Viking Heart by DROPS Design

Stickade sockor med hålmönster och små flätor. Storlek 35-43. Arbetet är stickat i DROPS Fabel.

Keywords: fläta, hålmönster, sockor
DROPS 189-21
DROPS Design: Modell fa-411
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens längd: ca 22 - 24 - 27 cm
Skaftets höjd: ca 16 - 18 - 20 cm
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
100-100-100 g färg 102, rosa

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5 - eller de stne du måste använda för att få 26 maskor och 34 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
från 24.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 29.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 49.9kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. Se diagram för din storlek.

STICKTIPS:
För att förstärka hälen kan hela hälen och hälminskningen stickas med 2 trådar. Använd tråden både inuti och utanpå nystanet och sticka 1 maska växelvis med den ena och den andra tråden. På detta sätt får du en lite tjockare häl utan att sticka med dubbel tråd.

HÄLMINSKNING:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka rätmaskor tills det återstår 7-8-8 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka avigmaskor tills det återstår 7-8-8 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas avig, sticka 1 avigmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
VARV 3 (= rätsidan): Sticka rätmaskor tills det återstår 6-7-7 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka avigmaskor tills det återstår 6-7-7 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas avig, sticka 1 avigmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades, vänd arbetet.
Fortsätt minskningen på samma sätt genom att sticka tills det återstår 1 maska mindre innan det lyfts 1 maska, till det är 14-14-16 maskor kvar på stickan.

MINSKNINGSTIPS (gäller tån):
Minska på varje sida av markören så här: Börja 3 maskor före markören, sticka 2 maskor räta tillsammans, sticka 2 rätmaskor (markören sitter mitt emellan dessa två maskorna), lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades (= 2 maskor minskade).
----------------------------------------------------------

SOCKA:
Arbetet stickas runt på strumpstickor, från skaftet och ner mot tån.
Lägg upp 64-72-80 maskor på strumpstickor 2,5 med Fabel. Sticka 1 varv rätt. Sedan stickas det så här: A.1(= 32-36-40 maskor) 2 ggr på varvet. När A.1 är färdigstickat är det 60-64-68 maskor på varvet. Fortsätt med A.2 över A.1 (= 2 rapporter av A.2 på bredden). Fortsätt mönstret till arbetet mäter 16-18-20 cm. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Nu behålls de första 5-6-7 maskorna på stickan till häl, sätt de följande 35-37-39 maskorna på 1 tråd (= mitt uppepå foten) och behåll de sista 20-21-22 maskorna på stickan till häl. Läs STICKTIPS och sticka slätstickning fram och tillbaka över de 25-27-29 hälmaskorna, SAMTIDIGT på första varvet justeras maskantalet till 26-28-30 maskor. Sticka slätstickning i 5-5½-6 cm. Sätt 1 markör mitt på varvet - HÄRIFRÅN MÄTS ARBETET SEDAN! Nu stickas HÄLMINSKNING - se förklaring ovan. När hälminskningen är färdig stickas det upp 13-15-16 maskor på varje sida av hälen och de 35-37-39 maskorna från tråden sätts tillbaka på stickan = 75-81-87 maskor. Sätt 1 markör på varje sida av de 35-37-39 maskorna uppepå foten. Fortsätt A.2 över maskorna uppepå foten, och sticka slätstickning över maskorna under foten. Sticka de 2 sista maskorna FÖRE första markören uppepå foten räta tillsammans och sticka de 2 första maskorna EFTER sista markören uppepå foten vridet räta tillsammans. Minska så på vartannat varv totalt 9-10-12 ggr = 57-61-63 maskor. Fortsätt A.2 till arbetet mäter ca 18-19-21 cm från markören på hälen det återstår nu ca 4-5-6 cm till färdigt mått). Sätt 1 markör i varje sida på sockan så att det blir 28-30-31 maskor uppepå foten och 29-31-32 maskor under foten. Nu minskas det till tå på varje sida av dessa två markörerna och det fortsätts med slätstickning till färdigt mått - läs MINSKNINGSTIPS (= 4 maskor minskade). Minska så på vartannat varv totalt 4-7-9 ggr och sedan på varje varv totalt 6-3-2 ggr = 17-21-19 maskor kvar på varvet. På nästa varv stickas alla maskor räta tillsammans 2 och 2 = 9-11-10 maskor. Klipp av tråden, drag den genom de resterande maskorna, strama tråden och fäst ordentligt.

Sticka en socka till på samma sätt.

Diagram

symbols = rätmaska
symbols = avigmaska
symbols = lyft 1 maska, sticka 2 rätmaskor, drag den lyfta maskan över maskorna som stickades
symbols = ingen maska, hoppa över denna rutan
symbols = 1 omslag mellan 2 maskor
symbols = lyft 1 maska, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskorna som stickades
symbols = 2 maskor räta tillsammans
symbols = lyft 1 maska, sticka 2 maskor räta tillsammans, drag den lyfta maskan över maskorna som stickades tillsammans
symbols = 2 maskor aviga tillsammans
diagram
diagram
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 189-21) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (20)

country flag Kerstin wrote:

Storlek 35/37. I mönsterdel A.1 har i de två sista varven stickats med räta maskor över "flätan". Alltså ska första varvet i mönsterdelen A.2 "flätan" stickas med sin speciella hoptagning. Men mönstret visar att "flätan" i första varvet i A.2 istället har tre räta maskor, vilket ju gör att det här blir tre varv med räta maskor mellan hoptagningarna. i storlekarna 38/40 och 41/43 finns inte detta första varv med och då blir det rätt.

