DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 7.20€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!



DROPS Super Sale
DROPS 126-22
DROPS design: Malli nro X-362
----------------------------------------------------------
Koko: XS/S - M/L
Langanmenekki: Garnstudion DROPS ALASKA:
150-150 g nro 37, harmaansininen

Tai:
Garnstudion DROPS NEPAL:
150-150 g nro 6220, keskisininen

DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 4 tai käsialan mukaan.
VIRKKUUTIHEYS: 16 p x 9 krs koukulla nro 4 = 10 x 10 cm.

DROPS PUHVELINSARVINAPPI (535): 4 kpl.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 7.20€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!



DROPS Super Sale

SÄÄSTÄ 30% 6 suositusta puuvillalangasta!
Tarjous on voimassa 12.04.2024

Mallin ohjeet

VIRKKAUSINFO 1:
Jokaisen pp-kerroksen ensimmäinen pp korvataan 2 kjs:lla, kerroksen lopuksi virkataan 1 pp edellisen kerroksen 2. kjs:aan.

VIRKKAUSINFO 2:
Jokaisen kerroksen ensimmäinen p korvataan 3 kjs:lla ja joka kerroksen lopuksi virkataan 1 ps kerroksen 3. kjs:aan.
Jokaisen kerroksen ensimmäinen ks korvataan 1 kjs:lla ja joka kerroksen lopuksi virkataan 1 ps kerroksen 1. kjs:aan.

PYLVÄIDEN YHTEENVIRKKAAMINEN:
Virkkaa 1 p, mutta jätä viimeinen langankierto ja läpiveto vielä tekemättä (= 2 s koukulla), virkkaa seuraava p ja vedä lanka viimeisellä läpivedolla kaikkien koukulla olevien 3 s:n läpi. Työstä kapeni 1 p.

KIINTEIDEN SILMUKOIDEN YHTEENVIRKKAAMINEN:
Virkkaa 1 ks, mutta jätä viimeinen langankierto ja läpiveto vielä tekemättä, virkkaa seuraava ks ja vedä lanka viimeisellä läpivedolla kummankin koukulla olevan s:n läpi.
----------------------------------------------------------

KÄSINE:
Virkkaa aluksi kalvosin mallivirkkauksena ja sulje sitten kalvosin renkaaksi. Jatka virkkaamalla silmukoita aukon reunaan suljettuna virkkauksena.

KALVOSIN:
Virkkaa 14 kjs koukulla nro 4 ja Alaska- tai Nepal-langalla. Ensimmäinen krs virkataan näin: 1 pp 3. kjs:aan koukusta laskien, 1 pp jokaiseen 11 seuraavaan kjs:aan = 13 pp, käännä työ.
LUE VIRKKAUSINFO 1. Virkkaa tasona pp:itä. HUOM: Virkkaa aina vain silmukoiden takareunaan = mallivirkkaus.
Kun työn pituus on 20-22 cm, tee 2 napinläpeä näin: Virkkaa 3 pp, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 3 pp, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 pp jokaiseen 3 viimeiseen s:aan, käännä työ. Virkkaa 1 pp jokaiseen pp:seen ja 2 pp jokaiseen kjs-kaareen = 13 pp. Katkaise lanka ja päättele langanpäät. Kiinnitä 1 merkkilanka kalvosimen reunan keskelle.

KÄSINE:
Yhdistä reunus renkaaksi siten, että nappireunan uloimmat 2 krs jäävät toisen reunan uloimpien 2 krs:n päälle = napinläpihalkio. LUE VIRKKAUSINFO 2. Aloita merkkilangan kohdalta ja virkkaa reunuksen ulkoreunan jokaiseen kerrokseen vuorotellen 1 ks ja 2 ks. HUOM: Napinläpihalkion kohdalla s:t virkataan molempien kerrosten läpi = n. 30-33 ks. Virkkaa jatkossa 1 p jokaiseen s:aan suljettuna virkkauksena ja säädä SAMALLA s-luku 27-30 p:seen, virkkaamalla tasavälein 2 p yhteen (ks. selitys yllä). Kun olet virkannut 3 krs pylväitä, lisää krs:n ensimmäisen s:n molemmin puolin 1 p peukalokiilaa varten. Lisää 1 p virkkaamalla samaan p:seen 2 p. Toista tällaiset lisäykset tämän s:n molemmin puolin jokaisella krs:lla yht. 4-5 kertaa = 35-40 p työssä (peukalokiilassa on nyt 9-11 p). Seuraava krs virkataan näin: Virkkaa 1 ps krs:n jokaiseen 6-7 ensimmäiseen p:seen, 3 kjs (= 1 p), virkkaa 1 p jokaiseen 25-28 seuraavaan p:seen, 1 kjs ja virkkaa lopuksi 1 ps krs:n 3. kjs:aan = 26-29 p ja 1 kjs työssä. Virkkaa seuraavalla krs:lla 1 p jokaiseen p:seen ja 1 p krs:n lopussa olevaan kjs:aan = 27-30 p. Virkkaa sitten pylväitä suljettuna virkkauksena, kunnes käsineen pituus kalvosimen yläreunasta mitattuna on 17-20 cm (tai kunnes käsine on halutun pituinen, jäljellä on nyt n. 3 cm).
Jatka virkkaamalla seuraavasti:
1. KRS: Virkkaa 1 p jokaiseen p:seen ja virkkaa SAMALLA joka 2. ja joka 3. p yhteen = 18-20 p.
2. KRS: Virkkaa 1 p jokaiseen p:seen ja virkkaa SAMALLA kaikki p:äät pareittain yhteen = 9-10 p.
3. KRS: Virkkaa 1 p jokaiseen p:seen ja virkkaa SAMALLA kaikki p:äät pareittain yhteen. Katkaise lanka, harsi lanka käsineen aukon reunaan ja kiristä aukko umpeen. Päättele langanpäät hyvin.

