White Dunes by DROPS Design

Stickade sockor i DROPS Fabel. Arbetet stickas uppifrån och ner med slätstickning och resår. Storlek 35 – 43

Keywords: resår, sockor
DROPS 209-22
DROPS Design: Modell fa-449
Garngrupp A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
35/37 – 38/40 – 41/43
Fotens längd: ca 22-24-27 cm. Skaftets höjd ned till hälen: ca 12-13-14 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
100-100-100 g färg 100, natur

STICKFASTHET:
26 maskor på bredden och 34 varv på höjden med slätstickning = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5.
Sticknumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
från 24.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 29.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 49.9kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

HÄLMINSKNING:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka resår tills det återstår 7-7-7 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka resår tills det återstår 7-7-7 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas avig, sticka 1 avigmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
VARV 3 (= rätsidan): Sticka resår tills det återstår 6-6-6 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka resår tills det återstår 6-6-6 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas avig, sticka 1 avigmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
Fortsätt minskningen på samma sätt genom att sticka tills det återstår 1 maska mindre innan det lyfts 1 maska, till det är 22-26-26 maskor kvar på varvet.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

SOCKOR – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Sockorna stickas runt på strumpstickor, uppifrån och ner.

SOCKA:
Lägg upp 64-68-72 maskor på strumpstickor 2,5 med Fabel. Sticka 1 varv rätt.
Nästa varv stickas så här (varvets början = mitt bak):

35/37: 1 avigmaska, * 2 rätmaskor, 2 avigmaskor *, sticka *-* tills det återstår 3 maskor på varvet, sticka 2 rätmaskor, och avsluta med 1 avigmaska.

38/40 och 41/43: 1 rätmaska, * 2 avigmaskor, 2 rätmaskor *, sticka *-* tills det återstår 3 maskor på varvet, sticka 2 avigmaskor, och avsluta med 1 rätmaska.

Fortsätt resåren så i 3 cm.
Nästa varv stickas så här: Sticka 17-19-19 maskor resår som förut, sticka 30-30-34 rätmaskor och minska samtidigt 4 maskor jämnt fördelat över dessa 30-30-34 maskorna (det blir finast att minskaa över avigmaskorna), sticka 17-19-19 maskor resår som förut = 60-64-68 maskor på varvet.
Fortsätt runt med 34-38-38 maskor resår mitt bak på sockan och slätstickning över de resterande maskorna fram på sockan. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Sticka så till arbetet mäter ca 12-13-14 cm.
Nu stickas det häl. Dvs behåll de första 17-19-19 maskorna på stickan till häl, sätt de följande 26-26-30 maskorna på 1 tråd (= mitt på foten), och behåll de resterande 17-19-19 maskorna på stickan till häl = 34-38-38 maskor på stickan till häl.
Lägg upp 1 ny maska i början och i slutet av varvet till kantmaskor = 36-40-40 maskor på stickan till häl. Fortsätt resåren fram och tillbaka över hälmaskorna med 1 kantmaska i rätstickning i varje sida. När det återstår 1 varv till hälen mäter 8-9-10 cm, maskas kantmaskan i varje sida av = 34-38-38 maskor på stickan till häl. Sätt 1 markör mitt på sista varvet – markören ska användas lite senare att mäta fotens längd från.
Sticka HÄLMINSKNING – läs förklaring ovan! Efter hälminskningen stickas nästa varv så här: Sticka resår som förut över de 22-26-26 hälmaskorna, sticka upp 22-26-26 maskor längs sidan på hälen, sticka slätstickning som förut över de 26-26-30 maskorna från tråden på foten, och sticka upp 22-26-26 maskor längs den andra sidan på hälen = 92-104-108 maskor på varvet.

Sedan stickas det resår (= 2 rätmaskor, 2 avigmaskor) över de 66-78-78 maskorna under foten (börja och sluta med 2 avigmaskor på varje sida av de slätstickade maskorna på foten), och sticka slätstickning som förut över de 26-26-30 maskorna på foten.
SAMTIDIGT minskas det nu på varje sida av de 26-26-30 maskorna uppepå foten så här: Sticka de 2 sista resårmaskorna före de 26-26-30 maskorna på foten räta tillsammans med den första slätstickade maskan på foten (dvs 3 maskor räta tillsammans = 2 maskor minskade), och sticka den sista slätstickade maskan på foten vridet rät tillsammans med de 2 första resårmaskorna under foten (dvs 3 maskor vridet räta tillsammans = 2 maskor minskade). På detta sätt kommer den yttersta rätmaskan i varje sida på foten följa fint ner längs foten.
Minska så på vartannat varv totalt 10-12-12 gånger = 52-56-60 maskor.
Sticka vidare tills arbetet mäter 18-19-21 cm från markören på hälen – mätt under foten från markören (det återstår ca 4-5-6 cm till färdigt mått, prova eventuellt sockan på och sticka till önskad längd).
Ta bort de gamla markörerna. Sätt 1 nytt markör i varje sida på sockan, så att det blir 26-28-30 maskor både uppepå och under foten. Markörerna ska användas när det ska minskas till tå.
Sticka slätstickning runt över alla maskorna och minska till tå på varje sida av båda markörerna så här: Sticka tills det återstår 3 maskor före markören, sticka 2 maskor räta tillsammans, sticka 2 rätmaskor (markören sitter mellan dessa 2 maskorna), sticka 2 maskor vridet räta tillsammans. Upprepa vid den andra markören (= 4 maskor minskade på varvet).
Minska så i varje sida på vartannat varv totalt 4-6-8 gånger, och sedan på varje varv totalt 7-6-5 gånger = 8 maskor kvar i alla storlekar.
Klipp av tråden, drag den genom de resterande maskorna, strama tråden och fäst ordentligt. Sockan mäter ca 22-24-27 cm från markören på hälen. Sticka den andra sockan på samma sätt.

