DROPS / 126 / 22

Winter Classic Mittens by DROPS Design

Heklede DROPS votter i ”Alaska” eller "Nepal"

Stikkord: varme hender, votter,
  • Winter Classic Mittens / DROPS 126-22 - Heklede DROPS votter i ”Alaska” eller Nepal
DROPS design: Modell nr X-362
--------------------------------------------------------
Størrelse: XS/S - M/L
Materialer: DROPS ALASKA fra Garnstudio
150-150 gr f.nr 37, gråblå

Eller bruk:
DROPS NEPAL fra Garnstudio
150-150 gr f.nr 6220, mellomblå

DROPS HEKLENÅL NR 4 – eller den nålen du må bruke for å få 16 st x 9 rader på 10 x 10 cm.
DROPS BØFFELHORNKNAPP, nr 535:
4 stk.

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 21.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 63kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO-1:
På beg av hver rad med halvst erstattes 1.halvst med 2 lm, raden avsluttes med 1 halvst i 2.lm fra beg av forrige rad.
HEKLEINFO-2:
1.st på beg av hver omg erstattes med 3 lm og hver omg avsluttes med 1 kjm i 3.lm fra beg av omg.
1.fm på beg av hver omg erstattes med 1 lm og hver omg avsluttes med 1 kjm i lm fra beg av omg.

SAMMENHEKLING AV ST:
Hekle 1 st, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste st, men når siste gjennomtrekning gjøres trekkes tråden gjennom alle m på nålen - det er nå felt 1 m.
SAMMENHEKLING AV FM:
Hekle 1 fm, men vent med siste gjennomtrekning, hekle neste fm og trekk tråden gjennom begge m på nålen.
--------------------------------------------------------

VOTT:
Det hekles først en mansjett med vrbord-struktur som settes sammen til en ring, deretter hekles det opp nye m rundt åpningen og votten hekles videre rundt til ferdig mål.

MANSJETT:
Hekle 14 lm på nål 4 med Alaska eller Nepal og hekle 1.rad slik: 1 halvst i 3.lm fra nålen, 1 halvst i hver av de 11 neste lm = 13 halvst, snu arb. LES HEKLEINFO-1. Videre hekles det halvst frem og tilbake men hver halvst hekles i bakre m-ledd (dvs ikke gjennom hele m) = vrbord-struktur.
Når arb måler 20-22 cm hekles det 2 knapphull slik: Hekle 3 halvst, 2 lm, hopp over 2 m, 3 halvst, 2 lm, hopp over 2 m, 1 halvst i hver av de 3 siste m, snu arb. Hekle 1 halvst i hver halvst og 2 halvst om hver lm-bue = 13 halvst, klipp og fest tråden.
Sett 1 merke midt på kanten på mansjetten.

VOTT:
Sett kanten sammen til en ring slik at de 2 ytterste radene i siden med knapphull ligger over de 2 ytterste radene i den andre siden = knapphullssplitt. LES HEKLEINFO-2. Start ved merket og hekle vekselvis 1 og 2 fm ytterst i hver rad omg rundt – NB: ved knapphullssplitten hekles det gjennom begge lag = ca 30-33 fm. Videre hekles det st rundt med 1 st i hver m SAMTIDIG som m-ant justeres til 27-30 st ved å hekle 2 st sammen med jevne mellomrom – se forkl over. SAMTIDIG når det er heklet 3 omg med st økes det nå 1 st til tommel på hver side av 1.m på beg av omg - det økes 1 st ved å hekle 2 st i samme st. Gjenta økningen på hver side av denne m på hver omg totalt 4-5 ganger = 35-40 st på omg (tommel-m = 9-11 st). Neste omg hekles slik: Hekle 1 kjm i hver av de 6-7 første st på beg av omg, 3 lm (= 1 st), videre hekles det 1 st i hver av de 25-28 neste st, 1 lm og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 26-29 st og 1 lm på omg. På neste omg hekles det 1 st i hver st og 1 st om lm på slutten av omg = 27-30 st. Videre hekles det st rundt til votten måler 17-20 cm fra delingen ved mansjetten (prøv evt votten på, det gjenstår nå ca 3 cm til ferdig mål).
Videre hekles det slik:
1.OMG: Hekle 1 st i hver st SAMTIDIG som hver 2. og 3.st hekles sammen = 18-20 st.
2.OMG: Hekle 1 st i hver st SAMTIDIG som 2 og 2 st hekles sammen = 9-10 st.
3.OMG: Hekle 1 fm i hver st SAMTIDIG som 2 og 2 fm hekles sammen. Klipp tråden, tråkle den opp og ned gjennom m, snurp sammen og fest.

