DROPS / 127 / 47

Cape Cod by DROPS Design

Heklet DROPS hatt i ”Lin”.

DROPS design: Modell nr LN-021
--------------------------------------------------------
Størrelse: one-size
Materialer: DROPS LIN fra Garnstudio
100 gr f.nr 102, offwhite

DROPS HEKLENÅL NR 3 - eller den nålen du må bruke for å få 22 fm på 10 cm i bredden.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

Instruksjoner

HEKLETIPS:
På beg av hver omg med fm erstattes første fm med 1 lm og omg avsluttes med 1 kjm i lm på beg av omg.
FELLING AV FM:
Det felles 1 fm ved å hekle 2 fm sammen slik: Hekle 1 fm, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste fm, men siste kast trekkes nå gjennom alle 3 m på nålen = 1 fm felt.
--------------------------------------------------------

HATT:
Hekle 7 lm på nål 3 og hekle dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 4 lm (= 1 st + 1 lm), * 1 st om ringen, 1 lm *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger, avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 8 st med 1 lm mellom hver).
2.OMG: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-buen, * 2 lm, 2 st om neste lm-bue *, gjenta fra *-*, avslutt med 2 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 8 st-grupper med 2 lm mellom hver).
3.OMG: 6 lm (= 1 st + 3 lm), * 2 st om neste lm-bue, 3 lm *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger, avslutt med 1 st om siste lm-bue og 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
4.OMG: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-buen, 1 lm, 2 st om samme lm-bue, * 1 lm, om neste lm-bue hekles det: 2 st, 1 lm og 2 st *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger, avslutt med 1 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 16 st-grupper med 1 lm mellom hver).
5.OMG: 5 lm (= 1 st + 2 lm), * 2 st om neste lm-bue, 2 lm *, gjenta fra *-* totalt 15 ganger, avslutt med 1 st om siste lm-bue og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 16 st-grupper med 2 lm mellom hver).
6.OMG: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-buen, * 3 lm, 2 st om neste lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 15 ganger, avslutt med 3 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 16 st-grupper med 3 lm mellom hver).
7.OMG: 4 lm (= 1 st + 1 lm), * om neste lm-bue hekles det: 2 st, 1 lm, 2 st og 1 lm *, gjenta fra *-* totalt 15 ganger, avslutt om siste lm-bue med: 2 st, 1 lm, 1 st og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 32 st-grupper med 1 lm mellom hver).
8.OMG: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-buen, * 2 lm, 2 st om neste lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 32 ganger, avslutt med 2 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 32 st-grupper med 2 lm mellom hver).
9.OMG: 5 lm (= 1 st + 2 lm), * 2 st om neste lm-bue, 2 lm *, gjenta fra *-*, avslutt med 1 st om siste lm-bue og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 32 st-grupper med 2 lm mellom hver).
10.OMG: 3 lm (= 1 st), 1 st om lm-buen, * 2 lm, 2 st om neste lm-bue *, gjenta fra *-*, avslutt med 2 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 32 st-grupper med 2 lm mellom hver).
Fortsett å hekle 9. og 10. omg annenhver gang oppover til arb måler ca 16-17 cm fra midten og ned.
Neste omg hekles slik: 1 fm i hver st og 1 fm om hver lm-bue fra forrige omg SAMTIDIG som det om hver 4.lm-bue hekles 2 fm (istedenfor 1 fm) = 104 fm.
Videre hekles det brem slik - HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN og LES HEKLETIPS:
1.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 8 fm jevnt fordelt, dvs hekle 2 fm i hver 13.fm = 112 fm.
2.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 4 fm jevnt fordelt, dvs hekle 2 fm i hver 28.fm = 116 fm.
3.-5.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 4 fm jevnt fordelt på hver omg = 128 fm. NB! Økningene kommer over hverandre på hver omg, dvs at for hver omg hekles det 1 fm mer før det økes 1 fm.
6.-13.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 128 fm.
14.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 16 fm jevnt fordelt, dvs hekle 2 fm i hver 8.fm = 144 fm.
15. og 16.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 144 fm.
17.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det felles 4 fm jevnt fordelt, dvs hekle hver 35. og 36.fm sammen - se FELLING AV FM! = 140 fm.
18.-22.omg: Hekle 1 fm i hver fm = 140 fm.
Klipp og fest tråden.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (30)

Cornelia 13.08.2018 - 23:51:

Wie fest soll die Mütze zu Beginn der Krempe am Kopf sitzen? Ich habe einen Kopfumfang von 60 cm, habe auch schon ein paar mehr Maschen in Runde 9 hinzugefügt und denke, ich sollte die Anzahl der festen Maschen beim Übergang zur Krempe stark erhöhen.

