DROPS / 100 / 25

DROPS 100-25 by DROPS Design

DROPS Losgebreide sjaal met ajourmotief van ”Salsa” en een gehaakte rand van “Vivaldi”

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: Breedte boven: ca 120 cm
Hoogte middenachter: ca 75 cm
Materialen: DROPS Salsa van Garnstudio
100 gr nr. 02, beige/roze mix
En gebruik: DROPS Vivaldi van Garnstudio
50 gr nr. 06, ecru

DROPS Breinld 20mm – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 4½ tot 5 st volgens het Ajourmotief met 1 draad van beide garens = 10 cm breed.

DROPS Haaknld 7mm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: gevallen steken, omslagdoek,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Ajourmotief: Zie de teltekening. De teltekening geeft alle naalden van het motief weer op de goede kant.

Tips Meerderen: Meerder 1 st naast de kantst st aan weerskanten in elke 2e nld tot de vereiste afmetingen. Begin de meerderingen in de 1e nld = goede kant. Maak 1 omsl en brei deze recht in de volgende nld. NB: In de 7e nld van M.1 komen er 2 omsl naast de kantst. Laat de ene omsl vallen in de 8e nld – en brei de tweede omsl recht zoals hierboven is beschreven.

Sjaal: Zet losjes 3 st op met breinld 20 mm en 1 draad van beide garens (= 2 draden). Brei volgens teltekening M.1 en meerder tegelijkertijd 1 st aan weerskanten in elke 2e nld tot de vereiste afmetingen – zie Tips Meerderen. Kant, bij een hoogte van ca 75 cm gemeten op het middenachter (het werk ophouden en meten) – of bij een gewenste hoogte - losjes af. NB: Om te voorkomen dat de afkantnld te strak wordt: maak tijdens het afkanten een omsl na elke 2e st (en kant ook de omsl af als st).

Gehaakte rand: Haak een rand rondom de hele sjaal met haaknld 7 mm en 2 draden Vivaldi als volgt (haak in de hoeken de st dichter op elkaar om te voorkomen dat ze in gaan trekken): 1 v om de eerste st, * 5 l, 1 dstk in de eerste van deze 5 l, ca 3 tot 4 cm overslaan en 1 v in de volgende st *, herhaal steeds *-* rondom de hele sjaal. Eindig met 1 hv in de eerste v van de tr. NB: De rand mag niet lubberen, dus haak (behalve in de hoeken) de st niet te dicht op elkaar.

Telpatroon

= recht op de goede kant
= recht op de verkeerde kant
= maak losjes1 omslag. Laat deze omsl in de volgende nld vallen. De omslag wordt tussen 2 r-st gemaakt

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 100-25.