Clue #5 - Finishing touch

Onze kersttrui heeft nu een hals, een pas, een lijf en mouwen. Tijd voor de finishing touch!


Gaan we de hals vouwen?

De hals (bij de dames- en herentrui) kan dubbel gevouwen worden of als hoge col gebruikt worden. Wanneer u een dubbele hals wilt, vouw hem dan naar de binnenkant en naai naar beneden vast. Om te voorkomen dat de hals te strak wordt en naar buiten krult is het belangrijk dat de naad elastisch is. (Bekijk de video in de lijst onderaan deze clue hoe u elastisch in elkaar zet.)

KNOOP:

U maakt een knoop op de bovenkant van iedere muts/ kerstboom. Deze knoop wordt om 1 steek geknoopt. Knip 2 draden naturel (muts) /geel (boom), van elk 10 cm. Leg de draden samen en rijg ze door de bovenste naturel /gele steek op elke muts/boom, met beide uiteinden aan de goede kant, aan elke kant van de steek. Maak een knoop en nog een knoop in de tegenovergestelde richting – zie tekeing. Knip de draden op ½ cm (muts) / 1 cm (boom) af.

Onze kersttrui is nu klaar en we zijn heel benieuwd hoe die van u eruit ziet. Dus tag uw berichten op social media met #dropsalong en #DROPSChristmasKAL, en vergeet niet om afbeeldingen van uw voortgang te sturen naar de #dropsfan gallery!

Bent u op zoek naar het patroon voor de kerstmuts die in een aantal afbeeldingen bij de patronen te zien is? Deze vindt u hier (DROPS Kinderen 41-19).

Heeft u hulp nodig?

Hieronder vindt u een lijst van bronnen die u kunnen helpen om onze kersttrui af te maken.

Heeft u nog vragen? U kunt een opmerking achter laten met het formulier onderaan de pagina zodat een van onze brei-experts kan proberen u te helpen!

Laat een opmerking of vraag achter voor deze clue

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *