DROPS / 210 / 4

Mountain Moraine by DROPS Design

Stickad väst i DROPS Air. Arbetet stickas uppifrån och ner med patentmönster. Storlek XS - XXL.

DROPS Design: Modell ai-259
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
XS - S - M - L - XL – XXL

GARNÅTGÅNG:
DROPS AIR från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
200-200-250-250-300-300 g färg 03, pärlgrå

STICKFASTHET:
11 maskor på bredden och 32 varv på höjden med patentstickning = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKOR NR 7: Längd på 40 cm och 80 cm till patentstickning.
DROPS RUNDSTICKA NR 6: Längd på 40 cm till halskant.
Sticknumren är endast rekommenderade. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Ull
från 49.95 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 49.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 49.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 199.8kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4 (stickas i patentmönster).

MINSKNINGSTIPS (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska minskas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 62 maskor) och delar det med det antal minskningar som ska göras (t.ex 10) = 6,2.
I detta exempel stickas ca var 5:e och var 6:e maska aviga tillsammans.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

VÄST – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Halskanten och oket stickas runt på rundsticka från mitt bak, uppifrån och ner. Det ökas ut maskor till axel på oket innan arbetet delas, och framstycket och bakstycket stickas var för sig ner till ärmhålet. Delarna sätts tillsammans och fram- och bakstycket stickas sedan runt.

HALSKANT:
Lägg upp 62-62-66-70-70-74 maskor på rundsticka 6 med Air. Sticka 1 varv avigt. Sticka 1 varv avigt och minska 10 maskor jämnt fördelat – läs MINSKNINGSTIPS = 52-52-56-60-60-64 maskor.
Sticka 1 varv avigt. Byt till rundsticka 7.

OK:
Sticka mönster så här: Sticka A.1 (= 2 maskor) över de första 6-6-6-8-8-8 maskorna (= halva bakstycket), A.2 (= 2 maskor), A.1 över 12 maskor, A.3 (= 2 maskor = axel), A.1 över 10-10-12-14-14-16 maskor (= framstycke), A.2 över 2 maskor, A.1 över 12 maskor, A.3 över 2 maskor (= axel) och A.1 över de sista 4-4-6-6-6-8 maskorna (= halva bakstycket). KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När A.1 har stickats 1 gång på höjden, repeteras A.1a på höjden.
När A.2 och A.3 har stickats 1 gång på höjden repeteras A.2a och A.3a på höjden, dvs det fortsätts med ökningar på vart 6:e varv, de ökade maskorna stickas in i patentmönstret.
När A.2a och A.3a har stickats totalt 8-9-9-10-11-12 gånger på höjden är det 132-140-144-156-164-176 maskor på varvet. Sticka A.1a över alla maskorna till arbetet mäter 24-25-25-25-26-26 cm på det längsta stället (dvs mätt längs axeln), anpassa så att nästa varv är ett varv som stickas avigt.
Nu delas arbetet till framstycke och bakstycke och axelmaskorna maskas av så här:
Sticka 26-28-28-32-34-36 maskor patentmönster, 1 maska RÄTSTICKNING – läs förklaring ovan (= halv bakstycket), maska av de nästa 13 maskorna (maska av omslagen som egna maskor), 1 maska rätstickning, sticka 51-55-57-63-67-73 maskor patentmönster, 1 maska rätstickning (= framstycke), maska av de nästa 13 maskorna (maska av omslagen som egna maskor), 1 maska rätstickning och sticka patentmönster över de sista 25-27-29-31-33-37 maskorna.
Klipp av tråden.
Nu stickas det ärmöppning fram och tillbaka över bakstycket.
Låt maskorna till framstycket vila på stickan.

BAKSTYCKE:
= 53-57-59-65-69-75 maskor.
Sticka så här från rätsidan: Sticka 1 maska rätstickning, A.4 (= 2 maskor) tills det återstår 1 maska (dvs patentmönstret börjar och slutar med 1 avig patentmaska) och avsluta med 1 maska rätstickning.
Fortsätt mönstret fram och tillbaka i 10-10-11-12-13-14 cm, mätt längs den rätstickade maskan, anpassa så att sista varvet är från avigsidan. Låt maskorna vila på stickan, medan framstycket stickas.

FRAMSTYCKE:
Sticka ärmöppning över de 53-57-59-65-69-75 maskorna på framstycket som på bakstycket.

FRAM- OCH BAKSTYCKE:
Sticka A.1a över framstycket (dvs de rätstickade maskorna i varje sida stickas som räta patentmaskor), lägg upp 3 maskor, sticka A.1a över bakstycket och lägg upp 3 maskor i slutet av varvet = 112-120-124-136-144-156 maskor.
Nu stickas A.1a över alla maskorna, runt. På första varvet stickas de 3 maskorna som lades upp under ärmarna i mönster utan omslag.
När arbetet mäter 47-49-51-53-55-57 cm, mätt från halsen, maskas det av med rätmaskor, omslagen maskas av som egna maskor (detta görs för att avmaskningskanten inte ska strama arbetet).

