Hint #5 - Siste finish

Vår julegenser har nå en halskant, et bærestykke, bol og ermer. Så er det tid for siste finish!


Skal vi brette halskanten?

Halskanten (i dame- og herregenseren) kan brettes dobbelt eller brukes som en høy hals. Hvis du ønsker en dobbel halskant, så brett vrangborden øverst i halsen ned på innsiden av plagget og sy vrangborden fast slik at det blir en dobbel halskant. For å unngå at halskanten strammer og vipper utover, er det viktig at sømmen er elastisk (se hjelpevideo på hvordan montere elastisk).

KNUTE:

Det skal lages en knute i toppen av hver nisselue / i hvert tre. Knuten knytes rundt en maske. Klipp 2 tråder natur (nisse) / gul (tre), på ca 10 cm. Legg trådene sammen, bruk en nål og trekk trådene gjennom den øverste hvite / gule masken i toppen av nisseluen / treet, slik at begge trådendene ligger på rettsiden av plagget, på hver sin side av masken. Knyt en knute, deretter knytes det en knute til, men motsatt vei – se figur. Klipp trådendene ca ½ cm (nisse) / 1 cm (tre) lange. Gjenta i toppen av hver nisselue / hvert tre.

Vår julegenser er nå ferdig og vi gleder oss til å se hvordan din ser ut. Vis oss gjerne ved å tagge innleggene dine i sosiale medier med #dropsalong og #DROPSChristmasKAL, og glem ikke å sende inn bilder av genseren din til #dropsfan galleriet!

Ser du etter oppskriften for den flotte nisseluen som du kan se på noen av bildene? Du finner den her (DROPS Children 41-19).

Trenger du hjelp?

Nedenfor finner du en liste av hjelpemidler som kan hjelpe deg med fullføre din julegenser.

Er du fortsatt i tvil? Du kan legge igjen spørsmål ved å bruke skjemaet nederst på siden, så vil en av våre strikkeeksperter prøve å hjelpe deg.

Skriv en kommentar eller et spørsmål til dette hintet

Din mailadresse vil ikke synes. Obligatoriske felt er markert med *.