DROPS / 209 / 22

White Dunes by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med glattstrikk og vrangbord. Størrelse 35 – 43

Stikkord: sokker,
  • White Dunes / DROPS 209-22 - Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med glattstrikk og vrangbord. Størrelse 35 – 43
DROPS Design: Modell fa-449
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
35/37 – 38/40 – 41/43
Fotens lengde: ca 22-24-27 cm. Skaftets høyde ned til hælen: ca 12-13-14 cm.

MATERIALER:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100-100-100 g farge 100, natur

STRIKKEFASTHET:
26 masker i bredden og 34 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 2,5.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 58kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

HÆLFELLING:
1.PINNE (= retten): Strikk vrangbord til det gjenstår 7-7-7 masker, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
2.PINNE (= vrangen): Strikk vrangbord til det gjenstår 7-7-7 masker, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
3.PINNE (= retten): Strikk vrangbord til det gjenstår 6-6-6 masker, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
4.PINNE (= vrangen): Strikk vrangbord til det gjenstår 6-6-6 masker, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 maske mindre før det tas 1 maske løs av, til det er 22-26-26 masker igjen på pinnen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Sokkene strikkes rundt på settpinner, ovenfra og ned.

SOKK:
Legg opp 64-68-72 masker på settpinner 2,5 med Fabel. Strikk 1 omgang rett.
Neste omgang strikkes slik (omgangens start = midt bak):

35/37: 1 vrang, * 2 rett, 2 vrang *, strikk fra *-* til det gjenstår 3 masker på omgangen, strikk 2 rett, og avslutt med 1 vrang.

38/40 og 41/43: 1 rett, * 2 vrang, 2 rett *, strikk fra *-* til det gjenstår 3 masker på omgangen, strikk 2 vrang, og avslutt med 1 rett.

Fortsett vrangborden slik i 3 cm.
Neste omgang strikkes slik: Strikk 17-19-19 masker vrangbord som før, strikk 30-30-34 masker rett og fell samtidig 4 masker jevnt fordelt over disse 30-30-34 maskene (det blir penest ved å felle over vrangmaskene), strikk 17-19-19 masker vrangbord som før = 60-64-68 masker på omgangen.
Fortsett rundt med 34-38-38 masker vrangbord midt bak på sokken og glattstrikk over de resterende maskene foran på sokken. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Strikk slik til arbeidet måler ca 12-13-14 cm.
Nå strikkes det hæl. Dvs behold de første 17-19-19 maskene på pinnen til hæl, sett de neste 26-26-30 maskene på 1 tråd (= midt oppå foten), og behold de resterende 17-19-19 maskene på pinnen til hæl = 34-38-38 masker på pinnen til hæl.
Legg opp 1 ny maske på begynnelsen og på slutten av pinnen til kantmasker = 36-40-40 masker på pinnen til hæl. Fortsett vrangborden frem og tilbake over hælmaskene med 1 kantmaske i rille i hver side. Når det gjenstår 1 pinne før hælen måler 8-9-10 cm, felles kantmasken i hver side av = 34-38-38 masker på pinnen til hæl. Sett 1 merke midt på siste pinne – merket skal brukes litt senere til å måle fotens lengde fra.
Strikk HÆLFELLING – les forklaring over! Etter hælfellingen strikkes neste omgang slik: Strikk vrangbord som før over de 22-26-26 hælmaskene, strikk opp 22-26-26 masker langs siden på hælen, strikk glattstrikk som før over de 26-26-30 maskene fra tråden oppå foten, og strikk opp 22-26-26 masker langs den andre siden på hælen = 92-104-108 masker på omgangen.

Videre strikkes det vrangbord (= 2 rett / 2 vrang) over de 66-78-78 maskene under foten (start og slutt med 2 vrang på hver side av glattstrikk-maskene oppå foten), og strikk glattstrikk som før over de 26-26-30 maskene oppå foten.
SAMTIDIG felles det nå på hver side av de 26-26-30 maskene oppå foten slik: Strikk de 2 siste vrangbord-maskene før de 26-26-30 maskene oppå foten rett sammen med første glattstrikk-maske oppå foten (dvs 3 masker rett sammen = 2 masker felt), og strikk siste glattstrikk-maske oppå foten vridd rett sammen med de 2 første vrangbord-maskene under foten (dvs 3 masker vridd rett sammen = 2 masker felt). På denne måten vil den ytterste rett-masken i hver side oppå foten følge pent ned langs foten.
Fell slik på hver 2.omgang totalt 10-12-12 ganger = 52-56-60 masker.
Strikk videre til arbeidet måler 18-19-21 cm fra merket på hælen – målt under foten fra merket (det gjenstår ca 4-5-6 cm til ferdig mål, prøv eventuelt sokken på og strikk til ønsket lengde).
Ta bort gamle merker. Sett 1 nytt merke i hver side på sokken, slik at det blir 26-28-30 masker både oppå og under foten. Merkene skal brukes når det skal felles til tå.
Strikk glattstrikk rundt over alle maskene og fell til tå på hver side av begge merkene slik: Strikk til det gjenstår 3 masker før merket, strikk 2 rett sammen, strikk 2 rett (merket sitter mellom disse 2 maskene), strikk 2 vridd rett sammen. Gjenta ved det andre merket (= 4 masker felt på omgangen).
Fell slik i hver side på hver 2.omgang totalt 4-6-8 ganger, og deretter på hver omgang totalt 7-6-5 ganger = 8 masker igjen i alle størrelser.
Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, stram tråden og fest godt. Sokken måler ca 22-24-27 cm fra merket på hælen. Strikk den andre sokken på samme måte.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

country flag Zsuzsa 03.10.2021 - 21:35:

Just a remark: the hungarian translation is about a totally different sock pattern with 3 colours.

country flag Lisbeth Kure 25.02.2021 - 08:23:

Indtagningerne i begge sider vil reducere glatmaskerne med 2 masker ved hver indtagning og det ser ikke ud som om det er meningen hvis man ser billedet.

user icon DROPS Design 25.02.2021 kl. 14:13:

Hej Lisbeth, hvilken størrelse strikker du, hvor mange masker har du og hvor langt er du kommet i opskriften ? :)

country flag Heidi 21.02.2021 - 09:17:

Videre strikkes det vrangbord (= 2 rett / 2 vrang) over de 66-78-78 maskene under foten (start og slutt med 2 vrang på hver side av glattstrikk-maskene oppå foten), og strikk glattstrikk som før over de 26-26-30 maskene oppå foten. Starte og slutte med 2 vrang på hver side av glattstrikk? Det vil jo ikke være mulig å gjennomføre under hele fellingen. For neste gan det skal felles vil det jo være 2 rettmasker som ligger nærmest glattstrikken. Eller har je misforstått?

country flag Frederic Lamblin 29.12.2020 - 19:41:

Bonjour, je ne comprend pas la façon de faire les diminutions du talon ? Merci

user icon DROPS Design 04.01.2021 kl. 11:59:

Bonjour Mr Lamblin, cette vidéo montre comment tricoter les diminutions du talon - suivez bien le nombre de mailles indiqué pour votre taille dans les explications, indépendamment du nombre de mailles de la vidéo. Bon tricot!

country flag Riitta Ala-Ranta 19.10.2020 - 13:24:

Hei! Kyseessä on DROPS Design malli White Dunes neulotut sukat malli fa-449 Fabel-langasta. Fabel-langan sinapinkeltaiselle värille etsin vaihtoehtoista keltaista tai keltaisen sävyistä lankaa. Sivuston lankamuuntimen mukaan ei Fabel-langalle ole vaihtoehtoa. Ehkä näin kysymällä sellainen löytyy ko. sukka mallille.

user icon DROPS Design 19.10.2020 kl. 17:30:

Hei, Fabel-langalle löytyy kyllä vaihtoehtoja. Voit käyttää kaikkia samaan lankaryhmään (A) kuuluvia lankoja. Esim. DROPS Nord-lanka on hyvä sukkalanka, koska siinä on vahvikkeena polyamidia, löydät värin 18, okrankeltainen. Myös DROPS Flora-lanka on saman vahvuinen lanka, mutta kyseiseen lankaan ei ole lisätty polyamidia.

country flag Elda Da Fonseca 30.08.2020 - 04:35:

Work 17-19-19 stitches in rib as before, knit 30-30-34 and decrease 4 stitches evenly spaced over these 30-30-34 stitches (neatest to decrease on purled stitches),This is what the patterns indicates but since the socks are knitted in the round where the purl stitches are ubicares sin it will be all knit stitches? Unless decrease is to be done in the Mid back part of the sock where the rib rill be done all down to the heel ?? Pls Let me know thanks Very much

user icon DROPS Design 31.08.2020 kl. 10:32:

Dear Mrs Da Fonseca, you are decreasing the 30-30-34 sts worked previously in rib K2/P2, if you work K2 together over P2 a total of 4 times the decreases will be less visible (then you just knit the knit stitches in K-sections). Happy knitting!

country flag Loredana 15.06.2020 - 15:21:

Salve, le 30 maglie del sopra,lavorate a maglia rasata, rimangono costanti durante le diminuzioni per il piede? Grazie

user icon DROPS Design 15.06.2020 kl. 22:50:

Buongiorno Loredana. Le 30 maglie a maglia rasata rimangono costanti. La prima e l’ultima di queste maglie devono essere lavorate insieme a diritto ritorto con le 2 maglie adiacenti, lavorate a coste. Buon lavoro!

country flag Tina 02.05.2020 - 10:18:

Forklaret utrolig dårligt og forvirrende i forhold til andre sokke opskrifter

country flag Ági 27.03.2020 - 20:31:

Kedves Garn Studio / Dear Garn Studio, Az alapanyagok listaja magyarul nem helyes: 3 kulonbozo szinu Fabel fonalat listaz az egyetlen feher szinu fonal helyett. / Material list in Hungarian translation is incorrect, it shows Fabel yarns in 3 different colors instead of the only used off white. Udv, Ági

country flag Ilse Bonder 26.01.2020 - 12:42:

Walking sandrib

Kommentér oppskrift DROPS 209-22

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.