TOMMEL:
1.OMG: Hekle 1 kjm i den første av de 9-11 tommel-m, 3 lm (= 1 st), videre hekles det 1 st i hver av de 8-10 st, deretter hekles det 6 st bak tommelen SAMTIDIG som disse 6 st hekles sammen 2 og 2 – se forkl over = 12-14 st.
2. + 3.OMG: Hekle 1 st i hver st = 12-14 st.
Prøv votten på, det gjenstår nå ca 1 cm til ferdig tommel-mål. Hekle evt 1 omg til med 1 st i hver st.
NESTE OMG: Hekle 1 st i hver st SAMTIDIG som 2 og 2 st hekles sammen = 6-7 st.
SISTE OMG: Hekle 1 fm i hver st SAMTIDIG som 2 og 2 fm hekles sammen.
Klipp tråden, tråkle den opp og ned gjennom m, snurp sammen og fest.

Hekle 1 vott til men pass på at knapphullssplitten vender motsatt vei og at tommeløkningen gjøres på hver side av siste m på omg (istedenfor på 1.m på omg). Sy i knappene på mansjettene.

Lue, se oppskrift under modell 126-21
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (21)

country flag Patricia 27.02.2021 - 14:09:

Where are the pattern instructions for the larger sizes

user icon DROPS Design 28.02.2021 kl. 11:15:

Dera Patricia, It is in this pattern, íou just have to look for it. wherever you see two measurments of stitchnumbers right next to each other divided by a dash, the first number is for the smaller size, the second is for the bigger size. For example "When piece measures 20-22 cm", 20 cm for the smaller siue, 22 cm for the bigger size. Happy crafting!

country flag Astrid Kjellevold 07.12.2020 - 09:47:

Hei. Jeg har heklet mansjetten og forstår ikke den videre oppskriften. Ser at flere har stilt spørsmål ved hvor merket skal settes, og hvordan det hekles videre. Jeg forstår ikke noe mer av å lese svarene, og blir bare oppgitt og har lyst til å gi opp denne oppskriften - samtidig er det surt når jeg nå har startet. Hva med en tegning som illustrerer hvordan heklingen skal utvikle seg videre? Jeg klarer ikke se fra bildet hvordan det skal gjøres.

user icon DROPS Design 21.12.2020 kl. 10:28:

Hei Astrid. Når du er ferdig med mansjetten (= en retangel form), klipper du tråden. Nå setter du et merke midt i kanten i den ene langsiden. Start å hekle fra merket, hekle vekselvis 1 og 2 fastmaske ytterst i hver rad. Ved knapphullssplitten der du skal legge de 2 ytterste radene i siden med knapphull over de 2 ytterste radene i den andre siden hekles det gjennom begge lag (og fra nå av hekler du rundt). Håper det var forståelig. mvh DROPS design

country flag Sofie 05.12.2020 - 16:18:

Hei! Jeg er ganske nybegynner på hekling og har derfor ikke fulgt så mange oppskrifter før. Det jeg lurer på som jeg ikke helt forstår er når du skal bruke fm og når du skal bruke st da man jobber med votten (etter mansjetten). Det står jo i starten av oppskriften at man skal se på info 2, PG der står det forskjellige fremgangsmåter for fm og st. Så da lurer jeg på når man bruker hva?

user icon DROPS Design 09.12.2020 kl. 15:02:

Hei Sofie. Når du hekler omganger med staver så starter du omgangen med 3 luftmasker istedenfor 1 stav (og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen). Når det skal hekles en omgang med fastmasker (siste omgangen på denne votten), starter du omgangen med 1 luftmaske istedenfor 1 fastmaske og avslutter denne omgangen med 1 kjedemaske i den 1. luftmasken. Man kan enkelt si at lengen/høyden på 3 luftmasker = lengden/høyden på 1 stav og lengen/høyden på 1 luftmaske = lengden/høyden på 1 fastmaske. God Fornøyelse!

