DROPS / 210 / 4

Mountain Moraine by DROPS Design

Stickad väst i DROPS Air. Arbetet stickas uppifrån och ner med patentmönster. Storlek XS - XXL.

  • Mountain Moraine / DROPS 210-4 - Stickad väst i DROPS Air. Arbetet stickas uppifrån och ner med patentmönster. Storlek XS - XXL.
  • Mountain Moraine / DROPS 210-4 - Stickad väst i DROPS Air. Arbetet stickas uppifrån och ner med patentmönster. Storlek XS - XXL.
DROPS Design: Modell ai-259
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

STORLEK:
XS - S - M - L - XL – XXL

GARNÅTGÅNG:
DROPS AIR från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
200-200-250-250-300-300 g färg 03, pärlgrå

STICKFASTHET:
11 maskor på bredden och 32 varv på höjden med patentstickning = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKOR NR 7: Längd på 40 cm och 80 cm till patentstickning.
DROPS RUNDSTICKA NR 6: Längd på 40 cm till halskant.
Sticknumren är endast rekommenderade. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------
Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Ull
från 49.95 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 49.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 49.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 199.8kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4 (stickas i patentmönster).

MINSKNINGSTIPS (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska minskas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 62 maskor) och delar det med det antal minskningar som ska göras (t.ex 10) = 6,2.
I detta exempel stickas ca var 5:e och var 6:e maska aviga tillsammans.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

VÄST – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Halskanten och oket stickas runt på rundsticka från mitt bak, uppifrån och ner. Det ökas ut maskor till axel på oket innan arbetet delas, och framstycket och bakstycket stickas var för sig ner till ärmhålet. Delarna sätts tillsammans och fram- och bakstycket stickas sedan runt.

HALSKANT:
Lägg upp 62-62-66-70-70-74 maskor på rundsticka 6 med Air. Sticka 1 varv avigt. Sticka 1 varv avigt och minska 10 maskor jämnt fördelat – läs MINSKNINGSTIPS = 52-52-56-60-60-64 maskor.
Sticka 1 varv avigt. Byt till rundsticka 7.

OK:
Sticka mönster så här: Sticka A.1 (= 2 maskor) över de första 6-6-6-8-8-8 maskorna (= halva bakstycket), A.2 (= 2 maskor), A.1 över 12 maskor, A.3 (= 2 maskor = axel), A.1 över 10-10-12-14-14-16 maskor (= framstycke), A.2 över 2 maskor, A.1 över 12 maskor, A.3 över 2 maskor (= axel) och A.1 över de sista 4-4-6-6-6-8 maskorna (= halva bakstycket). KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När A.1 har stickats 1 gång på höjden, repeteras A.1a på höjden.
När A.2 och A.3 har stickats 1 gång på höjden repeteras A.2a och A.3a på höjden, dvs det fortsätts med ökningar på vart 6:e varv, de ökade maskorna stickas in i patentmönstret.
När A.2a och A.3a har stickats totalt 8-9-9-10-11-12 gånger på höjden är det 132-140-144-156-164-176 maskor på varvet. Sticka A.1a över alla maskorna till arbetet mäter 24-25-25-25-26-26 cm på det längsta stället (dvs mätt längs axeln), anpassa så att nästa varv är ett varv som stickas avigt.
Nu delas arbetet till framstycke och bakstycke och axelmaskorna maskas av så här:
Sticka 26-28-28-32-34-36 maskor patentmönster, 1 maska RÄTSTICKNING – läs förklaring ovan (= halv bakstycket), maska av de nästa 13 maskorna (maska av omslagen som egna maskor), 1 maska rätstickning, sticka 51-55-57-63-67-73 maskor patentmönster, 1 maska rätstickning (= framstycke), maska av de nästa 13 maskorna (maska av omslagen som egna maskor), 1 maska rätstickning och sticka patentmönster över de sista 25-27-29-31-33-37 maskorna.
Klipp av tråden.
Nu stickas det ärmöppning fram och tillbaka över bakstycket.
Låt maskorna till framstycket vila på stickan.

BAKSTYCKE:
= 53-57-59-65-69-75 maskor.
Sticka så här från rätsidan: Sticka 1 maska rätstickning, A.4 (= 2 maskor) tills det återstår 1 maska (dvs patentmönstret börjar och slutar med 1 avig patentmaska) och avsluta med 1 maska rätstickning.
Fortsätt mönstret fram och tillbaka i 10-10-11-12-13-14 cm, mätt längs den rätstickade maskan, anpassa så att sista varvet är från avigsidan. Låt maskorna vila på stickan, medan framstycket stickas.

FRAMSTYCKE:
Sticka ärmöppning över de 53-57-59-65-69-75 maskorna på framstycket som på bakstycket.

FRAM- OCH BAKSTYCKE:
Sticka A.1a över framstycket (dvs de rätstickade maskorna i varje sida stickas som räta patentmaskor), lägg upp 3 maskor, sticka A.1a över bakstycket och lägg upp 3 maskor i slutet av varvet = 112-120-124-136-144-156 maskor.
Nu stickas A.1a över alla maskorna, runt. På första varvet stickas de 3 maskorna som lades upp under ärmarna i mönster utan omslag.
När arbetet mäter 47-49-51-53-55-57 cm, mätt från halsen, maskas det av med rätmaskor, omslagen maskas av som egna maskor (detta görs för att avmaskningskanten inte ska strama arbetet).

Diagram

symbols = rätmaska
symbols = stickas från rätsidan
symbols = stickas från avigsidan
symbols = gör 1 omslag om höger sticka, lyft 1 som om den skulle stickas avig
symbols = omslaget och maskan stickas räta tillsammans
symbols = omslaget och maskan stickas aviga tillsammans
symbols = sticka 3 maskor i rätmaskan och omslaget så här: Sticka omslaget och rätmaskan räta tillsammans, men vänta med att släppa rätmaskan och omslaget det stickas i av stickan, gör 1 omslag om höger sticka och sticka maskan och omslaget räta tillsammans 1 gång till, släpp rätmaskan och omslaget det stickades i av vänster sticka = 3 maskor
symbols = avigmaska
symbols = stickriktning
diagram
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 210-4) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (122)

country flag Gitte Nielsen 25.04.2021 - 01:28:

Skal udtagningerne laves før eller efter markeringerne? Hvor mange udtagninger skal der laves på en runde? Hvor mange masker skal der være efter hver udtagning på henholdsvis bagstykke, forstykke og skuldre?

user icon DROPS Design 03.05.2021 kl. 11:28:

Hei Gitte. Du øker på slutten av A.2 (nest siste maske i diagrammet) og du øker på begynnelsen av A.3 (første maske i diagrammet). På en omgang økes det 4 steder (2 steder i A.2 og 2 steder i A.3), det økes med 2 masker i hvert sted = 8 økte masker pr øke omgang). mvh DROPS design

country flag Gitte Nielsen 25.04.2021 - 01:28:

Nu har jeg forsøgt 7 gange og er ved at give op. Udtagningerne lægger sig fint i den ene side, men ikke i den anden. Det gælder både for- og bagstykke. Jeg har kigget videoer mange gange og sat dem ned på laveste hastighed for at lære, men jeg kan ikke få de udtagninger til at lykkedes.

country flag Sandra 23.04.2021 - 04:02:

Faltaría agregar en la búsqueda de patrones, ítems palabra clave, Donde se escoge una técnica la "Manga martillo" nos será más fácil encontrar dichos patrones, saludos!

country flag Margott 07.04.2021 - 16:39:

Ich habe den Pullunder bereits mit Drops Air gestrickt und trage ihn sehr gern. Für den Sommer möchte ich eine Baumwolle verwenden.

country flag Margot 07.04.2021 - 16:37:

Ich möchte den Pullunder mit Drops Cotton/Merino oder Drops Cotton Light stricken. Wie kann ich die Anleitung auf das Garn umberechnen? (Maschenzahl)

user icon DROPS Design 08.04.2021 kl. 06:56:

Liebe Margot, dieses Modell ist mit einem Garn der Garngruppe C gestrickt, dh Sie können ein anderes Garn derselben Garngruppe oder 2 Fäden von der Garngruppe A benutzen aber nicht von der Garngruppe B wie Cotton Merino/Cotton Light. Benutzen Sie den Garnumrechner um einige Alternative zu sehen; hier lesen Sie mehr über Alternativen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Gerd Brovold 15.03.2021 - 14:58:

Viser til det Inger Joh Wiig , 11.02. 21, og Liv, 24.02.21 skriver om økningene til bærestykket. Jeg opplever det samme, økningene går feil vei på den ene sida foran og bak, A2 , A2 a. Har prøvd flere ganger med samme resultat. Fulgt oppskrifta, brukt markører, sett på hjelpevideoen flere ganger. Skjønner ikke hva jeg gjør feil. Tips? Mvh Gerd

user icon DROPS Design 16.03.2021 kl. 13:32:

Hej Gerd, Nu har vi lavet 2 videoer mere som viser fortsættelsen af vesten :)

country flag Ingalill Ohlson 15.03.2021 - 10:16:

Hej ! Upplever detta mönster precis som många andra väldigt svårt att förstå, synd på en sån snygg väst. Får hitta något annat istället.

country flag Hanne Løvli 05.03.2021 - 21:37:

Dette var et altfor komplisert mønster / oppskrift for meg, har strikket en del med mye mønster, mrn denne oppleves vanskelig forklart .. finnes det en enklere vest man kan benytte det samme garnet til?

country flag Keriman Koçer 28.02.2021 - 13:59:

Hello, I want to knit this vest but not English rib, just knit and purl. I couldn't figure the shoulder stitches. Can you tell me how many? Thanks in advance, Keriman

user icon DROPS Design 28.02.2021 kl. 20:19:

Dear Keriman, please understand that we cannot rewrit / recalculate our patterns to each induvidual request. As a general advice, for English rib we usually count the stitch and its yarn over as one stitch, but you do have to take into consideration that an English rib is even more felxible / bouncy than regilar ribbing. Happy Crafting!

country flag Liv 24.02.2021 - 15:18:

Viser til spørsmål fra IngerJoh Wiig den 11/2-2021. Eg har opplevd akkurat det samme, har fylgt mønsteret nøyaktigt,sett markører på alt, men får det ikkje til å stemme. Økningen går feil vei på eine sida foran og bak. Lurer på om økningen på A.2 og A.2a skal vere i begynnelsen av diagrammet i steden for slutten?? Har prøvt og rekkt oppatt mange gonger, kva gjer eg eventuelt feil? Glad for raskt svar!

user icon DROPS Design 03.03.2021 kl. 13:04:

Hei Liv. Tipper du øker i feil maske, evnt har du riktig rekkefølge på diagrammene? Om du f.eks har A.2 på forstykket og A.3 på bakstykket blir det feil. Vi vil snart komme med nye hjelpe videoer til denne vesten, håper det kan være til hjelp. mvh DROPS design

Kommentér oppskrift DROPS 210-4

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.