Diagram

= rätmaska
= stickas från rätsidan
= stickas från avigsidan
= gör 1 omslag om höger sticka, lyft 1 som om den skulle stickas avig
= omslaget och maskan stickas räta tillsammans
= omslaget och maskan stickas aviga tillsammans
= sticka 3 maskor i rätmaskan och omslaget så här: Sticka omslaget och rätmaskan räta tillsammans, men vänta med att släppa rätmaskan och omslaget det stickas i av stickan, gör 1 omslag om höger sticka och sticka maskan och omslaget räta tillsammans 1 gång till, släpp rätmaskan och omslaget det stickades i av vänster sticka = 3 maskor
= avigmaska
= stickriktning


Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 210-4) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (76)

Britt Sletten 29.10.2020 - 11:05:

Hei, er det lagd en video fra når en skal begynne å dele arbeidet til forstykke og bakstykke.? Syns det er vanskelig å forstå det som står i oppskrifta. 1 maske rille er det det samme som ei rille?

Kristin Gregersen 26.10.2020 - 15:15:

Ja det har jeg husket

Kristin 20.10.2020 - 19:38:

Hei. Jeg hat kommet til bakstykke og skal strikke A4 fram og tilbake. Kast, ta av og rett. Når jeg strikker fra vrangen blir mønsteret feil. Det kommer vrang over rett. Hva gjør jeg feil?

DROPS Design 26.10.2020 kl. 07:10:

Hei Kristin. Litt usikker på hvor det blir feil hos deg, har du husket 1 kantmaske i rille i hver side? mvh DROPS design

Vasiliki Orphanou 09.10.2020 - 15:38:

Can I knit the 210-4 Pattern with Baby Merino yarn? What is aquivelent to the Drops Air Gauge 11 X 32 for Baby Merino yarn? Thank you so much for your help.

DROPS Design 11.10.2020 kl. 06:56:

Dear Vasiliki, you can knit it with Baby merino, however it will not be as "fluffy" as the original piece, and as with every substitution, you should knit a swatch, check your gauge, and make modifications, recalculations accordingly. Happy Crafting!

Vasiliki Orphanou 09.10.2020 - 15:36:

Can I knit the 210-4 Pattern with Baby Merino yarn? What is aquivelent to the Air Gauge 11 X 32 for Baby Merino yarn? Thank you so much for your help.

DROPS Design 11.10.2020 kl. 06:54:

Dear Vasiliki, you can knit it with Baby merino, however it will not be as "fluffy" as the original piece, and as with every substitution, you should knit a swatch, check your gauge, and make modifications, recalculations accordingly. Happy Crafting!

Elisabeth Gran 08.10.2020 - 19:02:

Hei, jeg er kommet til samme punkt i oppskriften som Marina hvor forstykket og bakstykke deles. Hva betyr 1 maske rille her? I forklaring står at RILLE strikkes frem og tilbake.

DROPS Design 12.10.2020 kl. 12:54:

Hei Elisabet. Ved ermåpningene strikkes det 1 rille i hver side (kantmaske), men når bakstykke og forstykke er strikket ferdig og det skal strikkes rundt, skal rillemaskene i hver side strikkes som rette patentmasker. God Fornøyelse!

Marina 06.10.2020 - 12:38:

Hei, når det står at "Nå deles arbeidet til forstykke og bakstykke og skuldermaskene felles av slik: Strikk 26-28-28-32-34-36 masker patentmønster, 1 maske RILLE – les forklaring over (= halve bakstykket), " osv. Hvor starter dette? Vi har til nå strikket fra midten på bakstykke. Betyr nå at denne beskrivelsen "26-28-28-32-34-36 masker patentmønster" gjelder fra baksiden skulder (dvs venstre skulder) eller gjelder fortsatt fra midten på bakstykke?

DROPS Design 12.10.2020 kl. 10:59:

Hei Marina. Du er fremdeles midt bak. Start med å strikke halve bakstykket (26-28-28-32-34-36 masker patentmønster, 1 maske RILLE), så feller du av de nesten 13 maskene (= 1.ermåpning), deretter 1 maske rille, strikk 51-55-57-63-67-73 masker patentmønster, 1 maske rille (= forstykke), så fell av de neste 13 maskene (= 2.ermåpning), 1 maske rille og strikk patentmønster over de siste 25-27-29-31-33-37 maskene (= halve bakstykke). God Fornøyelse!

Helen 05.10.2020 - 04:16:

Hi, I've just finished the Yoke and pattern says - Cut the strand. Now continue the armholes and back piece, working back and forth. Do I cut yarn then thread stitches back onto needle and start at the armhole or carry on from where I am?

DROPS Design 05.10.2020 kl. 11:21:

Dear Helen, correct, you have to slip all stitches of back piece on the left needle and now work back piece from RS as explained - you can leave the sts on front piece on needle or slip them on a thread if you rather. Happy knitting!

Marte 29.09.2020 - 12:47:

Jeg tror muligens jeg har forstått mønsteret, etter å ha begynt på nytt 3 ganger. For sikkerhets skyld: når jeg kommer til A2a så er økningen den nest siste masken. Altså, jeg strikker patentmønster helt til nest siste maske etterhvert som det blir flere masker?

DROPS Design 05.10.2020 kl. 10:00:

Hei Marte. Ja, økningen i A.2a er i den nest side masken og i den første masken i A.3a. Ta gjerne en titt på hjelpevideoen som er spesielt laget til denne vesten. Den finner du under oppskriften. "Hvordan starte å strikke vesten i DROPS 210-4" God Fornøyelse!

Marte 28.09.2020 - 23:04:

Når jeg skal strikke A3a, skal jeg strikke inn patentmaskene først og avslutte med økningen eller strikke slik A3a står og strikke inn patentmaskene etter økningen? Og det et slik at jeg følger mønsteret fra venstre til høyre?

Kommentér oppskrift DROPS 210-4

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.