DROPS Bomull-Lin
DROPS Bomull-Lin
53% Bomull, 47% Lin
fra 33.00 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 165.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Daisy Daze Bag

Heklet veske i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris. Arbeidet hekles med ruter, staver og fastmasker.

DROPS 238-12
DROPS Design: Modell l-165
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Bredde: ca 39 cm.
Høyde: ca 41 cm uten stropp.
1 rute måler ca 13 x 13 cm.

GARN:
DROPS BOMULL-LIN fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
250 g farge 03, sand
50 g farge 02, natur

Eller bruk:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
250 g farge 67, hvete
50 g farge 17, naturhvit

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 4.

HEKLEFASTHET:
17 staver i bredden og 15 rader i høyden med vekselvis 1 rad staver/ 1 rad fastmasker = 10 x 10 cm.
NB: Husk at nål nr kun er veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Bomull-Lin
DROPS Bomull-Lin
53% Bomull, 47% Lin
fra 33.00 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 165.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1.

LUFTMASKE:
Dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske/stav/dobbelstav er bred.

HEKLEINFORMASJON (gjelder selve vesken, ikke rutene):
På begynnelsen av hver omgang med fastmasker hekles det 1 luftmaske, og omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i denne luftmasken. Denne luftmasken erstatter IKKE første fastmaske, men kommer i tillegg. Vend arbeidet etter kjedemasken og hekle neste omgang fra retten.
På begynnelsen av hver omgang med staver hekles det 3 luftmasker, og omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen. Disse 3 luftmaskene erstatter IKKE første stav, men kommer i tillegg. Vend arbeidet etter kjedemasken og hele neste omgang fra vrangen.
Når det hekles frem og tilbake på sidestykkene og stroppen, erstattes første stav på raden med 3 luftmasker og første fastmaske på raden med 1 luftmaske.

FELLETIPS-1:
Fell 2 staver ved å hekle 3 staver sammen slik: Start 1 maske før masken med merke, hekle 1 stav i masken før masken med merke, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i masken med merke, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men nå trekkes siste kast gjennom alle 4 løkkene på nålen (= 2 staver felt). Flytt merket i toppen av denne masken.

FELLETIPS-2:
Fell 2 staver ved å hekle 3 staver sammen slik:
PÅ BEGYNNELSEN AV RADEN: Hekle 1 stav i første stav, deretter hekles 3 staver sammen slik: hekle 1 stav i neste stav, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men nå trekkes siste kast gjennom alle 4 løkkene på nålen.
PÅ SLUTTEN AV RADEN:
Hekle til det gjenstår 4 staver på raden, hekle 1 stav i første stav, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men nå trekkes siste kast gjennom alle 4 løkkene på nålen, hekle 1 stav i siste stav.

FELLETIPS-3:
Fell 1 stav ved å hekle 2 staver sammen slik:
PÅ BEGYNNELSEN AV RADEN: Hekle 1 stav i første stav, deretter hekles 2 staver sammen slik: hekle 1 stav i neste stav, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men nå trekkes siste kast gjennom alle 3 løkkene på nålen.
PÅ SLUTTEN AV RADEN:
Hekle til det gjenstår 3 staver på raden, hekle 1 stav i første stav, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste stav, men nå trekkes siste kast gjennom alle 3 løkkene på nålen, hekle 1 stav i siste stav.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

VESKE – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Start arbeidet med å hekle 6 ruter. Disse rutene sys sammen til et bånd. Deretter hekles det rundt langs den ene kanten på båndet, ned mot bunnen av vesken samtidig som det felles inn til en bunn. Vesken sys sammen midt under.
Videre hekles det rundt langs den andre kanten på båndet, oppover mot stroppen. Det formes sidestykker på vesken. I den ene siden fortsetter sidestykket til en stropp. Stroppen sys fast i den andre siden på vesken.

RUTE:
Hekle 4 luftmasker på nål 4 med fargen natur i DROPS Bomull-Lin eller fargen naturhvit i DROPS Paris, og sett dem sammen til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske.
Hekle MØNSTER rundt – les forklaring over (1. og 3.omgang hekles i fargen natur Bomull-Lin eller i fargen naturhvit Paris, 2., 4. og 5.omgang hekles i fargen sand Bomull-Lin eller i fargen hvete Paris).
Klipp og fest trådene når A.1 er heklet ferdig. Hekle tilsammen 6 like ruter. Deretter sys rutene sammen to og to til et langt bånd – sy med fargen sand/hvete og pass på at omgangens start på hver rute vender samme vei og inngår i sømmen. Til slutt sys første og siste rute sammen slik at det dannes en ring.