country flag Anoek 26.11.2020 - 15:11:

Kunt u mij verduidelijken hoe het meerdere van de duimen gaat. Worden er dubbele stokjes gehaakt in de eerste 2 steken van de toer? En voor de andere want in de laatste 2 steken van de toer? Of zowel in de eerste als de laatste steek van de toer?

user icon DROPS Design 06.12.2020 kl. 14:08:

Dag Anoek,

Er wordt niet gemeerderd in de duim. Op de eerste eerst toer maak je de draad vast met een halve vaste, dan haak je stokjes in de rondte (het eerste stokje wordt vervangen door 3 lossen) en aan de achterkant haak je de 6 stokjes 2 aan 2 samen tot 3 stokjes. Nu heb je 12 of 14 stokjes (afhankelijk van de maat. Vanaf ongeveer toer 4 haak je de stokjes weer samen zoals aangegeven.

country flag Ada Van Gink 04.02.2020 - 15:15:

Goedemiddag, zou je deze wanten ook met Drops Lima kunnen maken. Is het effect dan vergelijkbaar met de Nepal? Ik kom Lima niet tegen in het rijtje bij de garenvervangers maar lijkt wel dezelfde samenstelling te hebben als Nepal, toch? Alvast bedankt voor een reactie. Met vriendelijke groet, Ada

user icon DROPS Design 04.02.2020 kl. 23:11:

Dag Ada,

Het klopt dat Lima niet bij de garenvervangers staat, omdat Lima in een andere garencategorie valt, namelijk in categorie B. Nepal valt in categorie C, het is dus dikker garen met een andere stekenverhouding. De samenstelling is verder wel hetzelfde, maar dus een dunnere variant.

country flag Haakje 01.09.2019 - 14:10:

Ik begrijp heel het gedeelte van de duim niet? Vanaf waar begin je met de hv? En hoeveel stk moet je daarna? En waar beginnen die (dubbele) stokjes. Tot nu toe lijken mijn duimen op champignons. Ik vind het patroon heel mooi maar echt heel onduidelijk geschreven... Door de extra woorden/tekst word het heel onduidelijk terwijl het na 3x lezen/uithalen eigenlijk heel simpel blijkt.

user icon DROPS Design 16.10.2019 kl. 09:53:

Dag Haakje,

Je hecht de draad aan door 1 halve vaste te haken aan het begin van de duim, dat is dus bij de overgang van de duim en de hand. Je haakt dan eerst stokjes over de de duim en op het eind van de toer stokjes in de 6 steken tussen de duim en de hand.

country flag Hanna 06.02.2019 - 22:31:

Jeg forstår ikke hvor det er jeg skal sette markøren? midt på kanten av mansjetten? på den korte siden eller lange siden?

user icon DROPS Design 11.02.2019 kl. 10:40:

Hei Hanna. Du plasserer markøren midt på den langsiden som blir overgangen mellom mansjetten og resten av votten. Du skal bruke denne til å måle lengden på votten (uten mansjetten) senere. Altså plasser den på høyre side på den venstre votten, og på venstre side på den høyre votten. God fornøyelse

country flag Delandre Patricia 11.11.2018 - 17:25:

Les explications sont données pour quelle taille.Xs/S ouM/L. Merci.

user icon DROPS Design 11.11.2018 kl. 22:51:

Bonjour Patricia, dans ce modele vous avez deux tailles XS/S et M/L. Bon travail!

Antoaneta Atanasova 22.03.2015 - 08:35:

Hi, I'm having troubles when starting the mitten. I've marked the midst of the edge of the cuff and I've joined the last stitch worked at the cuff with a stitch from the edge two rows before with a slip stitch. Now it says to begin by marker. Should I cut the thread orr I've made a mistake somewhere?

user icon DROPS Design 23.03.2015 kl. 09:56:

Dear Mrs Atanasova, after the cuff has been made, you cut the thread and beg crocheting the mitten at the marker (when you work above buttonband, crochet through both layers). Happy crocheting!

country flag Vanessa 30.07.2014 - 23:31:

Can u explain what is mean by "the edge behind the thumb" in round 1 of the thumb instructions?

user icon DROPS Design 31.07.2014 kl. 10:05:

Dear Vanessa, the edge behind the thumb is the ch worked on the mitten when making hole for thumb. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 126-22

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.