Johtolanka #5 - Viimeistely

Joulupuserossamme on nyt pääntien reunus, miehusta ja hihat. Nyt jäljellä on enää viimeistely!


Taitetaanko pääntien reunus kaksinkerroin?

Pääntien reunus (naisen ja miehen pusero) voidaan taittaa kaksinkerroin ja ommella kiinni, tai työhön voidaan jättää korkea kaulus. Mikäli haluat työhön kaksinkertaisen pääntien reunuksen, tee seuraavasti: Taita pääntien reunuksen joustinneule kaksinkerroin työn sisäpuolelle ja ompele kiinni. On tärkeää, että saumasta tulee joustava, jotta pääntien reunuksesta tulisi tasainen ja siisti (tämän johtolangan alaosasta löydät videon, joka näyttää miten ompelet joustavan sauman).

SOLMU:

Tee jokaisen tonttulakin/joulukuusen kärkeen solmu. Solmu sidotaan silmukan ympärille. Leikkaa 2 kpl n. 10 cm:n pituista luonnonvalkoista (tonttu) / keltaista (joulukuusi) lankaa. Yhdistä langat, vedä langat neulan avulla myssyn / kuusen kärjen ylimmäisen luonnonvalkoisen / keltaisen silmukan läpi siten, että langat ovat työn oikealla puolella, 1 lanka silmukan kummallakin puolella. Tee solmu, tee sitten uusi solmu, mutta sido tämä solmu vastakkaiseen suuntaan (katso kuvio). Leikkaa langat n. ½ cm:n (tonttu) / 1 cm:n (joulukuusi) pituisiksi. Toista jokaisen tonttulakin / joulukuusen kärjessä.

Joulupuseromme on nyt valmis ja haluamme mielellämme nähdä kuvia neuleestasi. Voit tägätä meidät sosiaalisessa mediassa #dropsalong ja #DROPSChristmasKAL, ja muistathan lähettää kuvia työsi eri vaiheista #dropsfan galleriaan!

Etsitkö joissakin kuvissa näkyvän hienon tonttulakin ohjetta? Löydät sen tästä (DROPS Children 41-19).

Tarvitsetko apua?

Alta löydät listauksen apuvälineistä, joiden avulla saat tämän joulupuseron valmiiksi.

Tarvitsetko lisää apua? Näppäile kysymyksesi sivun alaosan kenttään, niin asiantuntijamme auttavat sinua!

Julkaise kommentti/kysymys tälle johtolangalle

Sähköpostiosoitteesi piilotetaan. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *