Winter Classic Mittens by DROPS Design

Virkade DROPS vantar i Alaska eller Nepal.

Keywords: vantar, varma händer
DROPS design: Modell nr X-362
--------------------------------------------------------
Storlek: XS/S - M/L
Garnåtgång: DROPS ALASKA från Garnstudio
150-150 g nr 37, gråblå

Eller använd:
DROPS NEPAL från Garnstudio
150-150 g nr 6220, mellanblå

DROPS VIRKNÅL NR 4 – eller den virknål du måste använda för att få 16 st x 9 v på 10 x 10 cm.
DROPS BUFFELHORNSKNAPP nr 535:
4 st.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


100% Ull
från 24.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 24.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 24.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 72kr. Läs mer.

Instruktioner

VIRKINFO 1:
I början på varje v med halvst ersätts den 1:a halvst med 2 lm, v avslutas med 1 halvst i den 2:a lm från början av föregående v.
VIRKINFO 2:
Den 1:a st i början på varje v ersätts med 3 lm och varje v avslutas med 1 sm i den 3:e lm från början av v.
Den 1:a fm i början på varje v ersätts med 1 lm och varje v avslutas med 1 sm i lm från början av v.
IHOPVIRKNING AV ST:
Virka 1 st, men vänta med sista genomdragningen (= 2 m på nålen), virka sedan nästa st, men när sista genomdragningen görs dras tråden genom alla m på nålen – det har nu minskats 1 m.
IHOPVIRKNING AV FM:
Virka 1 fm men vänta med sista genomdragningen, virka nästa fm och drag tråden genom båda m på nålen.
--------------------------------------------------------

VANTE:
Det virkas först ett band med resår-struktur som viks ihop till en rund manschett, sedan virkas det upp nya m runt öppningen och vanten virkas sedan runt till färdigt mått.

MANSCHETT:
Virka 14 lm med virknål nr 4 med Alaska eller Nepal och virka varv 1 så här: 1 halvst i 3:e lm från nålen, 1 halvst i var och en av de 11 nästföljande lm = 13 halvst, vänd arb. LÄS VIRKINFO 1. Fortsätt virka halvst fram och tillbaka men varje halvst virkas i den bakre m-ledden (dvs. inte genom hela m) = resår-struktur.
När arb mäter 20-22 cm virkas det 2 knapphål så här: Virka 3 halvst, 2 lm, hoppa över 2 m, 3 halvst, 2 lm, hoppa över 2 m, 1 halvst i var och en av de 3 sista m, vänd arb. Virka 1 halvst i varje halvst och 2 halvst om varje lm-båge = 13 halvst, klipp av och fäst tråden.
Sätt en markör mitt på manschettkanten.

VANTE:
Vik ihop manschettkanten så att de 2 yttersta v i sidan med knapphål ligger över de 2 yttersta v i andra sidan = knapphålssprund. LÄS VIRKINFO 2. Börja vid markören och virka växelvis 1 och 2 fm ytterst i varje v varvet runt. OBS! Vid knapphålssprundet virkas det genom båda lager = ca 30-33 fm. Sedan virkas det st runt med 1 st i varje m SAMTIDIGT som antalet m justeras till 27-30 st genom att virka ihop 2 st med jämna mellanrum – se förkl ovan. SAMTIDIGT när det har virkats 3 v med st ökas det 1 st till tumme på båda sidor om den 1:a m i början på v – öka 1 st genom att virka 2 st i samma st. Upprepa ökningen på båda sidor om denna m på varje v totalt 4-5 ggr = 35-40 st på v (tum-m = 9-11 st). Nästa v virkas så här: Virka 1 sm i var och en av de 6-7 första st i början på v, 3 lm (= 1 st), sedan virkas det 1 st i var och en av de 25-28 nästföljande st, 1 lm och avsluta med 1 sm i den 3:e lm i början på v = 26-29 st och 1 lm på v. På nästa v virkas det 1 st i varje st och 1 st om lm i slutet på v = 27-30 st. Sedan virkas det runt med st tills vanten mäter 17-20 cm från delningen vid manschetten (prova ev. vanten på, det återstår nu ca 3 cm till färdigt mått).
Virka sedan så här:
VARV 1: Virka 1 st i varje st SAMTIDIGT som varannan och var tredje st virkas ihop = 18-20 st.
VARV 2: Virka 1 st i varje st SAMTIDIGT som st virkas ihop två och två = 9-10 st.
VARV 3: Virka fm i varje st SAMTIDIGT som de fm virkas ihop två och två.
Klipp av tråden, tråckla den upp och ned genom m, dra åt och fäst ordentligt.

TUMME:
varv 1: Virka 1 sm i den första av de 9-11 tum-m, 3 lm (= 1 st), sedan virkas det 1 st i var och en av de 8-10 st, sedan virkas det 6 st bakom tummen SAMTIDIGT som dessa 6 st virkas ihop 2 och 2 – se förkl ovan = 12-14 st.
varv 2 + 3: Virka 1 st i varje st = 12-14 st.
Prova vanten, det återstår nu ca 1 cm till färdigt tum-mått. Virka ev 1 v till med 1 st i varje st.
NÄSTA VARV: Virka 1 st i varje st SAMTIDIGT som st virkas ihop två och två = 6-7 st.
SISTA VARVET: Virka 1 fm i varje st SAMTIDIGT som fm virkas ihop två och två.
Klipp av tråden, tråckla den upp och ned genom m, ra åt och fäst ordentligt.

Virka en vante till men se till att knapphålssprundet är vänt åt motsatt håll och att tumökningen görs på varje sida om den sista m på v (i stället för på den första m på v). Sy fast knapparna på manschetten

Mössa, se mönster under modell 126-21

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 126-22) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (21)

country flag Patricia wrote:

Where are the pattern instructions for the larger sizes

27.02.2021 - 14:09

DROPS Design answered:

Dera Patricia, It is in this pattern, íou just have to look for it. wherever you see two measurments of stitchnumbers right next to each other divided by a dash, the first number is for the smaller size, the second is for the bigger size. For example "When piece measures 20-22 cm", 20 cm for the smaller siue, 22 cm for the bigger size. Happy crafting!

28.02.2021 kl. 11:15

country flag Astrid Kjellevold wrote:

Hei. Jeg har heklet mansjetten og forstår ikke den videre oppskriften. Ser at flere har stilt spørsmål ved hvor merket skal settes, og hvordan det hekles videre. Jeg forstår ikke noe mer av å lese svarene, og blir bare oppgitt og har lyst til å gi opp denne oppskriften - samtidig er det surt når jeg nå har startet. Hva med en tegning som illustrerer hvordan heklingen skal utvikle seg videre? Jeg klarer ikke se fra bildet hvordan det skal gjøres.

07.12.2020 - 09:47

DROPS Design answered:

Hei Astrid. Når du er ferdig med mansjetten (= en retangel form), klipper du tråden. Nå setter du et merke midt i kanten i den ene langsiden. Start å hekle fra merket, hekle vekselvis 1 og 2 fastmaske ytterst i hver rad. Ved knapphullssplitten der du skal legge de 2 ytterste radene i siden med knapphull over de 2 ytterste radene i den andre siden hekles det gjennom begge lag (og fra nå av hekler du rundt). Håper det var forståelig. mvh DROPS design

21.12.2020 kl. 10:28

country flag Sofie wrote:

Hei! Jeg er ganske nybegynner på hekling og har derfor ikke fulgt så mange oppskrifter før. Det jeg lurer på som jeg ikke helt forstår er når du skal bruke fm og når du skal bruke st da man jobber med votten (etter mansjetten). Det står jo i starten av oppskriften at man skal se på info 2, PG der står det forskjellige fremgangsmåter for fm og st. Så da lurer jeg på når man bruker hva?

05.12.2020 - 16:18

DROPS Design answered:

Hei Sofie. Når du hekler omganger med staver så starter du omgangen med 3 luftmasker istedenfor 1 stav (og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen). Når det skal hekles en omgang med fastmasker (siste omgangen på denne votten), starter du omgangen med 1 luftmaske istedenfor 1 fastmaske og avslutter denne omgangen med 1 kjedemaske i den 1. luftmasken. Man kan enkelt si at lengen/høyden på 3 luftmasker = lengden/høyden på 1 stav og lengen/høyden på 1 luftmaske = lengden/høyden på 1 fastmaske. God Fornøyelse!

