DROPS / 180 / 35

Winter Serenity by DROPS Design

Sættet består af: Strikket hue med retstrik og pulsvanter. Sættet er strikket i DROPS Alpaca.

DROPS Design: Model z-807
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Til hele sættet går der ca 150 g i begge størrelser i DROPS Alpaca.
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: S/M - L/XL
Passer til hovedmål: ca 54/56 - 58/60 cm
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører Garngruppe A)
100 g i begge størrelser i farve 7323, aqua grå

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS PINDE nr 3 – eller de pinde du skal bruge for at få 24 masker og 48 pinde retstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

DROPS PINDE nr 2,5 til rib – eller de pinde du skal bruge for at få 26 masker og 34 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

PULSVANTER:
Størrelse: S/M - L/XL
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører Garngruppe A)
50 g i begge størrelser i farve 7323, aqua grå

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE nr 3 – eller de pinde du skal bruge for at få 24 masker og 32 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

DROPS STRØMPEPINDE nr 2,5 til rib – eller den pind du skal bruge for at få 26 masker og 34 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Alpaca
fra 20.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 20.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 21.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 41.9kr. Læs mere.

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage – gælder hue):
Strik ret på hver pind.

UDTAGNINGSTIPS (gælder pulsvanter og hue):
Alle udtagningerne gøres fra retsiden!
Der tages 1 maske ud ved at slå om, på næste omgang/pind strikkes omslaget drejet ret så der ikke bliver hul.

INDTAGNINGSTIPS (gælder hue):
Alle indtagninger gøres fra retsiden!
Der tages 1 maske ind efter mærketråden således: Strik 2 masker ret sammen.
----------------------------------------------------------

HUE:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på pinden og sys sammen midt bagpå til sidst.
Slå 122-142 masker løst op (inklusiv 1 kantmaske i hver side) på pinde 2,5 med Alpaca. Strik 1 pind vrang fra vrangen, derefter strikkes der rib (= 2 ret/ 2 vrang) med 1 kantmaske RETSTRIK – se forklaring over, i hver side.
Når arbejdet måler 6 cm, skiftes til pind 3 og der sættes 5 mærketråde i arbejdet fra retsiden således: Sæt 1 mærketråd efter 1 maske, de 4 næste sættes med 24-28 masker imellem, efter sidste mærketråd er der 25-29 masker. Arbejdet strikkes nu videre i retstrik. På næste pind fra retsiden tages der 1 maske ud efter alle mærketråde (= 5 masker taget ud) – læs UDTAGNINGSTIPS! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Tag ud således på hver 2.pind 3 gange til og derefter på hver 4.pind totalt 7 gange = 177-197 masker. Når arbejdet måler 11-12 cm fra ribben tages der 1 maske ind efter hver mærketråd på næste pind fra retsiden (= 5 masker taget ind) – læs INDTAGNINGSTIPS! Tag ind således på hver 2.pind totalt 17-19 gange = 92-102 masker.
Strik alle masker sammen 2 og 2 på hver pind fra retsiden totalt 3 gange = 12-13 masker. Huen måler ca 25-26 cm.
Træk 1 tråd gennem de resterende masker og træk sammen. Sy huen sammen midt bagpå indenfor 1 kantmaske.
----------------------------------------------------------

HØJRE PULSVANTE:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde.
Slå 65-70 masker op på strømpepinde 2,5 med Alpaca. Strik 1 omgang ret. Derefter strikkes der rib (= 2 ret/ 3 vrang). Efter 4 omgange rib tages alle 3 vrang ind til 2 vrang ved at strikke de 2 første masker i hvert vrang-parti vrang sammen = 52-56 masker. Fortsæt ribben med 2 ret/ 2 vrang til arbejdet måler 5-6 cm. Strik 1 omgang ret hvor der tages 7-11 masker ind jævnt fordelt = 45 masker. Skift til strømpepinde 3 og strik glatstrik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 14 cm starter udtagningen til tommelfinger-kile. Der tages 1 maske ud på hver side af næst sidste maske på omgangen (dvs på indersiden af hånden) – læs UDTAGNINGSTIPS! Tag ud således på hver side af de nye masker på hver 3.omgang totalt 6-7 gange = 13-15 tommelfinger-masker og 57-59 masker totalt. Når arbejdet måler 19-20 cm sættes tommelfinger-maskerne + 1 maske på hver side af disse på 1 tråd (= 15-17 masker på tråden). Slå 3 nye masker op bag tommelfingeren på næste omgang = 45 masker på pinden. Når arbejdet måler 23-24 cm, tages der 11-15 masker ud jævnt fordelt på næste omgang = 56-60 masker. Skift til strømpepinde 2,5. Strik 8 omgange rib (= 1 ret/ 1 vrang). Luk af med ret over ret og vrang over vrang. Pulsvanten måler ca 25-26 cm.

TOMMELFINGER:
Arbejdet strikkes rundt.
Sæt maskerne fra tråden tilbage på strømpepinde 3 og strik i tillæg 5-7 masker op i kanten på bagsiden af tommelfinger-maskerne = 20-24 masker på pinden. Strik 3 omgange glatstrik. Skift til strømpepinde 2,5 og strik 6 omgange rib (= 1 ret/ 1 vrang). Luk af med ret over ret og vrang over vrang.

