste använda för att få 22 fm på 10 cm på bredden.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

Instruktioner

VIRKTIPS:
I början på varje v med fm ersätts första fm med 1 lm och v avslutas med 1 sm i lm i början på v.
MINSKNING AV FM:
Det minskas 1 fm genom att virka 2 fm tills så här: Virka 1 fm, men vänta med sista genomdragningen (= 2 m på nålen), virka sedan nästa fm, men sista omslaget dras nu genom alla 3 m på nålen = 1 fm minskad.
--------------------------------------------------------

HATT:
Virka 7 lm med nål 3 och slut dem till en ring med 1 sm i första lm.
VARV 1: 4 lm (= 1 st + 1 lm), * 1 st om ringen, 1 lm *, upprepa *-* totalt 7 ggr, avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v (= 8 st med 1 lm mellan varje).
VARV 2: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-bågen, * 2 lm, 2 st om nästa lm-båge *, upprepa *-*, avsluta med 2 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 8 st-grupper med 2 lm mellan varje).
VARV 3: 6 lm (= 1 st + 3 lm), * 2 st om nästa lm-båge, 3 lm *, upprepa *-* totalt 7 ggr, avsluta med 1 st om sista lm-bågen och 1 sm i 3:e lm i början på v.
VARV 4: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-bågen, 1 lm, 2 st om samma lm-båge, * 1 lm, om nästa lm-båge virkas det: 2 st, 1 lm och 2 st *, upprepa *-* totalt 7 ggr, avsluta med 1 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 16 st-grupper med 1 lm mellan varje).
VARV 5: 5 lm (= 1 st + 2 lm), * 2 st om nästa lm-båge, 2 lm *, upprepa *-* totalt 15 ggr, avsluta med 1 st om sista lm-bågen och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 16 st-grupper med 2 lm mellan varje).
VARV 6: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-bågen, * 3 lm, 2 st om nästa lm-båge *, upprepa *-* totalt 15 ggr, avsluta med 3 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 16 st-grupper med 3 lm mellan varje).
VARV 7: 4 lm (= 1 st + 1 lm), * om nästa lm-båge virkas det: 2 st, 1 lm, 2 st och 1 lm *, upprepa *-* totalt 15 ggr, avsluta om sista lm-bågen med: 2 st, 1 lm, 1 st och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 32 st-grupper med 1 lm mellan varje).
VARV 8: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-bågen, * 2 lm, 2 st om nästa lm-båge *, upprepa *-* totalt 32 ggr, avsluta med 2 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 32 st-grupper med 2 lm mellan varje).
VARV 9: 5 lm (= 1 st + 2 lm), * 2 st om nästa lm-båge, 2 lm *, upprepa *-*, avsluta med 1 st om sista lm-bågen och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 32 st-grupper med 2 lm mellan varje).
VARV 10: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-bågen, * 2 lm, 2 st om nästa lm-båge *, upprepa *-*, avsluta med 2 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 32 st-grupper med 2 lm mellan varje).
Fortsätt att virka 9:e och 10:e v varannan gång uppöver tills arb mäter ca 16-17 cm från mitten och ned.
Nästa v virkas så här: 1 fm i varje st och 1 fm om varje lm-båge från föregående v SAMTIDIGT som det om var 4:e lm-båge virkas 2 fm (i stället för 1 fm) = 104 fm.
Sedan virkas det brätte så här - KONTROLLERA VIRKFASTHETEN och LÄS VIRKTIPS:
VARV 1: Virka 1 fm i varje fm samtidigt som det ökas 8 fm jämnt fördelat, dvs virka 2 fm i var 13:e fm = 112 fm.
VARV 2: Virka 1 fm i varje fm samtidigt som det ökas 4 fm jämnt fördelat, dvs virka 2 fm i var 28:e fm = 116 fm.
VARV 3-5: Virka 1 fm i varje fm samtidigt som det ökas 4 fm jämnt fördelat på varje v = 128 fm. OBS! Ökningarna kommer över varandra på varje v, dvs att för varje v virkas det 1 fm mer innan det ökas 1 fm.
VARV 6-13: Virka 1 fm i varje fm = 128 fm.
VARV 14: Virka 1 fm i varje fm samtidigt som det ökas 16 fm jämnt fördelat, dvs virka 2 fm i var 8:e fm = 144 fm.
VARV 15 och 16: Virka 1 fm i varje fm = 144 fm.
VARV 17: Virka 1 fm i varje fm samtidigt som det minskas 4 fm jämnt fördelat, dvs virka var 35:e och 36:e fm tills - se MINSKNING AV FM! = 140 fm.
VARV 18-22: Virka 1 fm i varje fm = 140 fm.
Klipp av och fäst tråden.