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 209-22) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (13)

country flag Pat Bridger wrote:

I’m making the White Dunes socks and I’m a little confused about the decreases after the heel turn. If you have to decreases two stitches either end of the rib heel stitches, along with a stitch fir either side of the Instep, the Instep will not keep in a straight piece, it will narrow down with each of the stitches decreased? I’ve made socks for years so I understand the gusset decreaseds on a normal sock, do you not have to increase a stitch to compensate?

14.01.2023 - 21:48

DROPS Design answered:

Dear Pat, the pattern is correct. Because of the combination of the stocking stitch and the rib in the foot, you simply decrease the 2 stitches on each side of the instep, starting to narrow towards the toes. Happy knitting!

15.01.2023 kl. 12:10

country flag Zsuzsa wrote:

Just a remark: the hungarian translation is about a totally different sock pattern with 3 colours.

03.10.2021 - 21:35

country flag Lisbeth Kure wrote:

Indtagningerne i begge sider vil reducere glatmaskerne med 2 masker ved hver indtagning og det ser ikke ud som om det er meningen hvis man ser billedet.

25.02.2021 - 08:23

DROPS Design answered:

Hej Lisbeth, hvilken størrelse strikker du, hvor mange masker har du og hvor langt er du kommet i opskriften ? :)

25.02.2021 kl. 14:13

country flag Heidi wrote:

Videre strikkes det vrangbord (= 2 rett / 2 vrang) over de 66-78-78 maskene under foten (start og slutt med 2 vrang på hver side av glattstrikk-maskene oppå foten), og strikk glattstrikk som før over de 26-26-30 maskene oppå foten. Starte og slutte med 2 vrang på hver side av glattstrikk? Det vil jo ikke være mulig å gjennomføre under hele fellingen. For neste gan det skal felles vil det jo være 2 rettmasker som ligger nærmest glattstrikken. Eller har je misforstått?

21.02.2021 - 09:17

country flag Frederic Lamblin wrote:

Bonjour, je ne comprend pas la façon de faire les diminutions du talon ? Merci

29.12.2020 - 19:41

DROPS Design answered:

Bonjour Mr Lamblin, cette vidéo montre comment tricoter les diminutions du talon - suivez bien le nombre de mailles indiqué pour votre taille dans les explications, indépendamment du nombre de mailles de la vidéo. Bon tricot!

04.01.2021 kl. 11:59

country flag Riitta Ala-Ranta wrote:

Hei! Kyseessä on DROPS Design malli White Dunes neulotut sukat malli fa-449 Fabel-langasta. Fabel-langan sinapinkeltaiselle värille etsin vaihtoehtoista keltaista tai keltaisen sävyistä lankaa. Sivuston lankamuuntimen mukaan ei Fabel-langalle ole vaihtoehtoa. Ehkä näin kysymällä sellainen löytyy ko. sukka mallille.

19.10.2020 - 13:24

DROPS Design answered:

Hei, Fabel-langalle löytyy kyllä vaihtoehtoja. Voit käyttää kaikkia samaan lankaryhmään (A) kuuluvia lankoja. Esim. DROPS Nord-lanka on hyvä sukkalanka, koska siinä on vahvikkeena polyamidia, löydät värin 18, okrankeltainen. Myös DROPS Flora-lanka on saman vahvuinen lanka, mutta kyseiseen lankaan ei ole lisätty polyamidia.

19.10.2020 kl. 17:30

country flag Elda Da Fonseca wrote:

Work 17-19-19 stitches in rib as before, knit 30-30-34 and decrease 4 stitches evenly spaced over these 30-30-34 stitches (neatest to decrease on purled stitches),This is what the patterns indicates but since the socks are knitted in the round where the purl stitches are ubicares sin it will be all knit stitches? Unless decrease is to be done in the Mid back part of the sock where the rib rill be done all down to the heel ?? Pls Let me know thanks Very much

30.08.2020 - 04:35

DROPS Design answered:

Dear Mrs Da Fonseca, you are decreasing the 30-30-34 sts worked previously in rib K2/P2, if you work K2 together over P2 a total of 4 times the decreases will be less visible (then you just knit the knit stitches in K-sections). Happy knitting!

31.08.2020 kl. 10:32

country flag Loredana wrote:

Salve, le 30 maglie del sopra,lavorate a maglia rasata, rimangono costanti durante le diminuzioni per il piede? Grazie

15.06.2020 - 15:21

DROPS Design answered:

Buongiorno Loredana. Le 30 maglie a maglia rasata rimangono costanti. La prima e l’ultima di queste maglie devono essere lavorate insieme a diritto ritorto con le 2 maglie adiacenti, lavorate a coste. Buon lavoro!

15.06.2020 kl. 22:50

country flag Tina wrote:

Forklaret utrolig dårligt og forvirrende i forhold til andre sokke opskrifter

02.05.2020 - 10:18

country flag Ági wrote:

Kedves Garn Studio / Dear Garn Studio, Az alapanyagok listaja magyarul nem helyes: 3 kulonbozo szinu Fabel fonalat listaz az egyetlen feher szinu fonal helyett. / Material list in Hungarian translation is incorrect, it shows Fabel yarns in 3 different colors instead of the only used off white. Udv, Ági

27.03.2020 - 20:31

Kommentér oppskrift DROPS 209-22

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.