02.10.2022 - 21:48

country flag Lene Fohlin wrote:

Strikker str 38/40. På mønster A1, linje 12; på begynnelsen av omg blir det 5 rette etter at jeg har gjort følgende; kast, 1 rett, kast, 2 sm, 1 rett. Det blir 5 rett, men på omg nr 13 er det 4 rett. Det må være noe som ikke stemmer

14.04.2022 - 14:09

DROPS Design answered:

Hei Lene, Omgangen 12 begynner med 4 rett, 4 vrang, 3 rett osv. God fornøyelse!

19.04.2022 kl. 10:38

country flag Micaela wrote:

Hej, får inte ihop det riktigt att man ska fortsätta med A. 2 38/40 uppe på foten då man har 37 maskor efter hälminskninen och A. 2 är 32 maskor, då blir ju mönstret fel? Eller vad är det jag missar? Mvh Micaela

04.01.2022 - 19:50

DROPS Design answered:

Hej Micaela, alle de andre masker strikkes i glatstrik, sørg for at A.2 stemmer med det du har strikket tidligere :)

17.01.2022 kl. 09:40

country flag Luciana wrote:

Nella spiegazione per la calza c'è scritto: "Continuare con A.2 su A.1 (= 2 ripetizioni di A.2 in larghezza). Continuare il motivo fino a quando il lavoro misura. " ma non è indicata la misura. Quanto dev'essere la lunghezza per questa calza prima di iniziare a lavorare il tallone? Grazie!

05.11.2021 - 16:49

DROPS Design answered:

Buonasera Luciana, abbiamo corretto il testo, grazie per la segnalazione. Buon lavoro!

05.11.2021 kl. 20:12

country flag Christiane wrote:

Hallo, ich verstehe das lochmuster A1 nicht. In der 13 ten Reihe bei gr 38/40 sollen am Anfang 2 Umschläge, 2M rechts und eine Masche überzogen gearbeitet werden. In der 14 ten Reihe ergeben sich daraus 5 Maschen. Es sind aber nur 4 Maschen rechts angegeben. Meiner Meinung nach passt der Rapport nicht. Ich bitte um Erklärung

21.06.2021 - 06:43

DROPS Design answered:

Liebe Christiane, beim dem schwarzen Dreieck (= 8. Symbol) werden 2 Maschen abenommen, die 2 M sollen zusammen gestrickt werden, (= 2 Umschläge, 2 Abnahmen). Kann es Ihnen helfen?

21.06.2021 kl. 08:43

country flag Iphi wrote:

Bonjour, comment faire le rang 21 (celui avec jeté et maille décalés) ? Est-ce qu\'il faut faire repasser sur l\'aiguille gauche la dernière maille du rang précédent, faire un jeté, faire repasser le jeté et la dernière maille du rang précédent sur l\'aiguille droite, tricoter ensemble les deux mailles du rang suivant, et ensuite faire passer la dernière maille du rang précédent au-dessus des deux mailles que l\'on vient de tricoter ?

26.03.2021 - 22:53

country flag Su wrote:

Hi! Ik heb een vraag, wanneer je begint begin ik met 32 steken. Dan in de 2e rij, minder je 3 steken tot 1 (recht afhalen, 2 recht samen en rechte steek over die 2 heen). Aan het eind van die enkele rij, ga ik dus van 32 naar 28. In de rij erop, voeg je een omslag toe, en ga ik van 28 naar 30. Maar, dan kom ik er dus 2 tekort. Ik ben nu tussendoor aan het meerderen rondom die steek als tussenoplossing, maar wat moet je hier echt doen? Wat doe ik verkeerd?

07.12.2020 - 15:34

DROPS Design answered:

Dag Su,

Je mindert 2 steken over de 32 steken: 1 steek recht afhalen, 2 recht (NIET 2 RECHT SAMEN) dan de afgehaalde steek over de 2 gebreide steken halen. Dit doe je 2 keer over de 32 steken, dus 2 steken in totaal geminderd. Op de volgende naald komen deze steken er weer bij doordat je omslagen maakt.

11.12.2020 kl. 14:39

country flag Emily wrote:

Just want to be clear, I work A1 completely abd then change to A2? Or am I missing something?

21.11.2020 - 13:57

DROPS Design answered:

Dear Emily, correct, you first work A.1 one time in height (but 2 times in the round) then work A.2 over A.1 (= 2 times in the round), but also 1 time in height before working heel. You will continue A.2 over the stitches on upper foot while the sts on lower foot will be worked in stocking stitch. Happy knitting!

23.11.2020 kl. 08:36

country flag Theresa Pham wrote:

Det jeg mener er at på den 12.linjen får jeg 5 rette, ikke 4 rette slik mønsteret viser. Det er A.1 str. 38/40 jeg strikker.

18.11.2020 - 12:12

country flag Theresa Pham wrote:

Hei, på den 12. linja på A.1 får jeg 5 rette masker før 4 vrange. Har jeg forstått 11.linjen riktig?: kast, 1 r, kast, 1løs maske, 1 r, den løse masken over, 1 r ,4 vr etc.

17.11.2020 - 22:42

DROPS Design answered:

Hei Theresa, Regner med at du strikker 41/43: Omgang 11 er som du sier, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 løs maske, 1 rett og løse masken over 1 rett, men da er det 5 vrang, hopp over neste rute, 1 rett, 1 kast 1 rett osv. God fornøyelse!

18.11.2020 kl. 08:10

Kommentér oppskrift DROPS 189-21

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.