NEDERSTE DEL:
Nå hekles det rundt kanten langs den ene siden på båndet på nål 4 med fargen sand i DROPS Bomull-Lin eller fargen hvete i DROPS Paris.
Start fra retten med 1 kjedemaske om luftmaskebuen i hjørnet på en rute i siden på vesken, hekle 3 luftmasker, videre hekles det 1 stav i hver fastmaske fra siste omgang på rutene og 1 stav om hver luftmaskebue i hjørnene på rutene = 22 staver langs hver rute = 132 staver + 3 luftmasker, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen.
Les HEKLEINFORMASJON og hekle vekselvis 1 omgang fastmasker fra vrangen og 1 omgang staver fra retten med 1 maske i hver maske fra forrige omgang.
Når det er heklet 7 cm med staver og fastmasker etter båndet og siste omgang er en omgang med fastmasker, hekles bunnen som forklart under.

BUNN:
Legg vesken flatt, slik at det er 3 ruter foran og 3 ruter bak på vesken – sett 1 merketråd i hver side = 66 masker mellom merketrådene.
Nå settes det 4 merker i arbeidet som forklart under – hvert av disse merkene settes i 1 maske og merkene skal brukes når det skal felles til bunn.
Tell 5 masker ut på hver side av begge merketrådene, og sett 1 merke i 6.maske på hver side av begge merketrådene (det er nå 4 merker i arbeidet med 10 masker mellom maskene med merke i langs kortsidene og 54 masker mellom maskene med merke i langs langsidene).
Hekle rundt frem og tilbake som før, med vekselvis 1 omgang staver og 1 omgang fastmasker, men på hver omgang med staver felles det 2 staver ved hvert merke – les FELLETIPS-1 (8 staver felt på omgangen). Fell slik på hver omgang med staver totalt 4 ganger = 100 masker. Klipp tråden og trekk tråden gjennom masken. Legg vesken flat og sy bunnen sammen midt under med 1 sting i hver av de 50 maskene – sy gjennom begge lag.

ØVERSTE DEL:
Hekle rundt den andre kanten på båndet på nål 4 med fargen sand i DROPS Bomull-Lin eller fargen hvete i DROPS Paris.
Start fra retten med 1 kjedemaske i sømmen mellom 2 ruter i siden på vesken, hekle 3 luftmasker, videre hekles det 1 stav i hver fastmaske fra siste omgang på rutene og 1 stav om hver luftmaskebue i hjørnene på rutene = 22 staver langs hver rute = 132 staver + 3 luftmasker, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen.
Husk HEKLEINFORMASJON og hekle vekselvis 1 omgang fastmasker fra vrangen og 1 omgang staver fra retten med 1 maske i hver maske fra forrige omgang.
Når det er heklet 5 cm med staver og fastmasker etter båndet med ruter, og siste omgang er en omgang med fastmasker, hekles sidestykkene som forklart under.
Legg vesken flatt og marker sidene på vesken med 1 merke i hver side = 66 masker mellom merkene.
Det skal ikke hekles over de midterste 32 maskene foran og bak på vesken, det vil si at det skal hekles over de midterste 34 maskene i hver side på vesken (merkene som ble satt sitter midt i disse 34 maskene). Klipp tråden.

1.DEL:
Start 17 masker før merket i den ene siden av vesken med fargen sand/hvete og hekle 1 stav i hver av de neste 34 maskene fra forrige omgang - SAMTIDIG felles det 2 staver i hver side – les FELLETIPS-2.
Les HEKLEINFORMASJON og fortsett frem og tilbake med vekselvis 1 rad fastmasker fra vrangen og 1 rad staver fra retten og fell 2 staver i hver side på hver rad med staver totalt 5 ganger i hver side (inkludert fellingene på første rad). Deretter felles det 1 stav i hver side på hver rad med staver totalt 3 ganger i hver side – les FELLETIPS-3 = 8 masker igjen. Klipp og fest tråden.

2.DEL:
Hekle på samme måte i den andre siden på vesken til det er 8 masker igjen. Ikke klipp tråden, sett 1 merke på raden og fortsett frem og tilbake med vekselvis 1 rad staver og 1 rad fastmasker til stroppen måler ca 50 cm fra merket, eller til ønsket lengde. Sy stroppen fast i motsatt side på vesken med 1 sting i hver av de 8 maskene fra 1.del.