PEUKALO:
1. KRS: Virkkaa 1 ps peukalokiilan ensimmäiseen s:aan, 3 kjs (= 1 p), virkkaa sitten 1 p jokaiseen jäljellä olevaan 8-10 p:seen, virkkaa vielä peukalokiilan takareunaan 6 p ja virkkaa SAMALLA nämä 6 p pareittain yhteen (ks. selitys yllä) = 12-14 p.
2. + 3. KRS: Virkkaa 1 p jokaiseen p:seen = 12-14 p. Sovita käsine, jäljellä on nyt n. 1 cm. Virkkaa tarvittaessa vielä 1 krs pylväitä.
SEURAAVA KRS: Virkkaa 1 p jokaiseen p:seen ja virkkaa SAMALLA kaikki p:äät pareittain yhteen = 6-7 p.
VIIMEINEN KRS: Virkkaa 1 ks jokaiseen p:seen ja virkkaa SAMALLA kaikki ks:t pareittain yhteen.
Katkaise lanka, harsi lanka peukalon aukon reunaan ja kiristä aukko umpeen. Päättele langanpäät hyvin.

Virkkaa toinen käsine ensimmäisen käsineen peilikuvaksi, eli tee nyt napinläpihalkio työn vastakkaiseen reunaan ja tee peukalokiilan lisäykset krs:n viimeisen s:n molemmin puolin. Kiinnitä napit kalvosimiin.
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 126-22

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (22)

country flag Lotta Åhlander wrote:

Hej! Jag har en fråga ang ökningen för tummen på vante nummer två. Det står att jag ska göra en ökning före och efter sista maskan på varvet i stället för den andra vanten där ökningen gjordes före och efter första maskan. Jag gjorde ökningen då i den sista och den andra maskan men på den här vanten så finns det ju ingen maska efter den sista att göra ökningen i eller tänker jag fel?

09.02.2023 - 09:32

DROPS Design answered:

Hej Lotta, jo men det er i princip samme sted, men du skal sørge for at vanten vender den vej hvor tommelfingeren sidder :)

10.02.2023 - 11:11

country flag Patricia wrote:

Where are the pattern instructions for the larger sizes

27.02.2021 - 14:09

DROPS Design answered:

Dera Patricia, It is in this pattern, íou just have to look for it. wherever you see two measurments of stitchnumbers right next to each other divided by a dash, the first number is for the smaller size, the second is for the bigger size. For example "When piece measures 20-22 cm", 20 cm for the smaller siue, 22 cm for the bigger size. Happy crafting!

28.02.2021 - 11:15

country flag Astrid Kjellevold wrote:

Hei. Jeg har heklet mansjetten og forstår ikke den videre oppskriften. Ser at flere har stilt spørsmål ved hvor merket skal settes, og hvordan det hekles videre. Jeg forstår ikke noe mer av å lese svarene, og blir bare oppgitt og har lyst til å gi opp denne oppskriften - samtidig er det surt når jeg nå har startet. Hva med en tegning som illustrerer hvordan heklingen skal utvikle seg videre? Jeg klarer ikke se fra bildet hvordan det skal gjøres.

07.12.2020 - 09:47

DROPS Design answered:

Hei Astrid. Når du er ferdig med mansjetten (= en retangel form), klipper du tråden. Nå setter du et merke midt i kanten i den ene langsiden. Start å hekle fra merket, hekle vekselvis 1 og 2 fastmaske ytterst i hver rad. Ved knapphullssplitten der du skal legge de 2 ytterste radene i siden med knapphull over de 2 ytterste radene i den andre siden hekles det gjennom begge lag (og fra nå av hekler du rundt). Håper det var forståelig. mvh DROPS design

21.12.2020 - 10:28

country flag Sofie wrote:

Hei! Jeg er ganske nybegynner på hekling og har derfor ikke fulgt så mange oppskrifter før. Det jeg lurer på som jeg ikke helt forstår er når du skal bruke fm og når du skal bruke st da man jobber med votten (etter mansjetten). Det står jo i starten av oppskriften at man skal se på info 2, PG der står det forskjellige fremgangsmåter for fm og st. Så da lurer jeg på når man bruker hva?