DROPS Design 14.08.2018 kl. 07:52:

Liebe Cornelia, damit die Mütze richtig am Kopf setzt, können Sie sie ca 5 cm weniger als Kopfumfang häkeln. Probieren Sie mal die Mütze an, und wenn nötig anpassen. Viel Spaß beim häkeln!

Tanja Böttcher 01.08.2018 - 06:24:

Hallo... es ist eine tolle Anleitung. Habe nur mal eine Frage. Wie ist das gemeint mit 16 bis 17 cm ? Ist das quasi aus der Mitte gemessen ?

DROPS Design 01.08.2018 kl. 09:05:

Liebe Frau Böttcher, Arbeit messen Sie von der 1. Runde bis letzte Runden, dh nicht quer sondern in der Höhe. Viel Spaß beim häkeln!

Becca 28.08.2017 - 12:44:

Just like to highlight I Noticed an error in the round following round 10: "work next round as follows: 1sc in every dc and 1 sc in every chain space from previous round WHILE AT SAME TIME working 2 sc (instead of 1) in every 4th ch space = 104 sc" if you sc in every 4th chain it means you end up with too many sc at the end as myself and other people have found!! It is every 8th chain a total of 4 times which brings you to the correct 104 sc the rest is correct for that row I've found!

DROPS Design 29.08.2017 kl. 11:56:

Dear Becca, you are increasing in every 4th ch-space as follows: [*1 sc in next 2 dc, 1 sc around next ch-space* repeat from *-* a total of 3 times, then work 1 sc in next 2 dc, 2 sc around next ch-space], repeat from [to] = 104 sc. Happy crocheting!

Darina 05.06.2017 - 06:48:

For the brim, is it done in circles (is there a slip stiches at the end of each round)? Or is it done back and forward without connecting the end to the beginning? Thanks

DROPS Design 05.06.2017 kl. 10:48:

Dear Darina,for the brim there is not a slip stiches at the end of each round. It is done in the round. Happy crocheting!

DANA 25.04.2017 - 11:15:

Bonjour, Je serais tentée de crocheter ce modèle de chapeau pour l'été ; j'aimerais juste savoir si on doit amidonner les modèles? Merci d'avance et bonne journée.

DROPS Design 25.04.2017 kl. 11:48:

Bonjour Dana, les modèles présentés ne le sont pas, mais vous pouvez le faire si vous le souhaitez. Bon crochet!

Sestra 25.04.2017 - 10:39:

I was so excited to see this new batch of lovely Drops patterns for summer hats, only to have my parade well and truly rained off when I discovered they were all crochet patterns...which I am unable to do :-( I have looked through all of your hat patterns for knitted alternatives, but no luck. Is there any chance you could perhaps develop some knitted versions of these great hats?

DROPS Design 25.04.2017 kl. 11:46:

Dear Sestra, thanks for your feedback. Remember you can learn crochet with the help of our lessons and video tutorials.

Dottie Downham 22.04.2017 - 20:48:

Please explain starting part of round 4. Do you mean 2 DC in SAME rather than next stitch?

DROPS Design 24.04.2017 kl. 09:23:

Dear Mrs Downham, There were 8 ch-space on round 3. On round 4 you will crochet in each ch-space 2 dc,1 ch, 2 dc. So that you will have a total of 16 dc-groups at the end of round 4. On round 5 and 6, you will crochet in each ch-space (2 dc, 2 ch), so that you will now keep the 16 dc-groups around. On round 7, you will inc again, working 2 dc-groups in each ch-space = 32 dc-groups. Then repeat the round 9 and 10 with 32 dc-groups on each round. Happy crocheting!

Bella Rizzo 15.05.2016 - 05:05:

At the end of row 5 I get 17 groups not 16 as stated in pattern, do I skip the first chain space of previous row? thanks.

DROPS Design 17.05.2016 kl. 10:01:

Dear Mrs Rizzo, at the end of round 5 you should have 16 groups (= 1 group in each ch-space from previous round) + the ch5 from beg of round. Happy crocheting!

Kelly Colwell 09.02.2016 - 00:28:

Try to find the videos for this pattern has taken me so far 2 hour. I don't understand the pattern that is why I am looking for the video. From previous comments you say to look in the vedios. But I must be blind or don't understand what I am looking for. So sad

DROPS Design 15.02.2016 kl. 17:19:

Videos are next to materials tab: or click here.

Kaylan 08.06.2015 - 02:10:

Would someone be willing to show pictures from different angles?

DROPS Design 08.06.2015 kl. 09:04:

Dear Kaylan, you can see pictures from other crocheters in Ravelry. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 127-47

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.