VENSTRE PULSVANTE:
Strik som højre, men tag ud til tommelfinger på hver side af anden maske på omgangen ( i stedet for på hver side af næst sidste maske på omgangen).

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 180-35) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (11)

Frisotti 07.03.2019 - 22:56:

Bonjour. Lorsque vous dites pour le bonnet  « Quand l'ouvrage mesure 11-12 cm depuis les côtes » est-ce depuis le bord inférieur de l’ouvrage, c’est-à-dire depuis le début ou bien à partir du 1er rang point mousse ( dernier rang de côtes)? Merci 😊

DROPS Design 08.03.2019 kl. 08:07:

Bonjour Frisotti, on mesure ces 11-12 cm à partir du début point mousse (= après les côtes), pas à partir du rang de montage. Bon tricot!

Sylvie Allard 02.02.2019 - 15:55:

Bonjour ! Pouvez-vous m’expliquer cette partie de la mitaine ? Tricoter 1 tour endroit en diminuant 7-11 mailles à intervalles réguliers = 45 mailles. Je ne comprends pas comment je dois l’exécuter. Merci !

DROPS Design 04.02.2019 kl. 11:20:

Bonjour Mme Allard, vous tricotez un tour sur les 52-56 mailles et en même temps, tricotez 2 m ens à l'end à intervalles réguliers un total de 7-11 fois - cette leçon explique comment placer les diminutions. Bon tricot!

Maryanne 23.07.2018 - 07:20:

What is the best bind off method for the gloves?I've started a normal bind off but I'm worried it will be too tight.

DROPS Design 23.07.2018 kl. 08:10:

Hi Maryanne, If your binding off is too tight, you can use a size larger needle to bind off or make 1 yarn over regularly while binding off. The yarn overs are bound off as normal stitches. Happy knitting!

Janice Hite 15.07.2018 - 02:46:

I have been decreasing on the hat and got to this point: "Work all stitches together 2 and 2 on each row from the right side a total of 3 times = 12-13 stitches. The hat measures approx. 25-26 cm / 9 3/4"-10 1/4''." I don't know what this means. Thank you

DROPS Design 15.07.2018 kl. 14:30:

Hi Janice, You knit 2 stitches together, then knit 2 stitches together and so on to the end of the round and do this for 3 rounds. You are then left with 12-13 stitches depending on the size you are working. The measurements are from the cast-on edge to where you have worked so far. Happy knitting!

Christina Ghiasvand 26.12.2017 - 19:49:

Det går inte att skriva ut mönstret DROPS Serenity 180-35 på svenska. Det kommer inte med någon beskrivning, bara bild och info.

Screve Isabelle 19.11.2017 - 08:59:

Je débute en tricot... esy-il normal que le modele de bonnet soit d'un cote droit et de l'autre arrondi ? Un peu comme un D Merci

DROPS Design 20.11.2017 kl. 09:30:

Bonjour Mme Screve, on augmente d'abord dans la partie point mousse pour créer la forme du béret puis on va diminuer. En cas de doute, n'hésitez pas à montrer votre ouvrage à votre magasin (même par mail), un visuel leur permettra de vous aider. Bon tricot!

Irena 06.10.2017 - 14:07:

Wszystko jasne - dziękuję za pomoc :)))

Irena 05.10.2017 - 18:20:

Witam. Czapeczka zrobiona, ale mam dylemat z mitenką-z opisu wynika, że po zrobieniu 14 cm należy dodawać na kciuk po jednym oczku z każdej strony. 6 razy co 3 okrążenie. 6 razy dwa oczka daje mi 12 oczek. W opisie jest, że 13. Skąd to trzynaste oczko?

DROPS Design 05.10.2017 kl. 22:33:

Witaj Ireno! Na klinek kciuka dodajemy po 1 oczku z obu stron przedostatniego oczka w okrążeniu (mamy 3 oczka klinka). Dalej dodajemy oczka z obu stron dodanych oczek i powtarzamy dodawanie oczek jeszcze 6 razy. Na koniec mamy 12 dodanych oczek + 1 oczko na środku (przedostatnie oczko w okr.)= 13 oczek. Powodzenia!

Barbara 10.09.2017 - 11:41:

Sul ferro successivo dal diritto del lavoro, aumentare 1 maglia dopo tutti i segnapunti (= 5 aumenti) – leggere il pSUGGERIMENTO PER GLI AUMENTI! FARE ATTENZIONE ALLA TENSIONE DEL LAVORO! Aumentare in questo modo ogni 2 e 3 ferri e poi ogni 4 ferri per un totale di 7 volte = 177-197 maglie. Modello 180/35. Non riesco a capire quando aumentare le maglie??😱

DROPS Design 10.09.2017 kl. 11:50:

Buongiorno Barbara. Abbiamo corretto il testo. Dopo aver aumentato la prima volta, deve aumentare ogni 2 ferri altre 3 volte e poi ogni 4 ferri per un totale di 7 volte (quindi in tutto aumenta 11 volte per un totale di 55 maglie in più). Buon lavoro!

Guadalupe Villarreal Felix 03.08.2017 - 16:32:

Me encantan todos los tejidos pero este en especial me gusta para mi hija.

Kommentere opskrift DROPS 180-35

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.