05.12.2020 - 16:18

DROPS Design answered:

Hei Sofie. Når du hekler omganger med staver så starter du omgangen med 3 luftmasker istedenfor 1 stav (og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen). Når det skal hekles en omgang med fastmasker (siste omgangen på denne votten), starter du omgangen med 1 luftmaske istedenfor 1 fastmaske og avslutter denne omgangen med 1 kjedemaske i den 1. luftmasken. Man kan enkelt si at lengen/høyden på 3 luftmasker = lengden/høyden på 1 stav og lengen/høyden på 1 luftmaske = lengden/høyden på 1 fastmaske. God Fornøyelse!

09.12.2020 - 15:02

country flag Anoek wrote:

Kunt u mij verduidelijken hoe het meerdere van de duimen gaat. Worden er dubbele stokjes gehaakt in de eerste 2 steken van de toer? En voor de andere want in de laatste 2 steken van de toer? Of zowel in de eerste als de laatste steek van de toer?

26.11.2020 - 15:11

DROPS Design answered:

Dag Anoek,

Er wordt niet gemeerderd in de duim. Op de eerste eerst toer maak je de draad vast met een halve vaste, dan haak je stokjes in de rondte (het eerste stokje wordt vervangen door 3 lossen) en aan de achterkant haak je de 6 stokjes 2 aan 2 samen tot 3 stokjes. Nu heb je 12 of 14 stokjes (afhankelijk van de maat. Vanaf ongeveer toer 4 haak je de stokjes weer samen zoals aangegeven.

06.12.2020 - 14:08

country flag Ada Van Gink wrote:

Goedemiddag, zou je deze wanten ook met Drops Lima kunnen maken. Is het effect dan vergelijkbaar met de Nepal? Ik kom Lima niet tegen in het rijtje bij de garenvervangers maar lijkt wel dezelfde samenstelling te hebben als Nepal, toch? Alvast bedankt voor een reactie. Met vriendelijke groet, Ada

04.02.2020 - 15:15

DROPS Design answered:

Dag Ada,

Het klopt dat Lima niet bij de garenvervangers staat, omdat Lima in een andere garencategorie valt, namelijk in categorie B. Nepal valt in categorie C, het is dus dikker garen met een andere stekenverhouding. De samenstelling is verder wel hetzelfde, maar dus een dunnere variant.

04.02.2020 - 23:11

country flag Haakje wrote:

Ik begrijp heel het gedeelte van de duim niet? Vanaf waar begin je met de hv? En hoeveel stk moet je daarna? En waar beginnen die (dubbele) stokjes. Tot nu toe lijken mijn duimen op champignons. Ik vind het patroon heel mooi maar echt heel onduidelijk geschreven... Door de extra woorden/tekst word het heel onduidelijk terwijl het na 3x lezen/uithalen eigenlijk heel simpel blijkt.

01.09.2019 - 14:10

DROPS Design answered:

Dag Haakje,

Je hecht de draad aan door 1 halve vaste te haken aan het begin van de duim, dat is dus bij de overgang van de duim en de hand. Je haakt dan eerst stokjes over de de duim en op het eind van de toer stokjes in de 6 steken tussen de duim en de hand.

16.10.2019 - 09:53

country flag Hanna wrote:

Jeg forstår ikke hvor det er jeg skal sette markøren? midt på kanten av mansjetten? på den korte siden eller lange siden?

06.02.2019 - 22:31

DROPS Design answered:

Hei Hanna. Du plasserer markøren midt på den langsiden som blir overgangen mellom mansjetten og resten av votten. Du skal bruke denne til å måle lengden på votten (uten mansjetten) senere. Altså plasser den på høyre side på den venstre votten, og på venstre side på den høyre votten. God fornøyelse

11.02.2019 - 10:40

country flag Delandre Patricia wrote:

Les explications sont données pour quelle taille.Xs/S ouM/L. Merci.

11.11.2018 - 17:25

DROPS Design answered:

Bonjour Patricia, dans ce modele vous avez deux tailles XS/S et M/L. Bon travail!

11.11.2018 - 22:51

Antoaneta Atanasova wrote:

Hi, I'm having troubles when starting the mitten. I've marked the midst of the edge of the cuff and I've joined the last stitch worked at the cuff with a stitch from the edge two rows before with a slip stitch. Now it says to begin by marker. Should I cut the thread orr I've made a mistake somewhere?

22.03.2015 - 08:35

DROPS Design answered:

Dear Mrs Atanasova, after the cuff has been made, you cut the thread and beg crocheting the mitten at the marker (when you work above buttonband, crochet through both layers). Happy crocheting!

23.03.2015 - 09:56