Diagram

symbols = Start her – denne luftmaskeringen er forklart i oppskriften. Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen og hekle mot venstre
symbols = Hekle 3 luftmasker på begynnelsen av omgangen, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen
symbols = Hekle 1 luftmaske på begynnelsen av omgangen, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i denne luftmasken
symbols = Hekle 2 luftmasker på begynnelsen av omgangen, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 2.luftmaske på begynnelsen av omgangen
symbols = Hekle 4 dobbelstaver sammen på begynnelsen av omgangen slik: Hekle 4 luftmasker, hekle 2 dobbelstaver i første fastmaske, men vent med siste kast og gjennomtrekk på begge disse dobbelstavene, hekle 1 dobbelstav i samme fastmaske, men nå trekkes siste kast gjennom alle 4 løkkene på nålen, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 4.luftmaske på begynnelsen av omgangen
symbols = 1 luftmaske - dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske/stav/dobbelstav er bred
symbols = 1 fastmaske mellom 2 staver
symbols = 1 fastmaske i masken under eller 1 fastmaske om luftmasken
symbols = 1 halvstav om luftmaskebuen
symbols = 1 stav om luftmaskeringen eller 1 stav om luftmaskebuen
symbols = 1 dobbeltstav om luftmaskebuen
symbols = hekle 4 dobbelstaver sammen slik: Hekle 3 dobbelstaver i fastmasken under, men vent med siste kast og gjennomtrekk på hver av disse dobbelstavene, hekle 1 dobbelstav i samme fastmaske, men nå trekkes siste kast gjennom alle 5 løkkene på nålen
symbols = 4 luftmasker
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS 238-12

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (10)

country flag Jaana Kotka wrote:

I oppskriften på ruten står det at omg 1 og 3 hekles i naturhvit og at 2, 4 og 5 hekles i sand. Stemmer dette? Er det ikke motsatt? Ut fra bildet ser d ikke slik ut. Hva med siste omg der det kun er fastmasker og lm i hjørnene? Sand? Opplegg på 4 m som settes i ring, er det en omg?

07.06.2024 - 00:57

DROPS Design answered:

Hei Jaana. Ruten består av opplegg + 5 omganger, altså: de 4 luftmaskene som settes til en ring er "oppleggsringen", ingen omgang, denne hekles i natur og når du starter på 1. omgang (staver) hekles denne også i natur. 2. omgang hekles i sand (fastmasker), 3. omgang hekles i natur (4 dbl staver og 4 luftmasaker) og de 2 siste omgangene (4. og 5. omg) hekles med sand. mvh DROPS Design

10.06.2024 - 13:12

country flag Ingrid Bjørnvik wrote:

Jeg kjøpte 50 g av drops Paris farge nr 27 og 250g av fargen 17 som det stod i oppskriften. Men ble skuffet da det ikke ble nok av garnet nr 27. jeg har kjøpt mange forskjellige farger av dere og har heklet dette mønsteret flere ganger men aldri opplevd at det har blitt for lite garn.

03.04.2024 - 21:25

country flag Angélique wrote:

Bonjour, pour le bas du sac, si un rang est fait à l'endroit et un sur l'envers, il va donc falloir faire une couture ou est-ce que je peux crocheter le long de la bande en rond ? Merci de votre réponse

11.03.2023 - 19:18

DROPS Design answered:

Bonjour Angélique, vous pouvez, mais on crochète ici en allers et retours en joignant à la fin de chaque tour pour crocheter alternativement sur l'endroit (brides) et sur l'envers (mailles serrées), si vous restez toujours sur l'endroit, le visuel sera automatiquement différent - vous n'aurez pas de couture car vous terminez chaque rang/tour par 1 maille coulée - cf INFO CROCHET. Bon crochet!

13.03.2023 - 09:39

country flag Marie Persson wrote:

Kan jag beställa detta möstret för jag har ingen möjlighet att skriva ut det? Mönster heter 238-12

25.02.2023 - 18:42

DROPS Design answered:

Hei Marie. Beklager, men en slik tjeneste har vi ikke. Men noe nettbutikker (muligens vanlige butikker) kan du få bestilt / skrevet ut oppskriften når du kjøper garn. mvh DROPS Design

27.02.2023 - 13:36

country flag Monica wrote:

Sacochique

20.01.2023 - 09:05

country flag Nina wrote:

Summer feeling

18.01.2023 - 18:38

country flag Clara wrote:

Margritli

18.01.2023 - 13:25

country flag Blandine wrote:

Vintage

18.01.2023 - 08:48

country flag Marie wrote:

Edelweiß

17.01.2023 - 21:48

country flag Teresa Curtis wrote:

Name Suggestion: Daisies

17.01.2023 - 16:52