DROPS / 100 / 25

DROPS 100-25 by DROPS Design

Löst stickad DROPS sjal med hålmönster i ”Salsa” och ”Vivaldi”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått: Bredd överst: ca 120 cm
Längd mitt bak: ca 75 cm
Garnåtgång: DROPS Salsa från Garnstudio
100 gr nr 02, natur/rosamelerad
och använd: DROPS Vivaldi från Garnstudio
50 gr nr 06, natur

DROPS St nr 20 – eller det st.nr du måste ha för att få 4½-5 m med Mönster och med 1 tråd i varje kvalitet på 10 cm i bredden.
DROPS Virknål nr 7.

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster typ: sjalar, mönster/teknik: tappade maskor,
Garnsort
Deals från

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

Mönster: Se diagram M.1. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.

Ökningstips: Öka 1 m innanför den yttersta m i varje sida på vartannat v hela vägen upp. Börja ökningarna på 1:a v = rätsidan. Öka 1 m genom att göra 1 omslag om st, på nästa v stickas omslaget räta - Obs: på 7:e v i M.1 görs det 2 omslag innanför den yttersta m, på 8:e v släpps det ena omslaget ner som förkl i diagr-texten och det andra stickas räta som förkl ovan.

Sjal: Lägg löst upp 3 m på st 20 med 1 tråd i varje kvalitet (= 2 trådar). Sticka M.1 samtidigt som det ökas 1 m i varje sida på vartannat v till färdigt mått - läs ökningstips. När arb mäter ca 75 cm mitt bak (mätt när arb hålls upp), ev vid önskad längd, maskas det av löst - Obs: för att avm.kanten inte ska strama görs det 1 omslag efter varannan m samtidigt som det maskas av (omslagen avm också som m).

Virkad kant: Virka en avslutande kant runt hela sjalen med nål 7 och 2 trådar Vivaldi så här (virka lite tätare i hörnen så att det inte stramar): 1 fm i första m, * 5 lm, 1 dbl-st i den första av de 5 lm, hoppa över ca 3-4 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* runt hela sjalen och avsluta med 1 sm i första fm i början på v - Obs: Kanten ska inte våga sig.

Diagram

= rm på rätsidan
= rm på avigsidan
= 1 löst omslag om st. På nästa v släpps omslaget av st.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 100-25.