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 127-47) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (30)

Cornelia 13.08.2018 - 23:51:

Wie fest soll die Mütze zu Beginn der Krempe am Kopf sitzen? Ich habe einen Kopfumfang von 60 cm, habe auch schon ein paar mehr Maschen in Runde 9 hinzugefügt und denke, ich sollte die Anzahl der festen Maschen beim Übergang zur Krempe stark erhöhen.

DROPS Design 14.08.2018 kl. 07:52:

Liebe Cornelia, damit die Mütze richtig am Kopf setzt, können Sie sie ca 5 cm weniger als Kopfumfang häkeln. Probieren Sie mal die Mütze an, und wenn nötig anpassen. Viel Spaß beim häkeln!

Tanja Böttcher 01.08.2018 - 06:24:

Hallo... es ist eine tolle Anleitung. Habe nur mal eine Frage. Wie ist das gemeint mit 16 bis 17 cm ? Ist das quasi aus der Mitte gemessen ?

DROPS Design 01.08.2018 kl. 09:05:

Liebe Frau Böttcher, Arbeit messen Sie von der 1. Runde bis letzte Runden, dh nicht quer sondern in der Höhe. Viel Spaß beim häkeln!

Becca 28.08.2017 - 12:44:

Just like to highlight I Noticed an error in the round following round 10: "work next round as follows: 1sc in every dc and 1 sc in every chain space from previous round WHILE AT SAME TIME working 2 sc (instead of 1) in every 4th ch space = 104 sc" if you sc in every 4th chain it means you end up with too many sc at the end as myself and other people have found!! It is every 8th chain a total of 4 times which brings you to the correct 104 sc the rest is correct for that row I've found!

DROPS Design 29.08.2017 kl. 11:56:

Dear Becca, you are increasing in every 4th ch-space as follows: [*1 sc in next 2 dc, 1 sc around next ch-space* repeat from *-* a total of 3 times, then work 1 sc in next 2 dc, 2 sc around next ch-space], repeat from [to] = 104 sc. Happy crocheting!

Darina 05.06.2017 - 06:48:

For the brim, is it done in circles (is there a slip stiches at the end of each round)? Or is it done back and forward without connecting the end to the beginning? Thanks

DROPS Design 05.06.2017 kl. 10:48:

Dear Darina,for the brim there is not a slip stiches at the end of each round. It is done in the round. Happy crocheting!

DANA 25.04.2017 - 11:15:

Bonjour, Je serais tentée de crocheter ce modèle de chapeau pour l'été ; j'aimerais juste savoir si on doit amidonner les modèles? Merci d'avance et bonne journée.

DROPS Design 25.04.2017 kl. 11:48:

Bonjour Dana, les modèles présentés ne le sont pas, mais vous pouvez le faire si vous le souhaitez. Bon crochet!

Sestra 25.04.2017 - 10:39:

I was so excited to see this new batch of lovely Drops patterns for summer hats, only to have my parade well and truly rained off when I discovered they were all crochet patterns...which I am unable to do :-( I have looked through all of your hat patterns for knitted alternatives, but no luck. Is there any chance you could perhaps develop some knitted versions of these great hats?

DROPS Design 25.04.2017 kl. 11:46:

Dear Sestra, thanks for your feedback. Remember you can learn crochet with the help of our lessons and video tutorials.

Dottie Downham 22.04.2017 - 20:48:

Please explain starting part of round 4. Do you mean 2 DC in SAME rather than next stitch?

DROPS Design 24.04.2017 kl. 09:23:

Dear Mrs Downham, There were 8 ch-space on round 3. On round 4 you will crochet in each ch-space 2 dc,1 ch, 2 dc. So that you will have a total of 16 dc-groups at the end of round 4. On round 5 and 6, you will crochet in each ch-space (2 dc, 2 ch), so that you will now keep the 16 dc-groups around. On round 7, you will inc again, working 2 dc-groups in each ch-space = 32 dc-groups. Then repeat the round 9 and 10 with 32 dc-groups on each round. Happy crocheting!

Bella Rizzo 15.05.2016 - 05:05:

At the end of row 5 I get 17 groups not 16 as stated in pattern, do I skip the first chain space of previous row? thanks.

DROPS Design 17.05.2016 kl. 10:01:

Dear Mrs Rizzo, at the end of round 5 you should have 16 groups (= 1 group in each ch-space from previous round) + the ch5 from beg of round. Happy crocheting!

Kelly Colwell 09.02.2016 - 00:28:

Try to find the videos for this pattern has taken me so far 2 hour. I don't understand the pattern that is why I am looking for the video. From previous comments you say to look in the vedios. But I must be blind or don't understand what I am looking for. So sad

DROPS Design 15.02.2016 kl. 17:19:

Videos are next to materials tab: or click here.

Kaylan 08.06.2015 - 02:10:

Would someone be willing to show pictures from different angles?

DROPS Design 08.06.2015 kl. 09:04:

Dear Kaylan, you can see pictures from other crocheters in Ravelry. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 127-47

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.