Ledtråd #5 - De sista bitarna!

Vår jultröja har nu en halskant, ok, fram- & bakstycke och ärmar. Det är dags att få det sista på plats!


Vill du vika halskanten dubbel?

Halskanten (på dam- och herrtröjan) kan vikas dubbel eller behållas som hög hals. Om du vill ha en dubbel halskant, vik den dubbel och sy fast. För att undvika att halsen blir tight och viker sig utåt är det viktigt att sömmen är elastisk (se video i listan längst ner i denna ledtråd om hur man syr fast en dubbel halskant på insidan av tröjan).

KNUT:

Det ska göras en knut i toppen av varje tomteluva / julgran. Knuten knyts runt en maska. Klipp 2 trådar av färgen natur (tomteluva) / gul (julgran), på ca 10 cm styck. Lägg trådarna tillsammans, använd en nål och dra trådarna genom den översta natur /gula maskan på varje tomteluva / julgran, så att båda trådändarna ligger på rätsidan av plagget, på var sida om maskan. Knyt en knut, sedan knyts det en knut till, men åt motsatt håll – se figur. Klipp trådändarna ca ½ cm (tomteluva) / 1 cm (julgran) långa.

Vår jultröja är nu färdig och vi ser fram emot att se din. Tagga dina inlägg på sociala medier med #dropsalong och #DROPSChristmasKAL, och glöm inte att skicka in bilder till #dropsfan galleriet!

Letar du efter mönstret på julmössan som syns på vissa av bilderna? Du hittar den här (DROPS Children 41-19).

Behöver du hjälp?

Under här hittar du en lista på hjälpmedel som kan hjälpa dig med halskanten på din jultröja.

Är du fortfarande osäker? Du kan ställa frågor längst ner på sidan så kommer en av våra stickexperter att försöka hjälpa dig!

Skriv en kommentar eller en fråga till denna ledtråd

Din mailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.