09.12.2020 kl. 15:02

country flag Anoek wrote:

Kunt u mij verduidelijken hoe het meerdere van de duimen gaat. Worden er dubbele stokjes gehaakt in de eerste 2 steken van de toer? En voor de andere want in de laatste 2 steken van de toer? Of zowel in de eerste als de laatste steek van de toer?

26.11.2020 - 15:11

DROPS Design answered:

Dag Anoek,

Er wordt niet gemeerderd in de duim. Op de eerste eerst toer maak je de draad vast met een halve vaste, dan haak je stokjes in de rondte (het eerste stokje wordt vervangen door 3 lossen) en aan de achterkant haak je de 6 stokjes 2 aan 2 samen tot 3 stokjes. Nu heb je 12 of 14 stokjes (afhankelijk van de maat. Vanaf ongeveer toer 4 haak je de stokjes weer samen zoals aangegeven.

06.12.2020 kl. 14:08

country flag Ada Van Gink wrote:

Goedemiddag, zou je deze wanten ook met Drops Lima kunnen maken. Is het effect dan vergelijkbaar met de Nepal? Ik kom Lima niet tegen in het rijtje bij de garenvervangers maar lijkt wel dezelfde samenstelling te hebben als Nepal, toch? Alvast bedankt voor een reactie. Met vriendelijke groet, Ada

04.02.2020 - 15:15

DROPS Design answered:

Dag Ada,

Het klopt dat Lima niet bij de garenvervangers staat, omdat Lima in een andere garencategorie valt, namelijk in categorie B. Nepal valt in categorie C, het is dus dikker garen met een andere stekenverhouding. De samenstelling is verder wel hetzelfde, maar dus een dunnere variant.

04.02.2020 kl. 23:11

country flag Haakje wrote:

Ik begrijp heel het gedeelte van de duim niet? Vanaf waar begin je met de hv? En hoeveel stk moet je daarna? En waar beginnen die (dubbele) stokjes. Tot nu toe lijken mijn duimen op champignons. Ik vind het patroon heel mooi maar echt heel onduidelijk geschreven... Door de extra woorden/tekst word het heel onduidelijk terwijl het na 3x lezen/uithalen eigenlijk heel simpel blijkt.

01.09.2019 - 14:10

DROPS Design answered:

Dag Haakje,

Je hecht de draad aan door 1 halve vaste te haken aan het begin van de duim, dat is dus bij de overgang van de duim en de hand. Je haakt dan eerst stokjes over de de duim en op het eind van de toer stokjes in de 6 steken tussen de duim en de hand.

16.10.2019 kl. 09:53

country flag Hanna wrote:

Jeg forstår ikke hvor det er jeg skal sette markøren? midt på kanten av mansjetten? på den korte siden eller lange siden?

06.02.2019 - 22:31

DROPS Design answered:

Hei Hanna. Du plasserer markøren midt på den langsiden som blir overgangen mellom mansjetten og resten av votten. Du skal bruke denne til å måle lengden på votten (uten mansjetten) senere. Altså plasser den på høyre side på den venstre votten, og på venstre side på den høyre votten. God fornøyelse

11.02.2019 kl. 10:40

country flag Delandre Patricia wrote:

Les explications sont données pour quelle taille.Xs/S ouM/L. Merci.

11.11.2018 - 17:25

DROPS Design answered:

Bonjour Patricia, dans ce modele vous avez deux tailles XS/S et M/L. Bon travail!

11.11.2018 kl. 22:51

Antoaneta Atanasova wrote:

Hi, I'm having troubles when starting the mitten. I've marked the midst of the edge of the cuff and I've joined the last stitch worked at the cuff with a stitch from the edge two rows before with a slip stitch. Now it says to begin by marker. Should I cut the thread orr I've made a mistake somewhere?

22.03.2015 - 08:35

DROPS Design answered:

Dear Mrs Atanasova, after the cuff has been made, you cut the thread and beg crocheting the mitten at the marker (when you work above buttonband, crochet through both layers). Happy crocheting!

23.03.2015 kl. 09:56

country flag Vanessa wrote:

Can u explain what is mean by "the edge behind the thumb" in round 1 of the thumb instructions?

30.07.2014 - 23:31

DROPS Design answered:

Dear Vanessa, the edge behind the thumb is the ch worked on the mitten when making hole for thumb. Happy crocheting!

31.07.2014 kl. 10:05

Kommentér oppskrift DROPS 126-22

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.